Хиляди българи идат след 6 месеца, стреснаха се на Острова

Германия също е много предпочитана за имиграция
Обновена: 11 юли 2013 10:07 | 11 юли 2013 07:55,
37
Хиляди българи идат след 6 месеца, стреснаха се на Острова
Снимка: Reuters

Около 400 хиляди български граждани възнамеряват да емигрират на Запад след по-малко от шест месеца и Великобритания е първият им избор, пише днес британският "Сън".

Таблоидът цитира огласеното наскоро в България социологическо проучване, според което 17 на сто от българите на възраст от 15 до 55 години са готови да стегнат багажа си.

Освен Обединеното кралство другата най-предпочитана дестинация за бягство от икономическата криза е Германия. "Сън" припомня, че съгласно правилата на ЕС от 1 януари догодина гражданите на България и Румъния ще имат правото свободно да идват да живеят във Великобритания.

Досега пръв избор на българите бяха Испания, Гърция и Италия поради сходството в езиците, обяснява вестникът и отбелязва, че сега много повече българи говорят английски.

Печатното издание изчислява, че ако се сбъдне прогнозата на българската агенция "Афис", след януари догодина на Острова ще пристигнат 80 хиляди българи, като допълва, че румънците също ще бъдат хиляди.

"Сън" цитира и поредното изявление по темата на лидера на Британската партия за независимост Найджъл Фараж, според когото в бъдеще броят на българите на Албиона може да надхвърли милион.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
desislava.kramm преди 10 години
Niama po skapo ne6to ot ;RODINATA; !
22
0
 
4
 
! Отговори
Замразяване преди 10 години
Ей ся като ни замразят членството в ЕС и ще видите една Англия през извънредно крив макарон...
21
9
 
7
 
! Отговори
Shark преди 10 години
До Буревестников. Ами да, ще са високомерни разбира се, и имат основнаие, колкото и да не ви харесва. Защото там имат традиции, закони, непроменяни няколко стотин години, имат история, която почитат, и най-вече политици - патриоти. Всичко което ние не сме. Е как няма да имат самочувствие. Скоро говорих с един англичанин, знаеш ли какво ми каза - "Щастлив съм че съм роден в Англия". Ти можеш ли да кажеш същото за България. Съмнявам се!
20
2
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Страхотна новина-400 000 *** и 300 000 Българи отиват там,после 700 000 потребители по-малко тук и бизнеса остава без последните читави кадри едновременно със спаднало потребление.Е ТОВА АКО НЕ ГИ НАКАРА ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ И ДА РАБЕРАТ ЧЕ ФАЙДА ОТ БЕДНИ РАБОТНИЦИ НЯМА,с радост ще ги гледам как агонизират нашите Бейове.
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
знаете ли колко сме смешни и жалки,като говорим,че се отличаваме от ***.вижте крадливостта на българинта,хигиената в градовете ,чалгата,културата ,тук всичко е ***.хората на запад с основание се страхуват и гнусят.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
в нашата скапана държава ще останем само старци,чиновници и ***.някой задава ли си въпроса защо тук има най много *** като процент.дори и всички *** да се изселят магически,след някоя и друга година тук пак ще са най много.защото сме *** котило,управлението ни е ***,манталитета и културата ни са *** и най добре в тази среда виреят ***.
17
7
 
8
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Не българи, а *** ще ви пратим! А вие няма и да разберете, защото и без това сте пълни. Ш*бани изр*ди нещастни.
16
1
 
14
 
! Отговори
англичанка преди 10 години
На тези май само апокалипсис им се привижда! Да не вземат да ги изядат българите! вече са смешни!
15
2
 
24
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Дай Боже всичките 400 хил. да са ***. Щом са включили и 15 годишни в изследването значи шанса е голям.
14
2
 
17
 
! Отговори
778899 преди 10 години
Англичаните правят всичко възможно да изгонят българите и румънците::)))
13
10
 
14
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
*** и високомерен = Англичанин , ***,високомерна и грозновата= Англичанка.... Какво да говорим повече ?!?! Глътнали бастуните и да си гледат там "великото" Кралско семейство....!!! В Англия бих отишъл само за да отида на "Анфийлд" и да посетя няколко мача на Ливърпул в съчетание с посещение на музея на "Бийтълс" пак там..... !!!
12
2
 
6
 
! Отговори
ДО 13 преди 10 години
ИМА СЕ ПРЕДВИД МЕЖДУ *** И ТЕЗИ ЕЗИЦИ НЕ СА ПО *** ОТ НАС БЪДИ СПОКОЕН
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е тия Англичани съм ги признал, по *** народ от тях няма: Досега пръв избор на българите бяха Испания, Гърция и Италия поради сходството в езиците... Стршно сходство има между българския и изброените езици.
10
1
 
24
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До АнонименЩото ни бъркат с румънците, толкова им е акъла.
9
4
 
55
 
! Отговори
На 36-ти... преди 10 години
Ето затова ако някой англичанин отвори уста да ме пита нещо на английски в България, от мен няма да чуе нищо друго освен български! Да се оправят! Аз не съм момичето от рецепцията на хотела, че да съм длъжна да им говоря езика в моята си страна. Има речници да си купуват и да говорят на нашия език. Хайде малко пък уважение, а?
8
2
 
32
 
! Отговори
АНАЛизатор преди 10 години
Ако това се случи,БСП ще кажат,че са се справили с безработицата и благодарение на тях тя е намаляла.
7
0
 
9
 
! Отговори
до Асенчо преди 10 години
а така, удрииии!
6
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пък *** англичани от жълтия вестник ни изкараха сходен езика с испанския и италианския... Много са ограничени.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Super
4
1
 
36
 
! Отговори
Райна преди 10 години
Така, така, да се нервят половин година, да си гризат ноктите до лакът от нерви. Пък януари месец ние ще видим кой накъде.