Всеки втори "за" протеста, всеки трети зове: Оставка!

Хората в селата не искат оставки и избори, отчитат от НЦИОМ
15 юли 2013 18:35,
144
Всеки втори "за" протеста, всеки трети зове: Оставка!
Снимка: Булфото

58 на сто от българите подкрепят протестите срещу кабинета "Орешарски", а 42% - не ги одобряват.

Това показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, направено между 3 и 10 юли сред 1000 души.

Социолозите регистрират по-висока подкрепа за протестите сред хората на възраст до 49 години, сред висшистите и сред тези с жизнен стандарт около и над средния.

67 на сто от столичаните подкрепят протестите срещу кабинета, както и 57 процента от жителите на областните центрове и 65 на сто от жителите на малките градове.

Всеки втори от жителите на селата обаче не ги подкрепя.

Сред онези, които не подкрепят протестите, се срещат най-често възрастни хора над 60 години, с основно и със средно образование и представители на етносите.

37 на сто искат правителството да подаде оставка веднага. 23 на сто също искат оставка на кабинета "Орешарски", като не настояват това да се случи незабавно.

"Вероятно тази позиция се аргументира с идеята "нека първо да се свърши най-неотложното", смятат от НЦИОМ.

Според 30% от анкетираните правителството не трябва да подава оставка.

Всеки втори смята, че за страната ще е по-добре, ако се проведат предсрочни парламентарни избори, а 35 процента – че е по-добре правителството да изкара мандата си докрай.

Едва 24 на сто от българите са удовлетворени от резултатите от парламентарния вот на 12 май, докато 62% посочват, че не са удовлетворени.

Доволни са 69% от избирателите на ДПС и 53 на сто от поддръжниците на БСП. 82% от симпатизантите на ГЕРБ никак не са доволни от резултатите от парламентарните избори.

Силно е неудовлетворението и сред избирателите на политическите формации, които останаха извън парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
22
 
5
 
! Отговори
НЕпротестиращ преди 10 години
Ами значи серсемите които подкрепят протестите са около 60%. А защо са серсеми ли - ами избори имаше преди 2 месеца. Защо са ни нови и какво ще се промени? Вероятно като във Варна - свалихме ГЕРБ, избрахме пак ГЕРБ. Айде марш на работа и стига се мотахте по улиците!
65
6
 
8
 
! Отговори
ставри преди 10 години
НЦИОМ дали знаят къде са селата,и какво е то туй "село"?
64
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гладната кокошка БСП просо сънува, че 60% поддържат идиотското правителство Орешарски. Трябва да си много закоравял социалист за да лъжеш толкова на едро както узорпатора на властта у нас БСП.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двама за*не, трима за бой, четирима за карти
62
14
 
10
 
! Отговори
за БУДИСТИ преди 10 години
Над 60% българи не искат предсрочен вот...това ша рече, че са против протеститеПравителството "Орешарски" трябва да получи време, за да се види как ще работи. Почти 45% от българите подкрепят това мнение,сочат изводите на социолозитe от агенция "Медиана" след направено проучване в периода 27 юни 1 юли, цитирано от ТВ7.Едва 27,4 на сто от анкетираните искат предсрочни парламентарни избори веднага.в момента за БСП биха гласували 20 на сто от избирателите, а за ГЕРБ 18,6%.Третата партия, която със сигурност ще влезе в следващото Народно събрание при избори сега, е ДПС със 7,4%
61
9
 
16
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
Хората в селата да си седът там и да чакат милостиня,а ние другите искаме да работим и де се развиваме.Така че който искарва парите в тази скапана държава този ще избира правилата.
60
8
 
17
 
! Отговори
ОТ ГРАДА ЗА СЕЛО преди 10 години
Скъпи селяни и селянки .Другари от ТКЗС и АПК .Молим ви елате и си приберете *** които вие ни натресохте.
59
4
 
8
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
До SpiroА бе, да сте видели оная разгърдената кокона ,че я изпуснах от бардака и тя веднага на протеста. Ей няма управия ,ей! А проститутката ми избега чак у Пловдив да затваря магистрали! Че я убием!
58
6
 
8
 
! Отговори
БГ преди 10 години
На хората от БСП, ДПС и Юруш, питате ли се защо за първи път едно правителство е "емнато" още от първите дни? Защото решиха, че ще го карат както си знаят, но със супер обещания преди изборите. Няма как да стане вече. Същото ще бъде и със следващите, ако решат да лъжат хората и да назначават кака, Пеевски, Дунигейт. разни вземали помощи във Франция, а сега трябва да ги връщат. ОСТАВКА!Ясно се вижда кои се страхуват от избори. Щом може февруари и сега ще може да правим избори. Стига страх!
57
23
 
19
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 10 години
Тези дето са покъстовищата и площадите неса сложили и една тухла в основите на България Те знаят само да рушат и крадът,Да бъдат оргонизирани в бригади и да възстановят разрушената напоителна система в селското стопанство под ръ ководството на ЖМЖ, П,СТОЯНОВ иФилип Димитров,Иван Костов и дъщерята на Г М димитров-Дъртата Мозер
56
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Професия "протестиращ". Е.ати на какво ни направи демокрацията..
55
13
 
14
 
! Отговори
Sena преди 10 години
До tsenitel Тия, дето много се барате, първи ще избягате от кьотека. То на приказки ако ставаше-лесно, ама не става. Избори имаше преди 2 месеца. Точка. Не ви харесва? Боли ме *** дали ви харесва! Улево!
54
15
 
18
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Куртизанските медии упорито надуват и раздуват, и разтягат мръсния локум за "грандиозния" протест. Плащат им сутеньолите от Брюксел. Ако не беше това раздуване, "интеллигентните" реститут-*** отдавна да са мирясали!
53
12
 
23
 
! Отговори
xerth преди 10 години
До всички хора от село, моля ви, спрете алкохола, чалгата, и се огледайте, искате ли да продължавате в тази мизерия, още толкова, или най накрая да променим заедно държавата?
52
12
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
59 язък за портрета с който си се закичил , днес Левски е на площада а не в НС ***
51
12
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
59 язък за портрета с който си се закичил , днес Левски е на площада а не в НС ***
50
6
 
9
 
! Отговори
КИРО преди 10 години
До Анонимен АКО МИНЕ ,КАЗАЛ САЛОННИЯТ УПРАВИТЕЛ, Е ЩОМ НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ ЗНАЧИ НЕ МИНАВА НОМЕРА 5- 10 ХИЛ. СОФИЙСКИ ЧАНТИ НЕ СА БЪЛГАРИЯ, ДА СЕ МОЛЯТ ДА НЕ СЕ СЛУЧАТ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО ПАК НЯМА ДА ПОЗНАЯТ КОИ ПАРТИИ ЩЕ ВЛЕЗАТ В ПАРЛАМЕНТА И ОТНОВО ПРЕЯЛИТЕ ЩЕ СЕ РАЗХОЖДАТ ПО ПАВЕТАТА
49
12
 
17
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Оставка на правителството и нови избори ще има след 4 години, а това, че сте се излъгали да гласувате за старите мутри на прехода, си е ваш проблем :).
48
20
 
7
 
! Отговори
tsenitel преди 10 години
докога ще ги молим мръсните *** за оставка не е ли време да вземем пущките да изчистим страната от *** турци и луди атакисти
47
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съветник на Орешарски е назначен дясната ръка на Алексей Петров, явно провокаторите от февруарските протести се легитимираха... да ви са честити новите НАГЛИ...