Едвин Сугарев е приет по спешност в болница

Преди 22 дни той започна гладна стачка срещу правителството
Обновена: 17 юли 2013 14:16 | 17 юли 2013 10:49, Камелия Цветанова
297
 Едвин Сугарев е приет по спешност в болница
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото, архив

Поетът, публицист и бивш депутат във Великото Народно събрание Едвин Сугарев е приет по спешност в болница, съобщи дъщеря му Тея пред БНР.

Преди 22 дни Сугарев започна гладна стачка с искане за оставка на премиера Пламен Орешарски.

Състоянието на Сугарев обаче се е влошило и той е вкаран по спешност в реанимацията тази сутрин.

„Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам“, заяви вчера видимо изтощеният Едвин Сугарев.

"Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна - прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", настоя той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му днес заявяват, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка..

"Ние, Борис, Ела, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, се обръщаме към теб като твои деца с желанието да заявим своята съпричастност към безкористния ти жест и решителност.

Още по темата
Разбираме тежестта на твоята дума, но отказваме да приемем факта, че тя остава нечута. Затова днес, на двадесет и втория ден от началото на протеста ти, ние, Йоан, Кристиан, Стефан и Тея, започваме гладна стачка в знак на съучастие в твоя граждански жест.

Не приемаме да живеем в общество, в което той - както и протестът на хилядите българи, не осъществява своето предназначение. Въпреки съвета ти никой да не те следва в това гладуване решихме, че не можем да те оставим сам, и се присъединяваме".

Писмото е подписано от Борис Сугарев, Ела Сугарева-Макгий, Йоан Сугарев, Кристиан Сугарев, Стефан Сугарев, Тея Сугарева.

Едвин Сугарев започна гладна стачка на 26 юни, като заяви, че няма да я прекрати, докато Пламен Орешарски и неговото правителство не напуснат политическата сцена.

В открито писмо до премиера Пламен Орешарски Сугарев написа: "Участвате в една недостойна, подла игра - срещу българските национални интереси и бъдещето на страната ни. Подобна подлост се заплаща, г-н премиер - заплаща се рано или късно. И дори да успеете, ще знаете до гроб, че тази подлост е платена с цената на поне един живот - моят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
13
 
17
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Някои в държавата са на гладна стачка не по собствено желание, а от немотия благодарение на този човек !
43
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за такива откачалки като него лечение не е открито
42
26
 
16
 
! Отговори
Супер преди 10 години
Пак е преял с банички ненормалника Сугарев!
41
9
 
11
 
! Отговори
BlackMamba преди 10 години
Do 12 Анна,Толкова интелигентни хора ни управляват, че само за 1 седмица успяха да направят гаф, не го заметоха добре и има протести. Ако това за теб са интелигентни хора, не мога да си представя ти и мислещите като теб какви са ви умствените възможности.
40
1
 
1
 
! Отговори
STOON преди 10 години
До БЪЛГАРИН От всичките коментари ти си най верен БРАВО ПРАВ СИ !!!!!!!!!!!!
39
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите не им пука за съжаление за човешкия живот. Русия е пример за това. И България вече също.
38
12
 
15
 
! Отговори
аз преди 10 години
А тоя пък за кой се помисли? Цял живот е бил на държавната хранилка, кво е работил - не е много ясно-писал е стихотворения хахахаха.... Има и чатири дечица. Как се хранят толкова деца на онова време? С заплатката му от БАН... И сега дечицата му и те като него са артистични натури, писатели, поети и т.н. И техните заплати са от бюджета. Захапали на хляба мекото и се правят на големите общественици. Срещу кого лаеш бе кучеееее? Срещу тия дето цял живот те хрантутиха????
37
20
 
24
 
! Отговори
newena.kamenowa преди 10 години
Колко хора трябва да умрат от глад, за да успеят управляващите да чуят народа ?
36
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ме разбирайте погрешно, но не ме вълнува толкова че е на гладна стачка. Цяла България сега гледа един човек, че прави фасони и не иска да яде. И аз какво трябва да направя???????
35
17
 
26
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Едвин Сугарев е такъв национален предател, че няма повече накъде. Смешното е, че хората са го забравили какви глупости е вършел в началото на 90-те и сега му се вързват. Сугарев заслужава публична екзекуция, а в момента се опитва да се самоубие и да излезе светец...
34
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сугарев не е интересен, а пък отрочетата му още по-малко! Ако му предложат нов посланически пост, пак ли ще гладува?Хем срещу властта, хем се блажим от нея!
33
9
 
20
 
! Отговори
socialist 1944 преди 10 години
До 28 Ей момче има една българска поговорка. Който желае лошо на ближния лошото идва при него ! Дръж си устата повечко затворена !!!
32
20
 
3
 
! Отговори
Комунисти - в Сибир преди 10 години
До GiveMeFiveПожелавам го това на цялото ти червено семейство. ***.
31
2
 
2
 
! Отговори
ЗАК преди 10 години
До БЪЛГАРИН МНОГО , МНОГО БЪРКАШ !!!
30
14
 
7
 
! Отговори
Червени боклуци преди 10 години
До @#$%Виждате от тоя коментар какви долни *** са комунистите. Тоя е типичен техен представител.
29
18
 
28
 
! Отговори
socialist 1944 преди 10 години
Да защо не кажете една дума за хората в рудника които вече 15 часа бедстат а ни занимавате с този откачен човек който добива популярност по този начин
28
21
 
8
 
! Отговори
Червени боклуци преди 10 години
До socialist 1944Най-скъпото да ти умре, червен ***!
27
9
 
14
 
! Отговори
хан преди 10 години
...ммм много хорица придобиват лесна популярност покрай тия протести...що не идат в Монголия да си стачкуват гладно или както им харесва , или не по -добре в Македония , родът им е оттам ..
26
11
 
30
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
НЕ МЕ ВЪЛНУВА ТОЗИ !!!ПО-ВАЖНИ СА ХОРАТА В РУДНИКА ДА СЕ СПАСЯТ !!! ТОЗИ БЕШЕ ДЕПУТАТ И СЕ ЗАМОГНА... И ОТ ПОЛИТИКА ЖИВЕЕ...... АМАН ОТ НЕКАДЪРНИЦИ !!! ДО ОНЯ ДЕН НИ ЗАНИМАВАХТЕ С КРЪВНОТО НА БУДА, ДНЕС ТОЗИ Е НА ФОКУС...... РАЗКАРАЙТЕ ГО ! КАТО НИКОЙ НЕ МУ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ, НА ДАЛИ ЩЕ ГЛАДУВА !ПРОФАН !
25
13
 
25
 
! Отговори
@#$% преди 10 години
Тоя по спешност трябваше отдавна да го хоспитализитат, ама в лудницата.. мам* ти долна откачана!