Остава сериозно състоянието на Едвин Сугарев

След призив на поета Николай Генов спира да гладува
Обновена: 18 юли 2013 08:28 | 18 юли 2013 08:24,
80
Остава сериозно състоянието на Едвин Сугарев
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

Състоянието на Едвин Сугарев остава сериозно, съобщи bTV.

Поетът и бивш депутат днес ще бъде захранен венозно, така че гладната му стачка, която продължи цели 22 дни, се прекратява.

Още по темата

В организма на бившия депутат сега се вливат водни и солени разтвори, които да го стабилизират.

Той започна протеста на 26 юни с искането за оставка на премиера Пламен Орешарски и в подкрепа на хилядите, излезли по площадите в страната.

От болничното легло Едвин Сугарев отправи апел към другият гладуващ - Николай Генов, да спре.

След призива фотографът Николай Генов съобщи на страницата си във Facebook, че прекратява гладната стачка от утре.

"За голямо съжаление, поради рязко влошеното здравословно състояние на Едвин и по негово настояване, утре и аз прекратявам гладната си стачка на 20-ия ден, като ви уверявам, че през това време не съм вкусвал и троха. При това внезапно развитие не е редно да настоявам Еди да продължи, въпреки че само с една дума бих могъл да го убедя, но това би било престъпление пред 6-те му деца. В събота започвам бавно да се захранвам. В момента здравословното ми състояние е добро. Надявам се, гладуването да не се е оказало пагубно за Еди и въпреки безрезултатно завършилата гладна стачка, ще продължим и занапред в същия дух", написа Генов.

Ден преди да постъпи в болница, Сугарев обяви, че няма да прекрати стачката си, защото тя е важна за обществото - "Прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове", каза той.

В отворено писмо, разпространено до медиите, децата му вчера заявиха, че не могат да го оставят сам и също започват гладна стачка. По-късно обаче се отказаха от тази форма на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
9
 
! Отговори
Иванова преди 10 години
Какви са тия глупости дето ги пишете?!!! Може би щеше да е по-добре Сашка Васева да развее цици и тогава всички щяхте да сте много доволни. Всеки сам избира как да протестира!
16
25
 
6
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До oho bohoА ти какъв си?Едвин се заявява като интелектуалец.А ти какъв си, бе?Списвач по форумите и сеирджия?Едвин изразява гражданска позиция, която представлява и позицията на голяма част от обществото.А ти каква позиция имаш и някога защитавал ли си я по някакъв начин или само пред монитора? И да плюеш по хората?
15
2
 
14
 
! Отговори
Гладен преди 10 години
Червата куркат !
14
34
 
10
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Комунист от подобни неща не се трогва.Дори, ако може, този враг на народа, Едвин, собственоръчно да го убият, ще са най-доволни.А иначе, хората протестират, правят гладни стачки, но комунистите си правят бебешки партита и си празнуват увеличаването на тяхната популация.Да са им живи и здрави децата, но един ден и те ще са както Серго дойде, от никъде, и ще искат да управялват държавата.И предполагам ще ги направят същите промити мозъци като тях.
13
32
 
9
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 10 години
Случайно или не БСП-ДПС-ДС са проклятието на България. Дойдат ли на власт почват да умират млади хора, от катастрофи, от инциденти в мините и в предприятията, гладни стачки, проблеми и режим на тока. Това говори, че и съдбата ни ги иска. Бог да пази България.
12
5
 
52
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
" 23 г. извратен и сбъркан преход"Ами нали точно хора като Едвин Сугарев напарвиха прехода такъв, какъвто е? Защо протестира против себе си? Да беше мислил в края на 1989, както и през 1990, 1991, 1992 години, когато беше формирана днешна България.
11
3
 
22
 
! Отговори
oho boho преди 10 години
Dano stane savsem seriozno.....edin psevdo-intelektualec po-malko....
10
4
 
59
 
! Отговори
Хоп шоп преди 10 години
Щом сам си уврежда здравето, сега сам да си плати лечението. Откъде на къде аз трябва да плащам за простотиите на някакъв ***.
9
1
 
47
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Абе изведнъж всички тия каде краднаха и с г--за когато бяха на власт станаха много големи демократи и защитници на демокрацията. Що за лицемерие?!
8
5
 
49
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Едвинчо да беше се покатерил на някой комин в знак на протест по-добре. Така всички телевизии щяха да му отделят 10 минути за слава пък и щеше да е здрав.
7
6
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой решил да гладува... А сега колко ще струва лечението му и кой ще плаща?
6
4
 
33
 
! Отговори
аре преди 10 години
стига с тия простотии
5
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то в българия народа гладува цели 23 години тоя нямал да яде няколко дена голяма работа че той е наяден
4
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЦиркаджияДа си пие хапчетата
3
2
 
66
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Не ни занимавайте с този *** и псевдо-дипломат. За него вече този номер е изтъркан. Този път парашута за дипломатически пост няма да се отвори.
2
4
 
59
 
! Отговори
Спокойно ! преди 10 години
БТВ не бива да се притесняват ! Едвин е стар ***, той от глад никога не умира. Това му беше за трети път. Искам Ани Цолова да е спокойна, Едвин и догодина ще направи същия номер, след като БСП вкара над 160 депутети в НС. БСП да плаща на Едвин и на други лайньовци като него, които работят за БСП. Ани не се притеснявай, днес Едвин ще бъде захранен отзад и ще се оправи, както всеки път.
1
4
 
53
 
! Отговори
дядо преди 10 години
И к'во,тоя мазник толкова ли е важен?!След като е решил да мре ,да мре!