Отие привика контрапротестиращи: Слушам ви!

Доброто управление е дело на всички, твърди френският посланик
Обновена: 22 юли 2013 14:59 | 22 юли 2013 14:52,
122
Отие привика контрапротестиращи: Слушам ви!
Посланик Филип Отие. Снимка: Булфото

"Заинтересуван съм от различните мнения на гражданското общество и желая добре да ги разбера, затова използвам случая да ви изслушам", заяви френският посланик Филип Отие.

Днес той прие група контрапротестиращи пред дипломатическата мисия, искащи да изразят пред него становището си за обстановката в страната и мнението си по френско-германската позиция от 8 юли.

В нея Отие и Матиас Хьопфнер призоваха управляващите да загърбят олигарсите, което по думите им води единствено до образуването на "държава в държавата".

Още по темата
Двамата определиха като чудесна новина факта, че гражданското общество в България е в подем и отказва да се поддаде на провокациите. Тe изразиха и подкрепата си за президента Росен Плевнелиев, че при липсата на диалог между партиите нещото, което остава, са предсрочни избори.

От посолството уточняват, че на днешната среща посланикът внимателно е отчел вижданията на контрапротестиращите, а именно несъгласието им с всекидневните протести на площад "Независимост".

"В Европейския съюз доброто управление е работа на всички. Така и на България, и на българите принадлежи да очертаят заедно своето бъдеще", заявил още той по време на разговора.

Dnes.bg припомня, че сутрешният протест пред посолството на Франция в столицата се оказа доста рехав. 20 души носиха плакати, докато други 30 журналисти ги снимаха.

За кратко при протестиращите дойде и рапърът Мишо Шамара, изчете си словото по мегафона и си тръгна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
diamila преди 10 години
Уважаеми, България също финансира ЕС с ежегодни вноски.Може ли някой да даде информация дали сме на червено или сме надвзели над сумата,която сме изплатили по време на членството ни в ЕС.Не пишете неграмотно,че след като ни били "финансирали" можели да ни се бъркат във вътрешните работи.
87
1
 
4
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Не се ли махне триглавата ламя не само посланици ще ни гледат под лупа - евросубсидиите ще ни секнат и ще ни разкарат от ЕС. Кабинета на другарите това иска - да станем 16-та република на Русия, а не европейци. Попаднем ли под петата на Путин-Медведев ...жална ни е майката...
86
1
 
6
 
! Отговори
BulgariaForward преди 10 години
"... дойде и рапърът Мишо Шамара, изчете си словото по мегафона и си тръгна ..." - ефраим, машала, бравос ;)) За толкоз малко пари няма да им пее де ...
85
1
 
14
 
! Отговори
митов преди 10 години
Моля за извинение,но не френският посланик е виновен за дереджето у нас , а ние самите.И ако бяхме по-умни , нямаше да се налага сега да живеем като скотове и да търпим подигравките на всички останали народи , щото наистина станахме за смях...Така че вместо да се сърдим на посланика , нека си извадим поука и да си сложим ред в собствената къща.Не може да очакваме уважение от други хора , ако сами не уважаваме себе си.
84
4
 
15
 
! Отговори
bg преди 10 години
Престанете да занимавате нормалните хора с този *** Мишо Шипара.
83
9
 
12
 
! Отговори
НИКИ преди 10 години
Ще се намесват и още как,след като харчим парите на евросъюза за цанков камък и водно огледало.
82
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с какво право френският посланик ще се намесва във вътрешните работи на суверена държава ?тоя изби рибата в дипломацията
81
0
 
10
 
! Отговори
Напомняне преди 10 години
15: Червените кхмери са тези, които през 1970-те години управляваха Камбоджа (Кампучия) и избиха около 40% от населението на страната. Без да се сблъскат с международни протести... Край на този ужас сложи армията на Виетнам. Тогава САЩ и страните от Западна Европа скочиха в подкрепа на червените кхмери и на "наказателната" война на Китай срещу Виетнам. Когато виетнамците извадиха безспорни доказателства за геноцида при червените кхмери, никой дори не се извини нито на тях, нито на камбоджанците.
80
0
 
9
 
! Отговори
киро факиро преди 10 години
Кой сега е 1? Протестиращи или контрите им? Мишо шамара или Мара цицата? Таз порнография в София последния месец и нещо не е ли изцяло в услуга на охигарсите?Толкоз ли е *** народа да не проумее че за пореден път е в ход системата Разделяй и владей.Олигархията инсценира тези безмислени протести оплашена от февруарските. сега след размиването им следва ново овиличение на ток,гориво и т.н. и тогаз "свободните" ни медии ще ни обеснят че смисъл от протест няма, с оглед на сегашната ситуация.
79
5
 
21
 
! Отговори
UBICA преди 10 години
Мишо шамара и новите му фенове е най-добро описание за конкретната ситуация днес.
78
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време беше на тези 100 г.баби някой да им обясни,макар и французин,че правителството,което подкрепят е олигархично и работи не в интерес на народа и на тях неговите поддръжници а за олигархията в БГ. Такава простотия посланника едва ли е виждал до сега.Оставаше само да съберат подписи и срещу него,са да му искат оставка.А оня смотлъо Мишо шамара е олицитворение на бай Ганъо.
77
4
 
19
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Не народ а ***.П.Р.Славейков
76
14
 
13
 
! Отговори
Красив и Образован преди 10 години
До Бачо КироБатка, ти си скаран с аритметиката. Основно образование имаш ли? Можеш ли да святаш колко % са гласовете на БСП, ДПС и Атака? Ти кво, гербаджиите ли искаш да ни управляват? Дето се отказаха от управлението доброволно и предсрочно, защото свършиха парите в хазната? Дето закопаха държавата през последните години и я оставиха в технически фалит? Не, благодаря. Правителство на Орешарски е 100 пъти по-добре от правителство на Боко и Цвъко!
75
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българските комунисти нямат държава те си имат коминтерна,що плюят по дипломата социалист си давам сметка ,колко са ограничени трябваше преди да отидат пред френското посолство да попитат мишо комара коя партия управлява във Франция.
74
10
 
13
 
! Отговори
Бачо Киро преди 10 години
До Истински БългаринПодмяната на вота я извършиха любимите ви БСП и ДПС подкрепени "технически" от Волен Сидеров,другарю! И още нещо- смени си псевдонима на "Истински руснак" щом подкрепяш гореописаните продажници.
73
10
 
13
 
! Отговори
Антиолигарх преди 10 години
Да не забравяме за един достоен предшественик на въпросния посланик, който беше организирал цял канал за износ на *** и често си получанваше хонорарите в натура. Него го осъдиха във Франция, за съжаление само условно. Та този сега сигурно е взел съответния хонорар от Прокопиев, за да подстрекава сваляне на законно избраното ни правителство. Явно нещо ни бъркат с Мали, но каквото и да правят е ясно, че са корумпирани и долни.
72
10
 
12
 
! Отговори
Антиолигарх преди 10 години
Преди всичко френският посланик да обясни как кани на 14. 07. 2013 г. във френското посолство лицето Иво Прокопиев - известен кредитен милионер, измамник и прононсиран олигарх. Как ще преборим олигархията с този посланик, който явно е чест от нея? Явно олигархията иска хаос, за да си занули отново дълговете си и това става с помощта на този посланик. Жалко за Франция, че се явява износител на олигархия и корупция.
71
7
 
14
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Като чета коментарите си мисля, че векове ще трябват на българина да промени робската си психика! То бива чуждоугодничество, ама пък чак толкова! Нещастници! Тези ли, дето през ден потушават протестите в собствените си страни с палки и сълзотворен газ ще ни учат на демокрация???
70
6
 
10
 
! Отговори
azarilov преди 10 години
Като чета коментарите си мисля, че векове ще трябват на българина да промени робската си психика! То бива чуждоугодничество, ама пък чак толкова! Нещастници! Тези ли, дето през ден потушават протестите в собствените си страни с палки и сълзотворен газ ще ни учат на демокрация???
69
14
 
13
 
! Отговори
Истински Българин преди 10 години
Протестиращите пред френското посолство не са там за да дават отчет на френския посланик. Те са там за да получат отчет от френския посланик! Те желаят да чуят, защо френският посланик подкрепя протестиращите и в частност, защо господина от Франция иска да подмени резултата от състоялите се преди 2 месеца избори в България?