Пострадал: Биеха наред!

"МВР знаеше, че протестът ще бъде окървавен"
Обновена: 24 юли 2013 10:49 | 24 юли 2013 09:30, Елка Василева
201
Пострадал: Биеха наред!
Снимка: Булфото

Вътрешният министър, полицията, жандармерията, журналисти – всички знаеха, че миналата вечер протестът ще бъде окървавен. Ако бъдат проследени телефоните им, ще стане ясно кой го е организирал, обяви пред bTV Виктор Димчев, който пострада по време на демонстрацията снощи пред парламента.

По думите му в района е имало удобно струпани павета, които само е трябвало да бъдат взети от земята и хвърлени. Продуцирането според него е дело на "политиците, които имат интерес да задържат управлението".

Димчев разказа, че полицаите са махали загражденията, след като са започвали да „бият наред”. Служител на реда, който бе заснет как удря камерата на bTV с каската си, заплашвал, че ще го „хване и разчекне”. Димчев допълни, че голяма част от полицаите са били много сдържани, дори е имало и сълзи в очите им.

Още по темата

Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък.

„Полицията беше перфектна, но до вчера. Имаше брутални провокации, брутална полицейска агресия. Видях хора, бити с полицейски палки, бутани с щитове, жени, влачени за косите. Ще бъдат пускани провокатори, ще провокират насилие, което ще се излива върху нас, обикновените протестиращи”, твърди той.

Георгиев все пак обяви „една голяма победа за протеста”, тъй като се е отложила във времето кражбата на един милиард лева.

„Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката”, допълни той.

Миналата вечер на протеста е пострадал и бившият управител на БДЖ Йордан Недев. Той коментира случващото се с въпрос: „Как може такава комунистическа демагогия да се лее от всички управляващи. Излизат и казват – посланиците обясниха, че всичко е било в предишните години, сега всичко е наред, няма полицейски насилие, има само лумпени”.

„Аз вярвам, че трябва да е по-скоро мирен този протест, но вярвам, че комунист без бой не дава власт”, допълни Недев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ООО само бои ще искате демокрация ли,ние требва да си вземем милиярда че ко ще куркаме и живеем по канарските острови и гърция и кипър.
159
3
 
3
 
! Отговори
марксист преди 10 години
Малко им е било на тия ***! Трябвало е да ги стрелят с гумени патрони по *** глави!!!!Да си ходят по селата откъдето са дошли!Де*** селяците.
158
2
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 10 години
Браво на Емил Георгиев. Метафората е много точна. Шофьорът е и пиян, и дрогиран - видимо от всички - неадекватен. Затова вече 40 дни всеки ден отделяме време, усилия, отлагаме ангажименти, за да можем да сме на протеста. Ще успеем! Вчера, когато се събраха хората и останаха на площада, реагираха адекванто всички, с малки изключения на провокатори, но те бяха разпознаваеми. Гордея се, че имаме такива хора. Много от плановете им вече осуетихме. Ще успеем.
157
11
 
10
 
! Отговори
123 преди 10 години
Какво се оплакват протестиращите че са бити. Да видят в Турция какво стана на Тексим, а и повечето протестиращи си бяха ОК. само дрогите които имаха задачата да правят провокации. Полицайте действаха абсолютно професионално, и ако са ги били то боя им е бил малко. Тези ли *** от вчера ще решават бьдещето на България е тогава жална ни майка.
156
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може да твърдите, че някой плаща на тези хора да ги бият! Вие българи ли сте какви сте! Получавам заплата, за която мечаят 90% от българите и въпреки това живота ми не е комфортен и няма да се примиря, че червено-мафиотски структури ни оправляват и до днес! Ще направя всичко по силите ми и ще се боря! И да и мен биха в тила докато стоях с вдигнати ръце!
155
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма част от платените "протестиращи" са безделници, които не са внесли 1 лев в хазната. Но иначе чупят автобуси, пътна настилка, тротоари. А щетите ще се плащат от такива като мен под формата на данъци. Писна ми вече от вашия протест. Отдавна трябваше да ви окошарят. Празноглавци, които знаете само мафия и оставка. Нима вие изразявате волята на цяла България. Вие сте ***, ***, най-долна ***.
154
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И правилно са ги били! Досадиха на всички с платения си "протест".Но явно боят е бил малко, трябва повече и да ги разгонят от центъра на града, че не се диша вече от тези досадници и крясъците им всяка вечер
153
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Платени герберски слуги, които протестират. И глухите и слепите в България разбраха, че ви се плаща, за да сеете безредици. Трябва да благодарите,че сте минали само с малко бой. Трябва и да ви онодват.
152
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКОМУНИСТИ ЩЕ УМРЕТЕ
151
19
 
10
 
! Отговори
върл атакист преди 10 години
Снощните изпълнения са нагледен медицински пример за пагубното въздействие на наркотиците върху човешкия мозък
150
6
 
23
 
! Отговори
fifi преди 10 години
Няма държава в света която всички правоохранителни органи ,спецслужби,мутри,престъпници да действат срещу собственния си народ и да защитават власт имащите и скубещите българския народ олигарси.Народа в България живее за да бъде ограбван и когато хората желаят да променят това ги бият.Това е абсурд.
149
25
 
12
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Полицията си върши работата. Този, бития защо се бута в полицията и пречи да изпълнят служебните си задължения. Насядалите трябва да бъдат окошарени, заедно с тези, които изкъртваха плочки, защото са потрошили пари от моите данъци.
148
9
 
30
 
! Отговори
до 169 преди 10 години
Защото народът иска правителството да работи. Пияните и дрогираните Сергей, Местан и Сидеров да ходят да се лекуват.За Пеевски и бат Сали затвор
147
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До протестиращ лумпенбългарските турци ги знаем ,но кога българите станаха *** ,затова ,че са гласували за БСП ли? хора не бъдете толкова злобни един - друг, живота е кратък хората ни гледат сиира и се радват на нашето нещастие.
146
9
 
14
 
! Отговори
Да преди 10 години
Да, още в 18ч. всички знаехме, че протеста ще бъде окървавен.Истината е че, още преди 40 дни всички знаехме, че той ще стане кървав в един момент.Но това чакаше мафията, сега имат повод да ни наричат агресивни и да изместят исканията ни със действията на тяхната необразована полиция.
145
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До провокаторЗащото народът иска правителството да работи. Пияните и дрогираните да ходят да се лекуват.За ББ и ЦЦ затвор
144
13
 
19
 
! Отговори
шамара преди 10 години
Камъните не идваха от протестиращите а от хората на Алексей Петров . Започва се.Полицията е призована да разтури " седянката" и за по- сигурно са наети разни бивши затворници да създават безредие.Ако това правителство не си отиде сега , ще стане невъзможно да се живее в България следващите 50 години.Младите да решатили бягат в чужбина или се борят до край.
143
9
 
22
 
! Отговори
34 преди 10 години
До SSТи нормален ли си бе!!!Да ти отвърне със същото? Луд човек.За нападение над полицаи отиваш в затвора, нямаш никакво право да го докосваш, по негово усмотрение може да се окажеш за 24-часова проверка в най близкото РПУ.А ти за какъв се мислиш че се сравняваш със служебно лице което изпълнява служебни задължения?Вземете се осъзнай къде се намираш преди да е станало късно ***.
142
25
 
20
 
! Отговори
Рос преди 10 години
До Dmitrij StaniwevМалко ви е боят. Арестувани трябва да има и в затвора. Подлудихте държавата заради герб.
141
18
 
12
 
! Отговори
SS преди 10 години
До БЕЗПРИСТРАСТЕНАко със злоба дърпаш полицаъ за ризата законът му позволява да ти отвърне максимум със същото деиствие а не да те тресне със щита през краката и после да те рита докато се гърчиш.

Спонсорирани публикации