Пострадал: Биеха наред!

"МВР знаеше, че протестът ще бъде окървавен"
Обновена: 24 юли 2013 10:49 | 24 юли 2013 09:30, Елка Василева
201
Пострадал: Биеха наред!
Снимка: Булфото

Вътрешният министър, полицията, жандармерията, журналисти – всички знаеха, че миналата вечер протестът ще бъде окървавен. Ако бъдат проследени телефоните им, ще стане ясно кой го е организирал, обяви пред bTV Виктор Димчев, който пострада по време на демонстрацията снощи пред парламента.

По думите му в района е имало удобно струпани павета, които само е трябвало да бъдат взети от земята и хвърлени. Продуцирането според него е дело на "политиците, които имат интерес да задържат управлението".

Димчев разказа, че полицаите са махали загражденията, след като са започвали да „бият наред”. Служител на реда, който бе заснет как удря камерата на bTV с каската си, заплашвал, че ще го „хване и разчекне”. Димчев допълни, че голяма част от полицаите са били много сдържани, дори е имало и сълзи в очите им.

Още по темата

Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък.

„Полицията беше перфектна, но до вчера. Имаше брутални провокации, брутална полицейска агресия. Видях хора, бити с полицейски палки, бутани с щитове, жени, влачени за косите. Ще бъдат пускани провокатори, ще провокират насилие, което ще се излива върху нас, обикновените протестиращи”, твърди той.

Георгиев все пак обяви „една голяма победа за протеста”, тъй като се е отложила във времето кражбата на един милиард лева.

„Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката”, допълни той.

Миналата вечер на протеста е пострадал и бившият управител на БДЖ Йордан Недев. Той коментира случващото се с въпрос: „Как може такава комунистическа демагогия да се лее от всички управляващи. Излизат и казват – посланиците обясниха, че всичко е било в предишните години, сега всичко е наред, няма полицейски насилие, има само лумпени”.

„Аз вярвам, че трябва да е по-скоро мирен този протест, но вярвам, че комунист без бой не дава власт”, допълни Недев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опитът за преврат дирижиран от Тиквата и Плевнелиев се провали! Ясно е, че туморът ГЕРБ трябва да бъде изрязан от тялото на майка България, защото е агресивен, поргресиращ и ще доведе до гибелта на родината ни!Това обаче няма да стане, а полоцията след снощи трябва да си върши работата, а не да гледа как се откъртват плочки, правят барикади, изтръгват пътни знаци и крадат насаждания и украси от близките заведения. За гербавите *** само бой по тъпите кратуни и арест за главният Кратун!
59
10
 
9
 
! Отговори
ран-ът преди 10 години
До Крайно време е ....Какъв ред бе, ***??? Селянин червен!!! Заради такива като тебе България е на този хал! НЕ СА ВИНОВНИ ПОЛИТИЦИТЕ - ВИНОВНИ СТЕ ВИЕ, КОИТО ГИ ИЗБИРАТЕ!!! ВИЕ ПРЕДАДОХТЕ ДЪРЖАВАТА - ВИЕ!!!
58
16
 
21
 
! Отговори
factotum преди 10 години
Не може 500 човека да блокират парламента и да замерят депутати с камъни и да няма арестувани и бити хора.От тези 500 ,30 платени провокатора от Герб.
57
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ZA VANDALITE BOI BOI BOI BOI BOI I PAK BOI..............................................
56
9
 
16
 
! Отговори
mohnke преди 10 години
Отдавна трябваше да начупят простите тикви на герберско-либерастичната сбирщина. ДЕМОКРАЦИЯ ЗНАЧИ РЕД! Не може няколкостотин, пък били няколко хиляди души да побъкват месец и половина цялата държава. Повечето хора искат да работят- да градят и съзидават, а не да реват като заклани по центъра на софия. Ако това се беше случило някъде другаде- независимо дали в САЩ, Франция или Турция, боят щеше да е преди 20 дни, а не чак сега! *** либералните ***! *** зомбитата! БОЙ!!! Бой по тиквите!
55
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей мръсни подли червени *** застреляйте се ве!!!
54
20
 
19
 
! Отговори
Крайно време е .... преди 10 години
Крайно време е да се сложи ред! Не може разни *** да си правят каквото си искат в София ! Браво на полицията че най после се сети за какво им плащаме заплатите !
53
15
 
13
 
! Отговори
CSKA преди 10 години
Абе бийте ги бе, не ги дърпайте само. Станаха много досадни вече протестиращите. Ами да, кафето вече се плаща по 50 ст., не е безплатно. Разкарайте ги от булевардите за да има нормално движение, има ли кмет София изобщо? Кой им позволява тези волности, да не са си вкъщи.
52
8
 
11
 
! Отговори
Аман от олигофрени преди 10 години
Абе Жоре.Хем си ***/феноменална самокритичност/,хем си ***!Ти къде живееш-в 60-те години ли?Не разбра ли,че от *** по-страшно няма?!Дадоха си г..а под наем на анадолската *** само и само да се докопат на власт.Тая мижитурка-премиер сигурно и когато ходи на тоалетна търси разрешение!Нови избори,точка по въпроса!Вдигнете се българи,покажете поне малко национална и гражданска съвест!Не искаме ***,не искаме турска и *** ***!!!България на българите!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
Р преди 10 години
ДАЖЕ МОЖЕ И ЗАД ХАГА ? ХА ХА ХА!!!
50
14
 
17
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Само така! Бой на разюздената ***! Направете им главите меки!
49
17
 
10
 
! Отговори
Революционер преди 10 години
Тази полицейщина заприлича на баташкото клане! Това правителство трябва да бъде съдено в Хага за военни престъпления, но като падне от власт.
48
8
 
11
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
Герберасти и *** отново правят опит за захапване на кокала... но може и да не е чак толкова успешен и да загубвят някой и друг зъб...Искрени съболезнования на заблудените десни.... капиталистическото общество драги соросчета, не предполага равен шанс за всички и добруване на обществото, като цяло, а експлоатиране на ресурсите, в това число и човешките, за шепа избрани. Поради какво малоумие драги соросчета смятате че сте "избрани".... овчици на заколение...
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EI NA TAZI MUTRENSKA POLICIA SE KREPI VLASTA NA MUTRO KOMUNISTITE 70 godini I PO VREMETO NA IVAN KOSTOV MEERETO BE POVERENO NA NAI MLADIA KOMUNIST DRUGARQ BOGOMIL BONEV . NATEZI TAPANARI , MARZELI OT POLICIATA KOITO KATO NA KU4ETA IM " HVARLQT PARJOLKATA " KATO 4AST OT TOZI 1 MILIARD S KOITO ISKAT DA NI ZAGROBQT . KOI SA TEZI MAIKI KOITO SA RODILI TEZI *** S KASKITE KOITO PAK ZA6TITAVAT ONEZI KOMUNISTI4ESKI MUTRI VATRE V PARLAMENTA . SLED KATO OTKAZAHME DA GI HRANIM
46
4
 
9
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Съвсем случайно депутатите остават до късно, знаейки какво ще последва. После като по поръчка, почват новините по различните телевизии и докато текат включванията от площада става страшно. Полицаите са по-агресивни, откалкато са към футболни агитки. Бият и блъскат дори и репортерите на национално-отговорните телевизии. Емисиите се удължават. Сцени с бити жени и деца. С една дума - СЦЕНАРИЙ
45
8
 
11
 
! Отговори
А, така преди 10 години
Нека бият бе, тея всички който са се събрали знаят ли въобще за какво точно са там. Да ги мачкат!
44
7
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 55Абе демократа, пияните герберастки *** тръгнали да мятат камъни по автобуса, ако искаш ченгетата кафенце да им предложат????
43
7
 
12
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
майка си ли е търсил тоя там???
42
18
 
20
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Тези протести са организирани от *** българоубиеци на герб.Просто *** мутра *** Бойко Медотиев Борисов иска да се върне със кръв на власт
41
10
 
19
 
! Отговори
Феб преди 10 години
Полицията бие то ва и е работата - не мога да разбера защо ревете. Протестирате против властта и полицията ви бие - нормално.Който обвинява полициите, че бият значи не трябва да ходят на протести. Жалкото е че докато полицията се занимава с непълнолетни, пияни и лумпенизирани елементи около НС - ***, престъпници и възползващи се от липсата на полиция, крадът, крадът, крадът и ни правят по-бедни и по- злобни.Пак повтарям на протестите са хора които не са гласували изобщо