Пострадал: Биеха наред!

"МВР знаеше, че протестът ще бъде окървавен"
Обновена: 24 юли 2013 10:49 | 24 юли 2013 09:30, Елка Василева
201
Пострадал: Биеха наред!
Снимка: Булфото

Вътрешният министър, полицията, жандармерията, журналисти – всички знаеха, че миналата вечер протестът ще бъде окървавен. Ако бъдат проследени телефоните им, ще стане ясно кой го е организирал, обяви пред bTV Виктор Димчев, който пострада по време на демонстрацията снощи пред парламента.

По думите му в района е имало удобно струпани павета, които само е трябвало да бъдат взети от земята и хвърлени. Продуцирането според него е дело на "политиците, които имат интерес да задържат управлението".

Димчев разказа, че полицаите са махали загражденията, след като са започвали да „бият наред”. Служител на реда, който бе заснет как удря камерата на bTV с каската си, заплашвал, че ще го „хване и разчекне”. Димчев допълни, че голяма част от полицаите са били много сдържани, дори е имало и сълзи в очите им.

Още по темата

Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък.

„Полицията беше перфектна, но до вчера. Имаше брутални провокации, брутална полицейска агресия. Видях хора, бити с полицейски палки, бутани с щитове, жени, влачени за косите. Ще бъдат пускани провокатори, ще провокират насилие, което ще се излива върху нас, обикновените протестиращи”, твърди той.

Георгиев все пак обяви „една голяма победа за протеста”, тъй като се е отложила във времето кражбата на един милиард лева.

„Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката”, допълни той.

Миналата вечер на протеста е пострадал и бившият управител на БДЖ Йордан Недев. Той коментира случващото се с въпрос: „Как може такава комунистическа демагогия да се лее от всички управляващи. Излизат и казват – посланиците обясниха, че всичко е било в предишните години, сега всичко е наред, няма полицейски насилие, има само лумпени”.

„Аз вярвам, че трябва да е по-скоро мирен този протест, но вярвам, че комунист без бой не дава власт”, допълни Недев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
2
 
! Отговори
foreigner преди 10 години
Kato golqm patriot predi nqkolko meseca se vyrnah v Bylgariq. Do tozi moment imah spokoen jivot i dobra rabota, no oshte na stypvaneto si na letishteto se sblyskah s tyjnata rodna deistvitelnost. Pochuvstvah se chujdenec v sobstvenata si dyrjava. Vseki den se sblyskvam s po-golemi i po-golemi absurdi, a kato gi razkaja na moi priqteli nikoga ne stypvali v Bylgariq, me mislqt za nqkakyv filmiran tip.I dokato tazi turko-chervena pasmina ne se razkara, nqma da se opravim!
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 92 : Щот си ***, затва!
78
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПешоВ тези държави правителствата не биха седяли тъпо и упорито 40 дена да им искат оставката.
77
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще бият ами!Какво правите там бе нереализирани ***!Власта ви виновна *** смешниците!Нали имаше избори!Под 1 процент ви е резултата! Защо изобщо ни занимават медийте с вас!
76
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем скоро ще видим Сергейчо разплакано и сърдито, еееех мило мушмороче, в какво те забъркаха дъртите плъхове.
75
7
 
20
 
! Отговори
Неразбрал преди 10 години
"Картината на обстановката снощи допълни Емил Георгиев - управител на маркетинг агенция, който също е бил ранен, вероятно от хвърлен камък."Някой полицай ли е хвърлил камъка? Или платените ГЕРБ-ерасти не са гледали дали замерят полицай или протестиращ?
74
22
 
12
 
! Отговори
провокатор преди 10 години
АБЕ ЗАЩО НА ВСЕКИ КОЙТО МУ Е ПИСНАЛО И ВЕЧЕ НЕ ВИЖДА ВАРИАНТ ОСВЕН БОЙ ПО ЧЕРВЕНИТЕ *** МУ ВИКАТ ПРОВОКАТОР. ТО СЕ ВИДЯ С ДОБРО НЕ СТАВА.
73
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Ами ще бият, вместо да се приберат вечерта при семействата си ще ги държат цяла нощ на крак, и аз бих се изнервил , ако съм полицай
72
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До factotumахахах какви Ви петстотин човека бре.... беше ли там, преброили ги... имаше поне няколко хиляди млади и готини хора, които не искат това управление.
71
19
 
13
 
! Отговори
-Avitohol- преди 10 години
Полицайте чуха че ще има парички за тях (от новия заем) и решиха да покажат ,че са верни слуги на господаря си.
70
20
 
31
 
! Отговори
антикомунист преди 10 години
Мръсните комунистически *** явно не разбират, че сега има камери, има интернет. Знам е мечтаят за врмената преди 70 години, когато по тъмна доба избиваха интелигенцията. Когато изтезаваха в комунистическите концлагерии инакомислещите. Свърши вашата НИКОАГ ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!
69
13
 
14
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
Петте *** заредиха браузърите и яката активизация. Кутев ще ги стимулира с червени книжки с цитати на Ленин
68
4
 
16
 
! Отговори
сиса преди 10 години
Съгласна съм с Пешо. В друга страна полицаите бият,тук не.
67
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се пънете, червени ***, правителството и "народното представителство" са пътници. Колкото повече време се опъват, толкова по-дълбоко се закопават. Жаждата им е изпила мозъка и стискат като за последно.
66
6
 
10
 
! Отговори
+-+-+-+- преди 10 години
Нещо не са научили преподаваното последната седмица от турската полиция. Явно са отсъствали на урока за баня с вода под високо налягане и обезпаразитяване с хлор-пикрин.
65
5
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Ако трябва да използвам метафора, правителството е един пиян таксиметров шофьор, който се движи със страшна скорост и ние стоим на спирката, допълни той.Predi 5 god. se vurnah v bg, vsichko koeto nabludavam v momenta mi e mnogo bolezneno, nenavijdam komunistite!!! No faktut che ima pone edin chovek, kojto e kazal gornoto izrechenie i javno se chuvstva tochno kakto i az me kara da stoja DO NEGO na spirkata!
64
11
 
9
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 10 години
Не се съмнявайте , че е организирано ,всеки път когато БСП види власт по стар , типичен маниер протестите се смачкват с насилие , после се правят на ни лук яли , ни лук мирисали , когато започнат да се съдят политици , тогава ще спрат и подобни своеволия. Говорят за демокрация и как не се уважават институциите , когато са превърнали държавата в тиня , а институциите в пипала на престъпен октопод. ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НАВЪН , АКО ВИ СЕ ЖИВЕЕ !
63
12
 
13
 
! Отговори
ss преди 10 години
едва ли някой от ченгетата от вчера чете тук, защото първо те едва ли четат много и втори сигурно спят. Но все пак- вие сте ЕНИЧАРИ и ни е срам от вас. Знам ви тъпите оправдания - така ни наредиха и прочие. Ама те и на еничарите са им нареждали и те са били с униформи и на тях са им плащали - и са били срещу собствения си народ.
62
13
 
24
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Биели били наред - как пък не. Нали ако полицията беше започнала да бие, кьорав демонстрант нямаше да остане там. Че то полицаите бяха повече от протестиращите.*Тъжното е, че доста хора не схващат, че сега има борба между различните кланове на мафията - в случая на Сините мафиоти и мафиотите от ГЕРБ, а това са най-голямите мафиоти в България, се борят с мафиотите от БСП и ДПС. Да подкрепящ протестите, значи да подкрепяш една част от мафията. Глупостите за комунисти на власт са за ***.
61
13
 
9
 
! Отговори
Men преди 10 години
Ostavka!!!