Facebook сбира окупаторите на Евксиноград, МВР на нокти

Билборд посреща властта с: "Оставка, г-н Орешарски"
Обновена: 5 авг 2013 14:01 | 5 авг 2013 09:39,
224
Facebook сбира окупаторите на Евксиноград, МВР на нокти
Снимка: Обединени варненци за Варна

Денят е 5-и, часът е 19.00, мястото е Евксиноград, целта е окупация по суша и море (главен вход и плажа на Траката), поканени са - всички, организацията е - самоорганизация (потвърдено е участие на водолази и рибарски лодки, очаква се включване от въздуха).

От дни инициативата "Окупирай Евксиноград" набира скорост във Facebook, участниците в нея наброяват над 1000 души.

Целта е не само вгорчаване на незаслужената според протестиращите почивка на депутатите, но и изпълнение на член 4 от Закона за устройство на територията, според който гражданите имат право на свободен и безплатен достъп до морските плажове.

Още по темата
От вчера на пътя между Варна и резиденцията има и билборд с напомнянето: "Оставка, г-н Орешарски" на фона на двореца "Евксиноград".

Инициативата е на сдружението "Обединени варненци за Варна".

"Аз съм на протеста, разбира се. Но държа да подчертая, че на протеста няма да бъда, за да възкача на власт този или онзи (дори и тези политически партии и политици, на които симпатизирам), а за да искам оставката на кабинета "Орешарски", за да поискам Евсиноград да бъде музей, а не резиденция и най-вече за морал в политиката", споделя участник във форума на акцията във Facebook.

Друг пък пише: "Евксиноград е пазел една тоталитарна власт по време на монархията и втора тоталитарна власт по време на комунизма. Днес ние се отричаме и от монархията, и от комунизма, но управляващите продължават да се възползват от привилегиите на "комплекса от затворен тип".

Междувременно от МВР съобщиха че са съгласували своите действия по охрана на Евксиноград с гранична полиция, Агенцията по въздухоплаване и Националната служба за охрана.

Очаква се засилено полицейско присъствие при "ваканцуващите" политици, макар засега властта да е скромна откъм заявки за базата.

Само две министърки са ангажирали стаи - строителната Десислава Терзиева и спортната Мариана Георгиева.

За сметка на това цели 13 депутати вече са заявили почивки в правителствената резиденция "Евксиноград", като повечето от тях са от ГЕРБ, по един от БСП и ДПС, пише "Труд".

Сред тях са бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова, бившите министри Ивайло Московски, Делян Добрев и Десислава Атанасова, бившата шефка на парламента Цецка Цачева, бившият шеф на полицията в Русе и избраник Пламен Нунев, колегата му в парламента Павел Христов.

Повечето от тях ще събират тен от 1 до 11 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
1
 
3
 
! Отговори
Нямакак преди 10 години
До номер 182: ***, ти си за кастриране. Няма как да ти покажа как става това. Късно си се родила. Имаш гени да си надзирателка в Освиенцим.
166
1
 
6
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Айде бе, Маймони,Подавайте си оставката, да не ви е после късно...Ние няма какво да губим. Това, дето го имахме, вие го откраднахте...Та... махайте се, докато е време...
165
16
 
6
 
! Отговори
damata преди 10 години
Ей, хора, няма ли най-после някой да ги събере тия *** и да ги въдвори на работа?То не бяха кафета ,то не бяха банички,то не бяха басейни на жълтите плочки, ами сега ги пращат и на море!Аз да ги попитам какъв общественополезен труд полагат и кой им го плаща?Тези са само да ги опънат на едни дълги редове я с домати, я с пипер, я с нещо друго, но да РАБОТЯТ, а не да хайлязуват да пият бира и да пикаят пред Парламента!
164
17
 
9
 
! Отговори
Име преди 10 години
Дано варненската полиция,за разлика от софийската да изпълни задълженията си и да разпръсне тази тълпа пияни безделници.
163
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко на брой са тези безделници? Доста пари посъбраха от жълтите павета и сега малко на море! 2 в 1 !
162
9
 
9
 
! Отговори
Данаил преди 10 години
Управляващите знаем как отиват на Евксиноград - но кой плаща на протестиращите да го окупират???Къде спят, как ще живеят на морето 30 дена и повече ???
161
3
 
15
 
! Отговори
мартин преди 10 години
не мога да разбера едно нещо за тоя евксиноград.защо аз като нормален българин не мога да отида там на почивка искам да си платя имам възможност а не мога защооооооо . там само за депутати ли е аз не знам за какво падна комунизма като порядките си останаха
160
3
 
10
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Ако и на мен, както на екоактивиста Тома Белев и компания, ми дадат 3,5 млн. лева за да броя делфини, ще протестирам всеки ден, без да спирам...
159
15
 
9
 
! Отговори
Василена преди 10 години
Не мога да си обясня как може протестиращите срещу правителството на Орешарски да си вярват, че света се върти около тях, и че всичко им е позволено. Ако някой ги притеснява, когато са на работа, която са спечелили с изпит, или на почивка, как ли биха се чувствали? Някой изобщо замисля ли се?
158
8
 
9
 
! Отговори
моралист преди 10 години
Какво ли още ще измислят ГЕРБ, независимия президент и десните, а ни заблуждават, че всичко било за морал и почтеност.....
157
3
 
8
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
Мизерия , олигарси, крепостна република, молдова или беларус , корупция, наглост червена , мръсни души в Съдебната система ??? Това ли искат младите ???
156
3
 
8
 
! Отговори
BIG AL преди 10 години
Когато се атакуват УСТОИТЕ на Демокрацията , свободата , Правото на избор - с купуване на гласове, манипулации в деня за размисъл , пристигащи от Турция - неясни гласове , връщане на ДС- муцуни във властта, загробващи руски проекти - без цент за държавата /Южния/ , насочване на България - на изток, вместо на запад - към ЕС - все пак сме членове , ..то тогава нещата са опасни , ОСНОВНИ , бъдещоопределящи за дъжавата ни ..ТОВА са основните и важни неща !!!И ВСЯКО обединение срещу това - е важно..Не искат ли всичко това младите по митингите ???Мизерия , олигарси, крепостна република
155
10
 
8
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Права си Рени,аз работя до скъсване,учих до скъсване и мога да си позволя да почивам навсякъде.Истинското образование дава истински стандарт и чак толкова не съм впечатлен от Евксиноград,мисля,че просто някой хора завиждат на други,че могат да почиват
154
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съд за ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,ДСБ,НДСВ,РЗС и всички президенти.
153
8
 
14
 
! Отговори
Турци сте... преди 10 години
КОМУНИСТ-това е символ на ПРЕДАТЕЛ,БЕЗБОЖНИК,МУТРА,РОДООТСТЪПНИК,АНТИБЪЛГАРИН и т.н това е за онези които се обиждат и недоволстват от думата комунист.ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА...
152
6
 
9
 
! Отговори
Рени преди 10 години
Като гледам на какво приличат останалите плажове край Варна, цза няколко дни и Евксиноград ще стане същия, ако пуснат всеки да има достъп. Все пак това е и архитектурен и исторически паметник, ценни са и градините около него
151
22
 
9
 
! Отговори
да бъдат маркирани преди 10 години
Искам всички протестиращи да бъдат кастрирани и да бъдат маркирани като уличните кучета!
150
15
 
8
 
! Отговори
гербави комунисти преди 10 години
Тиквени гербави комунисти, кажете на вашите бащи да се кастрират, за да не бъдат повече зачевани такива като вас!
149
3
 
6
 
! Отговори
Elza преди 10 години
Jadni do ludost za vlast rushiteli na demokraciyata. Tehnite sredstva sa: nepriznavane na izborni rezultati, isterichno nasilie, smeshni i neubeditelni argumenti na izyavyavashtite se na televizionniya ekran, zverski grubo narushavane na lichni prava i vsichko, koeto moje da se nsreche ludost za vlast. Jalki sa tezi oligarsi!
148
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КАТО ЧЕТА КОЛКО ПОЛИЦИЯ Е ОРГАНИЗИРАНА ДА ПАЗИ "НАРОДНИТЕ ИЗБРАННИЦИ" ОТ "НАРОДНАТА ЛЮБОВ" ПО СУША ВОДА И ВЪЗДУХ,ЧЕ СЕ ПИТАМ ЗАЩО??? ОТ КАКВО ГИ Е СТРАХ?НАЛИ ВСЕ ПЛЕДИРАТ ,ЧЕ ВСИЧКО,КОЕТО ПРАВЯТ Е ЗА НАРОДА! БИ СЛЕДВАЛО НАРОДА ДА ИМ Е БЛАГОДАРЕН.ДА АМА НЕ!!!ОСТАВА И НАТО ДА СЕ ВКЛЮЧИ,КАТО ИЗПРАТИ И ПОДВОДНИЦА!