#ДАНСwithme – 57-и ден на недоволство*

Протестиращи продължават да искат оставката на кабинета
Обновена: 10 авг 2013 09:51 | 9 авг 2013 20:04,
194

 Снимка: БТА 

Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължават в София за 57 ден. Макар вече по-малобройни заради отпускарския сезон, все пак стотици недоволни се събраха на площад „Независимост“.

Една малка група протестиращи блокираха движението по бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков”.

Свирки,  барабани и  дежурното „Оставка” отзвучават протеста. Недоволните са издигнали лозунги с искания за оставка и нови избори. Развяват се български знамена.

За някои от недоволните протестите са се превърнали в ежедневие и те нямат намерение да се отказват, докато кабинетът „Орешарски“ не подаде оставка. Според тях обаче управляващите не чуват и си измислят псевдопротестиращи, с които да се срещат.

Биографията със заглавие "Кой е Бисер Миланов" беше разлепена на площад „Независимост“. В нея бяха изредени присъдите на известния като Петното, който днес участва на срещата на Пламен Орешарски с протестиращи.

Протестиращите стигнаха до сградата на НС. Малко след 21 часа протестиращите започнаха да се разотиват

По данни на МВР малко след 20.00 часа пред Ларгото в София са се събрали около 150 души. Без произшествия преминаха протестните действия в столицата.

Протестните митинги и шествия започнаха на 14 юни след  избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, който по-късно  беше отменен от Народното събрание.

По-рано през деня контрапротестиращите се събраха за втори подред ден пред президентството на своята импровизирана приемна за граждани под формата на театрална пародия, съобщи БНТ.

Акцията е организирана от "Гражданската инициатива за нов обществен договор". Това са предимно млади хора, които се присъединяват към контрапротеста в подкрепата му към кабинета "Орешарски", но главно търсят обединение на българите под формата на кръгла маса за национално помирение.

Тази вечер на пилоните пред НДК дойдоха трима от защитниците на кабинета "Орешарски", за да обобщят резултатите от двете подписки. Събрани са нови 10 хиляди подписа, след като преди дни бяха внесени 327 хиляди в подкрепа на кабинета. Срещу президента контрапротестиращите са събрали общо 50 000 подписа.
От утре контрапротестът тръгва на път из страната, като първата му спирка е Нова Загора.

*Информацията е актуализирана в 21.40 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: независимостпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
10
 
! Отговори
Дяволът преди 10 години
Пътувах преди няколко часа по магистрала Тракия и какво да видя : навсякъде сравнително нови коли, ако са пък стари - с големи двигатели (имам добра авто-култура). И немалко чисто нови. Фучат си към морето с над 120 и ме осени следния въпрос : "Къде е тази пуста криза !??" Слънчев бряг се пука по шевовете, и не е само там. На бензиностанцията със супер скъпия бензин за 2.65 чаках май 30 мин, опашка като по време на югоембаргото. Изобщо пълен контраст с тръбените по площадите лозунги.
122
6
 
3
 
! Отговори
Сънчо до Иванчо преди 10 години
Позна...завършил съм математическата в Москва... Колко мизерници водкаджии има там...и гадна зима....всичко гадно идва от Россиа....бля
121
1
 
1
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Само 190 см на 120 кг. Сънчо ако ме видиш, жив ще се на.сереш!
120
7
 
5
 
! Отговори
Сънчо до Иванчо преди 10 години
Наистина си много ***. С това изказване доказваш ,че си платем...може би от младежкото БСП. Боли ме.......за Русия. България над всичко. Финландци също са се борили за нашата свобода,румънци също...ама БКП и Кутев не са ти казали. Слаб си...откажи се.
119
1
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Сънчо, знам, че си завършил математическата!ХАХАХАХАХАХА!
118
2
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Сънчо, аве ти си много нагло ла.но ве. Псуваш Русия за дето ни освободи от робството и кълнеш българите дето не го забравят туй нещо. *** си, а не човек! По добре мини на другия си профил с цифричките.
117
1
 
3
 
! Отговори
Сънчо до Иванчо преди 10 години
И ти стана агресивен...хвана те абстиленцията ли ? К'во ли? Не си ми на чек*ите и на книги ,платен кутевски ***... Хора от септември ...на протест. Вие сте свободни.
116
1
 
5
 
! Отговори
Сънчо до 128 преди 10 години
Срам ме е...ама се уча бързо от Станише,Орешарски,Пеевски и хидроинженера Доган...а вие и пари взимате изроска му работа...
115
2
 
5
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Не познавам ни Кутев, ни Кутевица,а на такива ***.ерасти като тебе Сънчо им сцепвам джуките! ***.менцето щи ***!
114
4
 
2
 
! Отговори
bai Ivan преди 10 години
Znaeh si az che doide li avgust i dotam s protestite. Vreme e za migracionnia period kym moreto.
113
2
 
3
 
! Отговори
Сънчо до Иванчо преди 10 години
Що..ти такъв ли си? Май твойто мнение бе агресивно?!? ***.
112
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сънчо не те ли е срам да си слагаш плюсове на простотийте, баси нещастното ***.
111
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия проституиращи ще бъдат там, докато им се плаща. Спрат ли им парите, ще отидат да си търсят други клиенти. Некачествен човешки материал, какво да ги правиш.
110
5
 
6
 
! Отговори
Сънчо преди 10 години
Пишете Кутевци...пишете. Никой не ви вярва. Ще видите есентс и зимата протести. Всеки минус е от Кутевци...а ... Къде е Кутев... С дъщеря си в Куба ли? Или като дъщерята на Р Овч...в щатски Хавай?
109
3
 
5
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Сънчо, по -полека, че ще се нас.ереш от агресия ве ***! Сигурно нямаш и 2 лв в джоба, а дилърът без пари не дава дрогица, а *** скапан? Мри от абстиненция!
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
божеее смачкаха ви бе народе,платени писачи предатели,цензурирани тв и радия НАРОДЕЕЕ ЗАСПАЛ събудете се и си довлечете задниците ,лош материал сте,мързеливци и предатели
107
3
 
3
 
! Отговори
Сънчо до Иванчо преди 10 години
Да *** кочана на баща ти в тройка с Кутев... *** неориентиран...не бил комунист...да ти си к*рва на комунист&
106
3
 
6
 
! Отговори
Иванчо преди 10 години
Сънчо, много ми приличаш на оная моята мистрия Марийка, да те е.ба у гейберастина див и ***! Не съм комунист и няма и да бъда.
105
2
 
2
 
! Отговори
до117 преди 10 години
Надявам се детето ти или внучето ти да не яде салам и консерви...сигурно Кутев ти плща да не е така...за обикновенните хора като нас не е така. Безсрамник. Млъкни заради загиналите българи от радиацията съветска. *** сте.... Бог вижда.
104
4
 
4
 
! Отговори
BOKO TIKVOCHA преди 10 години
NEMA LI NJAKOI DA IM HVARLI NJAKOI EDIN BOI NA TEZI PROSTOTUIRASHTI