В "Български пощи" не планирали масови съкращения

Синдикатите плашат с протести, ако почнат уволнения
15
В "Български пощи" не планирали масови съкращения
Снимка: архив, Булфото

Няма да има масови съкращения в "Български пощи", уверява главният изпълнителен директор Пламен Павлов в становище на ръководството.

В дружеството е направено изследване за натоварването на работните места, което в периода на изготвянето му е установило недостатъчна натовареност на част от персонала.

Новото ръководство на „Български пощи“ е спряло "прилагането на резултатите от това изследване", тъй като работи усилено за сключване на нови търговски договори.

Работата по тези договори ще осигури необходимата заетост на голяма част от служителите, се посочва в становището. От ръководството уверяват още, че реорганизации или съкращения в дружеството ще се извършват само след предварително съгласуване със синдикатите.

"Български пощи" ЕАД очаква да получи от държавата и полагащата се по Закон компенсация за несправедливо понесена финансова тежест за 2011 г., определена с Решение на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) от 19.12.2012 г. на 22 млн. 750 хил. лева. Това значително ще подобри финансовите показатели на дружеството", се казва в становището.

По-рано Георги Бочев, председател на Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ, заяви пред „Фокус“, че служителите в системата на „Български пощи” се подготвят за протестни действия, ако започнат съкращения.

„Ще започнем такива протести, каквито не е имало в държавата, докато управляващите продължават да гледат на работещите в „Български пощи” като на бедни роднини и продължават да се подиграват с нас“, закани се той.

По думите му през последните 2 години са съкратени повече от 2 хил. души. "Възниква въпросът защо трябва да съкращаваме само изпълнителните кадри, а не чиновници. В пощите има твърде много чиновници и заплатите им са много хубави”, добави Бочев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Пламен Павлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Здравеите колеги и приятели. Работя в пощите. След майчинство ползвах всичката платена отпуска. Платиха ми по 285 лв за месец. Това заплата ли е? Нестигам дори минималния праг от 310 лв.
14
1
 
0
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
от както дойдоха масовите убийци от БКП единственото което чета и гледам по телевизията е съкращения! нали щяха да създават стотици хиляди работни места? Май пак излъгаха а? :))) нормално ...когато комунист ти говори и обещава , гледай от каде изгрява слънцето !!
13
0
 
3
 
! Отговори
Партиино обещание преди 10 години
250 000 нови работни места.В здравеопазването-съкращение,в армията -съкращение,в пощите-съкращение, в БДЖ- съкращение. В същото време нови мебели в НС, апартаменти за политици а нямоло пари.1 милиард си го разделиха разбойниците .Айде септемви всички в къщи.......събирайте си багажа.Народа ще ви съкрати.
12
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Колега ,ами по селата как мислиш че е .60 лв на месец,Да вярно 3 дена в седмицата ,ами пенсии,ами ако някой иска да прати писмо,ти го пращаш в града щот не знаеш колко трябва да му вземеш,защото нямащ ни каталог ни нищо.Нямаш дори и един ши*ан химикал,защото били нямали.Бг пощите заминаха на кино.
11
1
 
8
 
! Отговори
vivian преди 10 години
И какво ще правят съкратените? Ще виснат в бюрата по труда и ще чакат на помощи.Ще плаща държавата, вместо Български пощи. ***! Оставете хората на работа!
10
1
 
6
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Изпратих с наложен платеж пратка при следната АБСУРДНА процедура: Отидох в пощата в района, където живея,не може само в по-големите пощи.Пакетиране само пред служителя. Ок и това приех.Независимо, че е с наложен платеж, платих доставката.Оказа се, че пратката я няма и човека не я получава,ходи няколко пъти. Пратката е там, но няма кой да я види.Чакам писмо, че парите мога да си ги взема.Отивам да ги взема в пощ. където изпратих пратката.Не, сега трябва да ги взема по местоживеене.
9
1
 
4
 
! Отговори
гост преди 10 години
До po6taНе знам откъде имаш тази информация, но жена ми работи от 14 години в пощата и смея да твърдя, че имат достатъчно работа и с писмата и с колетите. При това работят за смешните 350 лева заплата.
8
5
 
5
 
! Отговори
Леля Ог преди 10 години
Ми така де за какво да се плаща на един куп сърдити лелки, на които си им виновен за всичко, най-вече, че имат работа ?
7
5
 
5
 
! Отговори
po6ta преди 10 години
ПОЩИТЕ НЕ СА ЕФЕКТИВНИ-ВЕСТНИЦИСЕ НОСЯТ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ,ПИСМА ВЕЧЕ НЕ СЕ ПРАЩАТА,КАКТО И КОЛЕТИ.ЕДИНСТВЕНО ПЕНСИИ СЕ РАЗДАВАТ,МАКАР,ЧЕ И ХОРАТА ВЕЧЕ СА С БАНКОМАТНИ КАРТИ.дА СЕ ПРЕУСТРОЯТ И СЕ СЛОЖАТ РАБОТЕЩИ ХОРА.
6
1
 
19
 
! Отговори
пощенски раздавач преди 10 години
РАБОТИМ НА ГИШЕ, СЪБИРАМЕ ТАКСИ, РАЗДАВАМЕ ПЕНСИИ, РАЗНАСЯМЕ ПРАТКИ, МЕТРА, ЗОРА И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ, ЗА 4 ИЛИ 6 ЧАСА, НО ТЕ СА ПОВЕЧЕ, В СТУД БЕЗ ПЕЧКИ, И В ЖЕГАТА, ОБУВКИ НЕ СМЕ ПОЛУЧАВАЛИ, МИЗЕРСТВАМЕ ЗА 235 ЛВ. - КАЖЕТЕ МИ ПРАВИЛНО ЛИ Е, ПРИ ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ТЕЗИ СМЕШНИ ПАРИ, А УЖ СРЕДНАТА ЗАПЛАТА БИЛА 799ЛВ. КЪДЕ, В КОЙ СЕКТОР? СИНДИКАТИТЕ СПЯТ, НЕ ЧАКАМЕ ОТ ТЯХ ПОДКРЕПА, ТО СЕ ВИДЯ..........
5
1
 
12
 
! Отговори
777 преди 10 години
За да протестираш се иска воля и кураж , профсъюзите в България не притежават нито едното нито другото ! Те са пародия като политиците !
4
1
 
12
 
! Отговори
От село преди 10 години
В пощите се въртят огромни пари и услуги и пощенци са на минимална заплата.Осигуряват ги на 7 часа.А кой точи приходите и кой има апетит за тази хапка ще се види в последствие.Но народа няма да търпи да бъде лишен от тази услуга по селата особено.
3
0
 
9
 
! Отговори
tyo преди 10 години
До А може да трябваПълни глупости си написал! Имаше и такъв период,но беше доста отдавна. А служителите на пощите и сега са малко, откато комунистите им натресоха да дават и пенсиите. Може би наистина чиновниците са много,но така е навсякъде - връзкарчета колкото щете.
2
0
 
19
 
! Отговори
някой преди 10 години
Имам странното чувство, че заради някакви лични интереси "Български пощи" ще бъдат ликвидирани. Според мен не е нормално, държавни институции да се обслужват от частни куриерски фирми (не става дума за конкуренция на пазара). Ако някой тук случайно се заинтересува-нека провери!
1
20
 
14
 
! Отговори
А може да трябва преди 10 години
Губят списания, писма, сметки и какво ли не. Картичка за нова година пристигна през Април. Една от най-зле работещите държавни организации. Да наливаме пари в нещо не работещо щото да сме социални - или да влизат в час или да си търсят друга хранилка.