Камери дебнат преди "тапите" на АМ "Тракия"

Водачите не спазват ограниченията, заяви министър Терзиева
Обновена: 30 авг 2013 13:17 | 30 авг 2013 13:04,
24
Камери дебнат преди "тапите" на АМ "Тракия"
Задръстване на АМ "Тракия" миналата неделя. Снимка: мРепортер

Днес се поставят камери преди "тапите" на автомагистрала "Тракия" по разпореждане на главния секретар на МВР. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред журналисти край Харманли.

Заради ремонта на виадуктите на шофьорите бе предложен обходен маршрут.

"Вчера сложихме на 41-я километър съответните знаци за обходния път в посока към Бургас, а сега ще сложим и в посока към София. Но проблемът, който констатирахме, е, че водачите на моторните превозни средства не спазват ограниченията", отбеляза министър Терзиева.

Тя отправи призив към шофьорите да спазват знаците и изрази надежда, че като има и поставени камери, водачите ще бъдат по-дисциплинирани. Според нея това ще "отпуши" процесът на преминаване през тези участъци.

"Призовавам и за повече търпение - трябва да оправим виадуктите", добави министърът, цитирана от БТА.

Пътуващите по магистралата в посока към София миналата неделя попаднаха в километрично задръстване заради началото на ремонта при тунела "Траянови врата". След това АПИ пусна и обходен маршрут.

Още по темата
Десислава Терзиева, придружавана от Лазар Лазаров - член на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура", инспектираха строителството на автомагистрала "Марица" в участъка край харманлийското село Поляново.

По думите на министъра този участък от пътя - от Димитровград до Харманли, трябва да бъде завършен до февруари следващата година. Четири месеца по-късно трябва да бъде построен и участъкът от Оризово до Димитровград. През юни следващата година цялата автомагистрала "Марица" трябва да бъде готова.

Строителството на лот 1 и на лот 2 от автомагистралата се съфинансира от кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез оперативната програма "Транспорт".

Изграждат се общо 65,62 километра, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Невежият преди 10 години
Тези хора да са чували за планиране и организиране на работния процес - твърдо не! Много е трудно да мислиш. Започни ремонта от 9 септември, когато хората са се прибрали от почивка и завърши ремонта за две седмици. На моменти има повече полиция от работници на въпросното място и се питам - Кой какво прави? Двама работят, шестима гледат, а всички ние, които сме в задръстването плащаме за това. И една блестяща мисъл: "Слагаме камери за да няма задръстване". Високо ниво на зрялост и интелигентност.
23
0
 
2
 
! Отговори
Ico8105 преди 10 години
Министърката направо да се скрие някъде,че вече не просто се излага,а става смешна.Тази жена въобще не го чува петела,тя просто не знае какво прави.Днес в 16.00 часа там беше страшилище,отново 10-на километра двойна и тройна колона,никакъв КАТ с изключение на накривилите фуражка двама калъфи на моста и няколко работника....Това не е държава,това е посмешище,то вярно ще излезе че по-добре Бойковата шайка простаци отколкото тия *** и вадени по калъп от партийните редици ***.
22
0
 
3
 
! Отговори
Обикновен преди 10 години
Не ми допада сегашната министърка, дразни. Все бяга от отговорност, нещо друго все пречи. Не бих искал да я сравнявам с предишната, то няма и как. Нещо не е наред тук, някак гузно, но и нагло ми звучи. Даааа, ще видим каква ще излезе тя.
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нагла си, Терзиева.
20
1
 
7
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
*** "шофери" с купени и подарени книжки........ "мамини синчета и дъщерички" с мощни и скъпи коли......... Ненормалници,които са гледали по 3 пъти "БЪРЗИ И ЯРОСТНИ" и се мислят за "безсмъртни"....... ТЯХ НИ КАМЕРА. НИ "ТАПА". НИ "ПУСНАТИ ФАРОВЕ" МОГАТ ДА ГИ СПРАТ!!!!! Така че НЕ очаквайте скоро "оправия" по Българските пътища! Войната по пътищата ще си продължи !!!!! :( Абсолютен песимист съм.... за съжаление! Само желая колкото се може по МАЛКО НАИСТИНА НЕВИННИ да загиват!!!!!.......
19
4
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 10 години
Кой не спазвал ограничения? ***, в неделя вечерта тапата беше на около 6 км от самия ремонт, където нямаше ограничение на скоростта (тоест макс 140 км/ч), обаче за няколкостотин метра ти се налага да спреш до 0-5 км/ч (пак без да има знаци с ограничения)...какви камери, какви пет лева *** с ***....
18
12
 
9
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До ЗАЩО??Защото ремонтите са НЕОТЛОЖНИ. Ако падне виадукта, тогава ще ревете, че не бил ремонтиран. Само бой с тоягата за такива неразбрани готованци като тебе. Като не ти изнася не минавай от там и върви на... нали се сещаш къде.
17
4
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО?? преди 10 години
Защо тези ремонти не започнаха в средата на септември 2013 или да бяха оставени за догодина от април до юни 2014?
16
6
 
28
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Плюехме дебелото Лили, при това заслужено, но в сравнение с това абсолютно недоразумение, си е жив експерт. Тази женица изобщо не си е на мястото .
15
3
 
5
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До пътен знак първо се научи да пишеш грамотно и после раздавай акъл.
14
3
 
6
 
! Отговори
пътен знак преди 10 години
Гпедайте обиколкта по колоездене на Испания `която ни храни сега`да се нагледате на хубави пътища;алей;тротоари всичко е маркирано убозначено със знаци.До главните пътища има второстепенни шосета а тук направо с калта от нивата на шосетата.За това мислете не само как да санкцеонирате водачите които са тръгнали даси изкарват хляба сшофиране.
13
4
 
6
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
До бат'МиткоАко не беше бавноразвиващ се щеше да се сетиш да отвориш една карта и да погледнеш какъв е обходния маршрут. Но понеже си толуб, затова вместо да свършиш нещо, ти ръсиш глупости и хленчиш някой друг да ти свърши работата.
12
4
 
6
 
! Отговори
бат'Митко преди 10 години
Днес.бг да бяхте написали и какъв е обходния маршрут за да знаят тези,които тръгват на път!!!Пак ни предоставяте непълна информация в статията.
11
3
 
13
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Не е истина какво безмозъчно имаме за министър а и някои от коментиращите. Някой ако може да ми обясни как с изкуственото създаване на 5-6 тапи по пътя ще се улесни преминаването на последната? Имаме да речем колона с 15 хил автомобила, която трябва да премине през една тапа. Дали опашката от автомобили ще се стеле на една или на няколко по-малки колони това по никакъв начин не увеличава скоростта с която автомобилите ще преминат през тапата. Само с увеличаване на тапата може да се ускори трафик
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да ги спазваме ами, като половината ограничения са ултра *** или остарели!Пример: Пътя София-Варна (първокласния, не магистралата) през няколко километра има ограничения 60 км/ч заради някакви отбивки. Е, много хубаво, но излиза, че аз трябва това дългото разстояние да го мина със средна скорост 60-70. Аре беги!
9
6
 
32
 
! Отговори
wrxguy преди 10 години
Аз да напомня че 2 жертви все още тежат на съвеста на тези които не обозначиха тапата на Хемус при с. Яна. С поведението си власта поощрява безхаберието и бягането от отговорност. Някой безделник на заплата, дето не си марда праста за пореден път беше спасен. Държавата в лицето на този безделник уби двама души и избяга от отговорност. Докато това го има, държава от нас няма да стане.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Hitlerточно заради това се появяват задръстванията, ограниченията имат за цел да регулират проводимостта на трафика, ако не се спазват, една лека спирачка в началото води до спиране и висене с минути неколкостотин метра по-назад. А при километрична опашка може и часове да чакаш. Нагледно youtube/watch?v=7wm-pZp_mi0 и това е при положение, че все пак спазваш някакво ограничение.
7
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хитлер ли си, Митлер ли си, бягай на село, там няма задръствания! Във всички страни ги има, но само в България се избиваме като кучета на прави двулентови отсечки и сами на пътя. Българинът разбира само от бъркане в джоба- колкото по- надълбоко, толкова по- примерни ставаме. ФАКТ!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Путевя кажи някой министър дето не е така щото не се сещам
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ,след дъжд качулка ....сега се сетили те да сложат табели за обходен път ....е някои би казал ,че поне не стана като при откриването на гара яна .... е да ама нали за това трябва да се мисли преди да се започне ремонта ....как може толкова *** хора да са на власт в БГ-то направо скандално

Спонсорирани публикации