86-и ден протест с искане: "Оставка"

Протестиращите почетоха паметта на Георги Марков
Обновена: 7 сеп 2013 21:31 | 7 сеп 2013 20:24, Елка Василева
198
86-и ден протест с искане: "Оставка"
Снимка: архив, БТА

Протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за 86-и пореден ден на площад „Независимост“ в София с искане за неговата оставка.

Те блокираха движението пред Министерския съвет. Недоволните граждани свиреха със свирки и развяваха български знамена. Някои от участниците в протеста бяха дошли с барабани.

По данни на МВР протестиращите на площада пред сградата на Министерския съвет са били около 200 души към 20.00 часа.

Със скандирания „оставка”, освирквания и звуци от свирки и барабани малко по-късно протестното шествие се отправи към сградата на Народното събрание. Недоволните граждани, развявайки български знамена и знамена на ЕС, потеглиха по бул. „Цар Освободител”, като преминавайки, затвориха движението. Някои от участниците в шествието бяха със своите домашни любимци, а други караха велосипеди. В района на протеста имаше полицейско присъствие. Обстановката беше спокойна.

Пред сградата на Народното събрание недоволните граждани изпяха химна на България и почетоха с едноминутно мълчание паметта на писателя Георги Марков. Някои от протестиращите бяха дошли с чадъри.  Дисидентът Георги Марков умира отровен, след като с помощта на чадър е прострелян на 7 септември 1978 г. в Лондон със сачма, пълна с рицин.

Броят на протестиращите пред Народното събрание намаля след 21 часа, повечето от тях постепенно се разотидоха.

Информацията е актуализирана в 21.24 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
37
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правителството на "Куко, Пипи и Кръц-кръц" е срам и позор за България ! ОСТАВКА !!!
8
16
 
30
 
! Отговори
Властта е болест преди 10 години
Защо нито една медия не излезе и да каже бяхме 2 пъти повече от протестиращите ?! Аз съм ги виждал тия там ми те са 20 бездомници който нямат какво да правят На мен не ми харесва нито едно управление,което смята да се яхне на вълната нито това ,което е в момента НИКОЙ не предлага нищо Трябва ли да има Белене и потоци разни - ДА ТРЯБВА Всяка инвестиция в Б-Я е важна и ценна и за това трябва да се инвестира ако искат и замък от ла.на да направят :)
7
14
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
що не пишете че са стотина? ако не са тъпаните и платените журналисти нонстоп да ни занимават с тях никой нямаше и да ги знае
6
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да очакваме ли в скоро време протестиращи,внесени от Саудитска Арабия,Йемен,Катар ,Турция и прочие демократични държави,както стана в Сирия?
5
3
 
23
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Между протестиращи и непротестиращи няма и една крачка.Това е защото всички сме българи и желаем доброто на България.Напред България!
4
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Някои от участниците в шествието са със своите домашни любимци, а други карат велосипеди"Направо се просълзих. Дай да допълня " Един протестър прави мост, други двама си подхвърлят топка. А трима протестъри правят пирамида".
3
14
 
28
 
! Отговори
vechno ot bsp преди 10 години
SPOKOINI!!!!OSTAVKA SHTE INA SLED 1374 DNI.
2
22
 
52
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Добре платени безделници
1
35
 
11
 
! Отговори
_IsmaiL_ преди 10 години
Айде Бойче, връщай се че няма кой да строи магистрали и така да ни пълни душите...