КАТ ни спира неправомерно? Вече се оплакваме с мейл

Полицейските патрули използват стоп палката само при 4 случая
Обновена: 3 окт 2013 23:24 | 3 окт 2013 19:44, Красимир Ангелов
79
КАТ ни спира неправомерно? Вече се оплакваме с мейл
Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на катаджиите. Булфото

Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия на униформени служители, осъществяващи проверки и контрол на пътя, съобщават от МВР.

От вътрешното министерство съобщават, че инструкция за организацията на работа и реда за осъществяване на дейността по пътен контрол, влязла в сила на 10 септември, регламентира случаите, при които патрулите, осъществяващи пътен контрол, ще спират водачи на превозни средства.

Това ще може да става само в четири случая:

Още по темата

1. когато има видимо нарушение на правилата за движение по пътищата

2. когато има явни неизправности на пътното превозно средство или разположението на товара създава опасност за участниците в движението

3. когато начинът на движение и поведение пораждат съмнения към водача за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество

4. когато съществуват данни или предположения, че водачът е участвал в пътно-транспортно произшествие или в извършването на престъпление.

В тази връзка са въведени сериозни мерки за вътрешен контрол, отчитат от МВР.

Министерството на вътрешните работи разчита и на сигнали за неправомерни действия от патрулите, които осъществяват проверки и контрол на пътя /служители на Пътна полиция и на Магистрална полиция.

Гражданите могат да подават информация на имейл адрес kat-signali@mvr.bg на интернет страницата на ведомството.

В сигнала трябва да бъдат посочени дата, час и място, обстоятелствата, при които е станало спирането, както и данни за екипа - полицейски номер изписан на капака на патрулния автомобил, регистрационен номер на автомобила, име или номер на служител или служителите.

"Всичко това се прави, за да се предотвратят случаите на корупция от поделенията на "Пътна полиция", каза преди дни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той се закани, че за всички спрени автомобили в най-скоро време ще бъде съобщавано по радиостанцията заедно с конкретните причини, поради които е спряна колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
СТЗ преди 5 години
До АнонименДа точно в Стара Загора има една ненормална патрулка на охранителна полиция, единия от двамата вътре май е *** и се чуди с кого да се заяжда на пътя. Един път случайно попаднах на тях и тоя взе за ми се репчи и да крещи по пътя В ДВИЖЕНИЕ през прозреца. Хаха... На тия им трябва едно G65 AMG пълно с мутри да ги срешнат и да им нацепят кратуните!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МИЛИЦИОНЕРЧЕ ДА ИМАТ ПРАВО И НЕ САМО АКТОВЕ И ФИШОВЕ НО И КНИЖКАТА МОГАТ ДА ТИ ОТНЕМАТ АКО НЕ МИ ВЯРВАШ ПРОБВАЙ СЕ
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До трезв погледЗащо не си станал катаджия а им заиждаш на пенсийте
60
1
 
7
 
! Отговори
рекет с пагони преди 10 години
Аз веднъж писах един мейл за случка,при която имаше" сега какво правим?" за измислено нарушение минаване на жълто, а според тях на червено.Понеже отказах "спонсортво" ми писаха измислен акт за 50 лв да не мога да обжалвам,но си направих кефа да ги направя за 5 стотинки пред другите ,който спираха на хранилката.Бях описал случката,имената на тарикатите с палки,всичко и ми се обади някакъв инспектор да ме покани в КАТ на "беседване"Казах му да не ми губи времето,а да се увери сам като мине оттам
59
0
 
6
 
! Отговори
лили преди 10 години
до АНОНИМЕН които е искал да кара курсове за шофьор ЧОВЕКО ТОВА Е НАЙ-СМИСЛЕНОТО НЕЩО КОЕТО НЯКОЙ Е КАЗАЛ ДОСЕГА много ми хареса овладял си пазарната икономика ЖЕСТОК СИ МНОГО СИ ДОБЪР и успех с шофирането без книжка
58
2
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Рядко отвратителна *** са това милицията - ще може да спират "САМО в четири случая", които могат да се сведат то всяка една ситуация. Особено "съмненията към водача за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество" на практика разрешават произволното спиране.
57
0
 
2
 
! Отговори
ххм преди 10 години
Държавата е пародия.....както и всичко в нея.По-добре в друга държава да си чужд(все пак отиваш там с тази нагласа), отколкото тук държавата да те мачка с малоумието си и ти пак да се чувстваш чужд.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Az zvanq direktno na 112 i im kazvam,che sam jertva na reket kato me sprat za nishto!
55
3
 
5
 
! Отговори
трезв поглед преди 10 години
Като им намалява работата защо не им намалява щата пък като останат 1/3 да им вдигнат заплатите ? Или 50 х.души трябва да се ядат с хората за щяло и нещяло по 20 г, после излизат в пенсия с по една шапка пари и за всичко това данъкоплатеца плаща, а населението било застаряващо. Ми как няма да е като тез 50 х.души са млади старци, а правителствата ни вадят душите всяка година с повишени с осигурителни прагове и какво ли не за да им плащат заплатите и пинсиите.
54
0
 
4
 
! Отговори
до онбашията преди 10 години
И как точно ГЕРБ намали смъртността двойно? Издадоха заповед да спрат да се избиват по пътищата ли? Казвам го без да съм привърженик на някой от останалите партий, но подобни изказвания винаги са ми били изключително интересни
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 111koito sa mu malki zaplatite e svoboden da izleze na svobodniq pazar na TRUDA
52
0
 
1
 
! Отговори
alkap преди 10 години
Ima samo 4 nachina da ni sprat haha kolata e vidimo neizpravna znachi tiq s modernite koli ne gi broi v taq shema vobste
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не е ли достатъчно само времето, мястото, рег. номер и полицейския номер на колата ... та нали в крайна сметка се знае кой е на смяна с тази кола по това време...лесно и просто. Ами вече и данни за екипа, име номер и тралала, още малко и днк проба ще искат. Ако има за какво да се оплакваш,по добре да го направиш без да знаят отколкото да им искаш полицейска карта и т.н. и съответно те ще се опитат да направят нещо по въпроса. В България всичко трябва да е сложно. пфу
50
8
 
7
 
! Отговори
POLICE преди 10 години
А колко прочетоха че при нарушение се спира? Сега за без фарове,колан и не си носи документи,а на мен ми вика"какъв е повода за проверката?", и следва "да се обаждам ли?"!Това ли е нормално за вас?Ама нали сме Хевропейци!!Аман от маймуни с права!!!!
49
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
мислех да карам курс да взема книжка ама то вече няма нуждамога да си карам и така като няма да спират
48
15
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
ъъъ че то не е ли така и сега? кой катажия спира просто за кеф? герб между другото намалиха смъртността по пътищата почти двойно, май новите искат да я върнат колкото си беше
47
3
 
0
 
! Отговори
kiko преди 10 години
До ексti ne6to si v gre6kaaaa.....v ispaniq comunidad de Nevarra sa mnoooogo po stra6ni i bez obqsneniq 11
46
8
 
30
 
! Отговори
екс преди 10 години
До 51, именно! За разлика от НОРМАЛНИЯ свят, при нас в България, като те спрат мильовците, казват нещо като "Старшина Петров, служебна проверка, дайте си докумените". А всъщност са длъжни да се обосноват, НА КАКВО ОСНОВАНИЕ те спират, а "служебна проверка" със сигурност не е такова! Точно на това местенци им се разминава и се получава милиционерски тормоз! Ние толкова дълго сме свикнали безропотно да се подчиняваме, че не си търсим правата изобщо!
45
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ексВеднага ти отговарям, аз лично не знаех за тази точка и сега ми се изясни ситуацията,но миналата седмица моя съпруг беше спрян в района на Илиянци в 11 сутринта под предлог,че май е пил или е дрогиран и срещу 20 лв. си замина по живо по здраво,защото иначе трябваше да виси поне час докато се докаже,че нито е пил,нито е дрогиран.Така че от тук нататък всички ще бъдем перманентно пияни и дрогирани
44
1
 
16
 
! Отговори
екс преди 10 години
Уловката очевидно е в точка 3. Сега, моля дефинирайте АБСОЛЮТНО точно, какво значи "начинът на движение и поведение пораждат съмнения към водача за преумора, употреба на алкохол или друго упойващо вещество" !!!Ако кара на зиг-заг, ли? Какво друго?