Майки се опълчиха срещу амнистията за пушене

Ще канят Силви Вартан да осъди българския парламент
14 окт 2013 07:34, Петя Славова
85
Майки се опълчиха срещу амнистията за пушене
Снимка: Булфото

"Майки скочиха срещу амнистията за пушене", пише "Труд". Поздравяват здравния министър Таня Андреева за твърдата позиция срещу идеята на БСП и "Атака" да се направи компромис с пълната забрана за пушенето в заведенията и настояват и спортният министър Мариана Георгиева да застане до нея.

Майките предупреждават, че ще поканят Силви Вартан, която е посланик на добра воля на Световната здравна организация (СЗО), да осъди българския парламент за "безотговорното поведение на тези депутати, които възнамеряват да отхвърлят Рамковата конвенция за контрол на тютюна на СЗО, водени от лобистки интереси"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
17
 
20
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Ако върнат пушенето по заведенията ще е най - голямата простотия в последно време!... :( Който иска да пуши - да ходи навън! Ай С_ _тир! :(... Аз обичам да сядам на кафе и заведение и НЕ ИСКАМ ДА МЕ ОПУШВАТ!!!.... Какво ми се правят на интересни така наречените "собственици на заведения"? В 90 процента от нощните барове и дискотеки - тази "ЗАКОНОВА ЗАБРАНА" - НЕ СЕ СПАЗВА! Това как се нарича , а? Май ПОГАЗВАНЕ НА ЗАКОН , за което никой нищо НЕ им прави? И как искате тази Държава да се "оправи"?!
36
7
 
10
 
! Отговори
- преди 10 години
До 77777Пречи,понеже в БГ с пълна сила гласи поговорката"Пусни прасе под кревата,а то се качи на кревата!"И въпроса е принципен ,нещо хубаво,което не е въведено само при нас,защо трябва да се премахва?То и бивши ДС-совци отново мо0гат да заемат публични длъжности,то и куп други глупости натвориха другарите,но явно на кой му пука!!!Но ще ви запука,рано или късно!Оставка!
35
15
 
19
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Уважаеми пушачи, спрете да правите сравнение между цигарите и алкохола. На мен не ми пука изобщо колко димите. Пълнете си белите дробове с катран ако искате и хващайте рак на воля. Хич не ми пука за вас. Проблемът е, че когато вие пушите в закрито помещение заедно с вас се тровят всички останали в това помещение, без те да са го поискали. Забраната е за това да не тровите останалите, а не вие да не се тровите. Благодаря.
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
интелигентния и възпитан човек казва-на мен самия няма да ми е приятно и комфортно да запаля цигара,като знам,че на някой му пречи.А сега де,опираме пак до манталитета,а не до закони.
33
6
 
15
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
До aerАКо си чиновник, ти и без да пушиш, така и така не работиш. Или поне резултат няма от твоята работа...Ако си частна фирма, шефът най-добре си прави сметката кой му е полезен и кой не. Дали ще работиш 7 часа и ще свършиш повече работа от другия, дето не е пушач...и реди пасианси...
32
8
 
19
 
! Отговори
Никодимчо преди 10 години
Деца нямат работа в питейни заведения - на това да си научат първо децата тези майки..., а и себе си. Дори и по соц. време нямаше такава тотална забрана за пушене.
31
6
 
18
 
! Отговори
no smoking преди 10 години
добре са се опълчили майките, но що щат деца в заведенията, освен ако не е сладкарница?!?!, където НИКОГА не се е пушело.
30
5
 
18
 
! Отговори
Жена преди 10 години
"майките" пак разчитат някой друг да им възпитава отрочетата /със забрани всякакви/...ами жени, възпитайте морал и ценности у децата си и така ги подгответе да направят своя свободен избор, а не с ограничения и забрани някой друг да ви ги "възпитава". Аз съм против да се пуши в сладкарници детски клубове и заведения за хранене, но в баровете и клубовете не ходят деца, а 18+ възрастни хора, които би трябвало да бъдат възпитани да правят избори и да си носят последствията от тях.
29
3
 
8
 
! Отговори
Smok преди 10 години
И да я махнат и да не я махнат пълната забрана - пак ще се пуши, просто ако я оставят ще бъде по мааалко по трудния начин - ще отворят нови хоризонти за изобретателността на българина и за корупционни схеми:)
28
12
 
13
 
! Отговори
July преди 10 години
Абе какви деца и майки, Аз искам да ходя навскъде и да не ми димят. Един да не иска да му се дими е достатъчно да остане забраната.
27
3
 
10
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До Анонимен 29Проблема не е само до крайности...Проблема е, както някой по-долу спомена, че 99% от заведенията нямат вентилационни системи за съответния им капацитет или пък изобщо не работят! За това като влезнеш в някое заведение, в което се пуши... и все едно си в димна завеса и след 1 час в него започват да ти сълзят очите и да миришеш целия на цигари!От друга страна този дим е в пъти по-вреден както за пушачите,така и за непушачите! Мислете малко... Стига сте гледали да ви е най-удобно!
26
8
 
17
 
! Отговори
ПУШАЧ преди 10 години
До всички който се биете в гърдите, колко вредно било пушенето , ми то и пиенето е вредно ,ама не забраняват пиенето . Да сте чули наскоро препушил с MARLBORO прегази трима или помете спирка!?!?! Прекарах доста от работният си стаж в заведения и повярвайте ми изсипаха се не една и две торби пари за да се обособят помещенията за НЕпушачите. После никой не попита за чия сметка бяха. Изборът за непушачите е дали да влезнат в заведени в което се пуши или НЕ
25
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина все се хвърля в крайности!Пушачите искат да пушат навсякъде,непушачите пък -никъде!Робски егоизъм!Гражданско общество,а?:)
24
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз лично не понасям факта след 2-3 часа прекарани в задимено заведение да мириша на пепелник, а очите ми да сълзят. За съжаление заведенията в страната нямат вентилационни системи, които да отговарят на капацитета им. За коментарите от сорта на "мястото на децата не е в заведенията" мога да кажа, че преди забраната в моя град се пушеше и в някои сладкарници. И на мен не ми е много приятно да излизам да пуша на минус 10-20 градуса, но и така пуша по-малко.
23
6
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Тони, Тони *** си като ***...това, че не водиш детето си по заведения, не значи, че не му вредиш като пушиш вкъщи.....проблема не е в мястото а в димът ...капиш
22
5
 
9
 
! Отговори
Антония преди 10 години
КОЙ,ОНАЗИ "ИНТЕЛЕКТУАЛНА" *** СПОРТНАТА МИНИСТЪРКА ЛИ ЩЕ ЗАСТАНЕ ЗАД ИДЕЯТА ЗА ПЪЛНАТА ЗАБРАНА?!ХАХАХА-ДОРИ И ДА ГО НАПРАВИ(В КОЕТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ) ЩЕ СИ Е ЧИСТО И ПРОСТО ПОПУЛИЗЪМ!ТО МОРАЛ НЯМАТ ТЕЗИ ХОРА,НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ?!
21
8
 
11
 
! Отговори
Антония преди 10 години
АМА КАКВО Я ПОЗДРАВЯВАТ ТАЗИ ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА.ВЗЕ ТАКАВА ПОЗИЦИЯ(ПРОТИВ ОТПАДАНЕТО НА ЗАБРАНАТА) САМО ОТ КУМОВА СРАМА,СЛЕД КАТО Я ОПЛЮХА ЗА ПЪРВОНАЧАЛНАТА И ПОЗИЦИЯ!ИМАМЕ СИ НАЙ-ТЪПАТА И МОРАЛНО ДЕГРАДИРАЛА,ПЪК И ЛЪЖЛИВА ЗДРАВНА МИНИСТЪРКА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ НАСАМ.ОСТАВКА!
20
14
 
28
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Едно хубаво нещо да приемат предишното правителство и хайде сега да го отменяме! Стега бе хора...Като влезнете в затворено заведение по-приятно ли ви е да сте в димна завеса, очите ви да сълзят и после като се приберете вкъщи целите да миришите на цигари?! Та дори за пушачите мисля,че не е приятно...Иска се малко манталитет, а не всеки да мисли как да му е на него удобно! Да, трудно е като трябва да се излиза навън - студено, разкарване.Но пък е по-добре както за вас,пушачите,така и за другите!
19
10
 
21
 
! Отговори
marsian преди 10 години
Правителството иска да се пуши ,за да умират повече хора по-бързо и да не плащат пенсии .Ах ти ,хитър Станишко .
18
35
 
17
 
! Отговори
тони преди 10 години
И аз съм майка,и пуща ,но не си водя детето в заведение,не му е там мястото!Аз предлагам и пиенето да забранят и да се прекръстим на .....Мюсюлмания !!!!! Тъпъци!!