Майки се опълчиха срещу амнистията за пушене

Ще канят Силви Вартан да осъди българския парламент
14 окт 2013 07:34, Петя Славова
85
Майки се опълчиха срещу амнистията за пушене
Снимка: Булфото

"Майки скочиха срещу амнистията за пушене", пише "Труд". Поздравяват здравния министър Таня Андреева за твърдата позиция срещу идеята на БСП и "Атака" да се направи компромис с пълната забрана за пушенето в заведенията и настояват и спортният министър Мариана Георгиева да застане до нея.

Майките предупреждават, че ще поканят Силви Вартан, която е посланик на добра воля на Световната здравна организация (СЗО), да осъди българския парламент за "безотговорното поведение на тези депутати, които възнамеряват да отхвърлят Рамковата конвенция за контрол на тютюна на СЗО, водени от лобистки интереси"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГогоAmi pre4i na personala koito ne pu6i? Zamisli se malko...Zakonat tribva da e v sila. Pu6eneto navan -eto imame izbor
16
6
 
10
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
за мен няма смисъл да се тъпче на едно и също място! трява напред да се върви! а за пушенето - трябва да има за всички ама сега като свикнахме без хайде така да си го оставим :)
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като дойде Силви Вартан, дано се задейства и да не се пуши в парламента, май от това трябва да започне.
14
9
 
14
 
! Отговори
raikonen преди 10 години
а тези майки непушат де то скачат против пушенето пък и децата им нямат работа в заведенията след 22:00 часа
13
11
 
19
 
! Отговори
sonare преди 10 години
До ГогоА какво толкова пречи да се изпие един тютюн навън, без останалите хора да бъдат принуждавани да вдишват отровния дим. Да не говорим, че всяка изпушена цигара носи по стотинка и половина в джоба на доган и пеевски
12
15
 
19
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Аз съм непушач, но явно нещата се преекспонират и политизарат излишно. Не виждом какво пречи едно заведение да има салон за непушачи и друг салон, където да се пуши. И всеки да има право да избира.Не мого да разбера защо се вдига толкова шум срещу тютюно пушенето и нито дума срещу много по-опасните интоксикации като наркотици и алкохол? Сигурно защото печалбите от тютюна отиват за държавата, а от наркотиците - за мафията.
11
16
 
16
 
! Отговори
Оо преди 10 години
Аз не пуша пред детето си и го водя на сладкарница!Видях в една "кръчма" родители как се наливат .. докато едното дете спеше на съседната маса, а другото в количката!Е явно това е нормално- щом не се пуши децата да висят в заведенията!Трябва да има заведения за пушачи-нека да имат по-високи данъци и така всеки да може да избира какъв тип заведение да направи и кой къде да ходи!Аз искам като изляза да мога да изпуша една цигара-разбирам и непушачите-за това решението е два типа заведения Но уви.!
10
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пушачите са най-нетолерантната и неполезна социална група в обществото. Всичките ми колеги използват претекста да запалят по цигарка, но не и да свършат работата навреме. Тяхното "удоволствие" и потребност от пушенето винаги е на първо място...
9
8
 
12
 
! Отговори
Николай преди 10 години
Айде стига ни зимавахте с глупости.
8
16
 
8
 
! Отговори
Какво пък преди 10 години
Какво ви пречи да се узакони пушенето на марихуана навсякъде, който не му харесва да си ходи в заведения за непушачи
7
5
 
30
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Точно така 3-ти. Трябва да си има заведения за пушачи, но с надпис поне 2х1 метра "пушилня"! Също и с табела поне 2х4 метра - "Влизането и опасно за вашето здраве" Достъпът на лица под 18 години в тях да е строго забранен!Интересно колко собственици ще си ги сложат, като толкова искат да се върне пушенето?
6
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Децата нямат работа в заведенията.Сега се пуши в заведенията, спряха за 1- месеца и пак...
5
13
 
33
 
! Отговори
Petko78 преди 10 години
Това е работа на Станишев, който лобира за тютюневата мафия.Обещали са му милиони!
4
50
 
13
 
! Отговори
Атила преди 10 години
Абе какви сте вие че ще ми казвате къде да пуша и къде не,ще си пуша вече навсякъде в затворени помещения,браво на това правителство,най после нещо хубаво да направят,предлагам и другите да пропушат,за да не им е неприятен цигарения дим.
3
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всъщност, с връщане на пушенето - заведенията ще станат забранени за майките с деца. 06044
2
15
 
22
 
! Отговори
2 преди 10 години
Какво очаквате от *** комунисти....те създадоха изкуствено македонска нация...те регистрираха навремето противокоституционната партия ДПС ...те предават националните интереси на България....те гласуват за да се трови още българския народ ..и защо......защото можеш да пушиш навсякъде където искаш -просто в затворени помещения с непушачи не ....КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА...
1
39
 
19
 
! Отговори
77777 преди 10 години
Какво им пречи да има част в заведението където хората да могат да си пушат...