ГЕРБ, БСП и "Атака" се стягат за избори, смята Кунева

Няма опашка от швейцарци с лилави крави за нашите земи
Обновена: 23 окт 2013 10:44 | 23 окт 2013 10:44, Камелия Цветанова
62
ГЕРБ, БСП и "Атака" се стягат за избори, смята Кунева
Лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив

Постигнатият консенсус между ГЕРБ, „Атака“ и БСП за мораториума за продажбата на земята на чужденци говори, че партиите се готвят за избори и се опитват да се позиционират. Това заяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева по БНТ.

Според нея, въпреки че парламентът прие решението, управляващите ще се откажат от него и няма да се стигне до санкции от страна на Брюксел.

„Всичко това е само подготовка за избори, те ще се откажат от решението, ще дрънчат оръжия и накрая ще кажат, че се отказват заради лошия Европейски съюз“, коментира тя и добави, че дори и депутатите, приели решението, знаят, че то няма да бъде одобрено от останалите страни в Общността.

Още по темата

Според нея сега е много по-удобно да се говори за мораториума, въпреки че никой не разчита да мине в Брюксел, вместо за истинските въпроси, които са кой притежава наистина земята и какви са т. нар. инвестиционни фондове със специално предназначение главно с руско участие.

„Няма наредени на опашка швейцарци с лилавите им крави, които да дойдат и да купят българска земя , нито французи нито германци“, каза още Кунева.

В същото време има 4 милиона декара, които са необработваеми, земята пустее и голяма част от бедността в Северозападна Българя се дължи именно на това, а причините според нея са няколко.

Не е ясна собствеността на земята, защото съдебната система не работи и възстановяването не е направено добре, отбеляза тя.

Освен това кражбите на земеделска продукция са сериозни, а никой не иска да бъде лишен от плода на труда му, обират се бостани, ниви, хората се заключват в 4 часа в къщите си, а какво ли остава да опазят реколтата си, смята още Кунева.

Според нея друга причина са финансовите затруднения на малките собственици, които нямат пари да купят още земя и да окрупнят стопанствата си, а така се стига до монополизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
13
 
! Отговори
гунчо преди 10 години
Забелязвам, че през последните 2,3 седмици Кунева само критикува, а не дава някъкви ясни идеи за това как може да се подобрят нещата в различните сфери на управление. Партията и няма да влезе в парламента, защото в нея има провалени министри, какъвто е и тя и точно заради това българите няма да я подкрепят !
37
0
 
10
 
! Отговори
tonkata преди 10 години
Според мен Меглена Кунева се е стегнала за избори много преди тях, ама айде. Тя досега си правеше кампанията на гърбът на всички останали партии, което е обяснимо, тай като не съм я чул до сега тя е излязла с някъква ясна стратегия за реформаторският си блок !
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма наредени швейцарци, нито французи ,нито германци, госпожо. Но има наредени на опашка турци, араби, муджахидини и ислямисти , за които 250 евро за декар българска плодородна земя е смешно и безумно като предложение. Всеки един от тия муслимански братя има по 1000 декара на врата си във вид на златни синджирчета и пръстени. А прави сметка какво става с нас тогава ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 29/ България изнасяше за СССР и то доста изгодно за нас, и не само за СССР, но да не захващаме тази тема колко лошо или колко хубаво било тогава..
34
0
 
6
 
! Отговори
д-р Неенам преди 10 години
Тая и ако сега не влезе в парламента, със собствено политическо предаване, "Лице в лице", с медийния комфорт на Реф.Блок, сайтове, протестни мрежи, медийните изяви на разни сини кариеристчета изживяващи се като представители на протестиращите, с цялата мащабна пиар кампания за лансиране на политическото караконджуло наречено Реф.Бл....ще е некъв епичен фейлиър. Лошото за наивните БГ избиратели, които ще се подведат е, че първата й работа ще е да удари контра на ГЕРБ и да мине при другарите у лев
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неудачите със селското стопанство се дължат на глупавата реституция Лучников. В Германия ТКЗС (или както се наричаше там) не се унищожи и земята не се върна в реални граници а се преобразува в акционерни дружества. Собствениците получиха акции според имотите си. Така се избягнаха глупавите съдебни процедури и свади между роднини. Акциите може дълго да си ги делят, но когато се гласува са заинтересовани от добро управление и то си е такова. После вече дивидентите му мислят как да ги делят.
32
0
 
8
 
! Отговори
Лозанова преди 10 години
И защо се заключват хората в 4 часа в къщите си и кой обира продукциите им? Отговорът е ясен и тези въпроси са безсмислени. Мисля, че и вие се стягате за избори, защото всеки ден се появявате в медийното пространство, но да не си останете с мерака и появяванията. Не знам дали ще има толкова заблудени, които да ви гласуват доверие.
31
7
 
6
 
! Отговори
бат бай преди 10 години
наближават избори отвсякъде личи, атака почнаха да сменят фронта, НО е късно, вече няма да вляат в парламента...
30
1
 
9
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Що псувате каката бре?2 пластики си направи само и само да ви угоди и си изправи джуката.Аде сега, кривоуста била.Дупето и било ниско и прочие.Ми тя си е такава и в политиката, не само в секса.Ама не ставала, та не ставала.Някой да е пробвал?
29
23
 
3
 
! Отговори
Фен преди 10 години
Кунева премиер, за да станем наистина европейска държава!!!
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
"Гладна кокошка, просо сънува"
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева е абсолютно права!!! България изхранваше СССР и Русия иска това да продължи, само че не през наша собственост, а през инвестиционните фондове, които изкупуват земята на безценица в условията на липса на конкуренция. Мораториума е в услуга на зърнената мафия.
26
2
 
21
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Вярно е г-жо Кунева, няма опашка от швейцарци, французи, германци и т.н. които да искат да изкупят Българската земя има желаеши от ислямските "оазиси", като, Дубай, Емирствата, Бахрейн и т.н...,на които петрола им свършва натрупали са милиардите и си търсят земя на която да се изселят, на която почвата може да се обработва и водата не с цената на златото....сперете да се правите, че нищо не знаете и не разбирате, защото никой не може да заблудите, може само да се правите на глупава.
25
1
 
28
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Моля свалете Кукунева от ефир щото от нея вече айде сиктир.ВЪН КУНЕВА ОТ ПОЛИТИКАТА!!!
24
2
 
22
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ТАЯ Е БАЯ ХИТРА!!!1АКО НЕ УСПЕЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ВАЖНОТО Е, ЧЕ ЗЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ ЩЕ ТЕЧЕ КЪМ НЕЯ!!!ЛАКОМА И НЕНАСИТНА ИНТРИГАНТКА ГОТОВА И С БОРИСОВ ДА СЕ СДУШИ САМО И САМО ДА Е ВЪВ ВЛАСТТА ВЕЧЕ ПОКАЗА, ЧЕ ВЗЕ СТРАНАТА НА БОРИСОВ ЗА НОВИ ИЗБОРИ САМО И САМО ДА Е НЕЙНОТО А НЕ КОЕ Е НАЙ-ДОБРЕ ЗА НАРОДА!
23
2
 
30
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кукумявката Кунева заедно с Мадридския крадец и кохортата му , подписаха най-тежките, заробващи и унизителни договори с управлявания от евреите и масоните ЕС. Предатели и унищожители на българското! Но както е казано - с каквато мярка мерите - с такава ще ви премерят!!!
22
2
 
22
 
! Отговори
bg преди 10 години
Бг е гранична държава с ислямския свят. Нормално е ТУК да има мораториум за продажбата на земята на чужденци.
21
1
 
8
 
! Отговори
ivku преди 10 години
България не е Унгария, която е в сърцето на ЕС. Ние сме граница и като такава, ще си останем много дълго.За каква земя става въпрос, за какви пари, като на границата може да получиш или куршум или белезници.
20
3
 
14
 
! Отговори
Ceco преди 10 години
До 20Ти не разбра ли, че тази забрана е само за физически хора от ЕС. Араби и руснаци пак могат да си регистрират фирма и да си купуват колкото искат - както и досега
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да Миглена, а ти стоиш отстрани и гризеш джуки ...