ГЕРБ, БСП и "Атака" се стягат за избори, смята Кунева

Няма опашка от швейцарци с лилави крави за нашите земи
Обновена: 23 окт 2013 10:44 | 23 окт 2013 10:44, Камелия Цветанова
62
ГЕРБ, БСП и "Атака" се стягат за избори, смята Кунева
Лидерът на ДБГ Меглена Кунева. Снимка: Булфото, архив

Постигнатият консенсус между ГЕРБ, „Атака“ и БСП за мораториума за продажбата на земята на чужденци говори, че партиите се готвят за избори и се опитват да се позиционират. Това заяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева по БНТ.

Според нея, въпреки че парламентът прие решението, управляващите ще се откажат от него и няма да се стигне до санкции от страна на Брюксел.

„Всичко това е само подготовка за избори, те ще се откажат от решението, ще дрънчат оръжия и накрая ще кажат, че се отказват заради лошия Европейски съюз“, коментира тя и добави, че дори и депутатите, приели решението, знаят, че то няма да бъде одобрено от останалите страни в Общността.

Още по темата

Според нея сега е много по-удобно да се говори за мораториума, въпреки че никой не разчита да мине в Брюксел, вместо за истинските въпроси, които са кой притежава наистина земята и какви са т. нар. инвестиционни фондове със специално предназначение главно с руско участие.

„Няма наредени на опашка швейцарци с лилавите им крави, които да дойдат и да купят българска земя , нито французи нито германци“, каза още Кунева.

В същото време има 4 милиона декара, които са необработваеми, земята пустее и голяма част от бедността в Северозападна Българя се дължи именно на това, а причините според нея са няколко.

Не е ясна собствеността на земята, защото съдебната система не работи и възстановяването не е направено добре, отбеляза тя.

Освен това кражбите на земеделска продукция са сериозни, а никой не иска да бъде лишен от плода на труда му, обират се бостани, ниви, хората се заключват в 4 часа в къщите си, а какво ли остава да опазят реколтата си, смята още Кунева.

Според нея друга причина са финансовите затруднения на малките собственици, които нямат пари да купят още земя и да окрупнят стопанствата си, а така се стига до монополизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
16
 
! Отговори
:/ преди 10 години
Няма наредени на опашка швейцарци с *** им крави, които да дойдат и да купят българска земя , нито французи нито германци, каза още Кунева.НО ИМА БЕЖАНЦИ СИРИЙЦИ БОГАТИ ШЕЙХОВЕ ОТ АРАБСКИТЕ СТРАНИ И АЛЧНИ СЪСЕДИ ТУРЦИ
17
0
 
27
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Откъде са парите на мадам Йес- Червени пари дадени на свекър й секретар на ЦК на БКП, Иван Пръмов;- Милионите на мъжа й които той изработи с Мултигруп, ВИС и други групировки.- Милионите, които заработи като министър и Мадам Йес.- Милионите, които заработи в ЕС.- Милионите които заработи от банка Париба за добрата работа в защита на тяхните интереси в енергетиката Днес ортачката и от клуба на Билдербергите Цветелина Бориславова управлява България И точно ТАЗИ Миглена Кунева има наглостта, лицемерието и нахалството да се тупа по гърдите, че е ЧИСТА,
16
0
 
10
 
! Отговори
kuku преди 10 години
17, да блеснеш и се изложи... Кравата е австрийска, ама шоколада си е швейцарски!
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази комунистическа крава, не знае ли, че шоколада Милка с лилавата крава е австрийски, а не швейцарски?
14
0
 
28
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
Комунистическа снахо, Много къса памет имаш! Та нали ти подписа НА ТЪМНО убийствените договори за присъединяването на България към ЕС, та в Европа те нарекоха госпожа йес, но ние помним народната поговорка: Със стари фльорци нов бардак не става. - Пръмова е член на управителния съвет на френската банка Париба. В същия съвет е и Милко Ковачев, бивш министър на енергетиката при царя. - Простата истина е, че 3 и 4 реактори бяха затворени заради румънска АЕЦ Черна вода, която е собственост на банка Париба, в чийто УС членуват тези "български политици! И какви к
13
5
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ЧРЕЗ МАДАМ ЙЕС КУНЕВА-ПАРИБОВА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, НАСИЛСТВЕНО НИ НАЛАГАТ ГЛАД, СВРЪХ-ЛИБЕРАЛИЗЪМ И НИ СМЯТАТ ЗА ***!- ВЗЕХА НИ ПАЗАРИТЕ ЗАМЪЛЧАХМЕ- ВЗЕХА НИ ЗАВОДИТЕ ЗАМЪЛЧАХМЕ- РАЗОРИХА СЕЛСКОТО НИ СТОПАНСТВО - ЗАМЪЛЧАХМЕ- ЗАТВОРИХА НИ РЕАКТОРИТЕ ЗА ЕВТИН ТОК В КОЗЛОДУЙ ЗАМЪЛЧАХМЕ- ВЗЕХА НИ 10% ОТ СПЕСТЯВАНИЯТА ЗАМЪЛЧАХМЕ- ПРОБУТВАТ НИ СКЪПИЯ ФОТО ТОК НА ЦВЕТЕЛИНА БОРИСОВА ДО КОГА ЩЕ МЪЛЧИМ???ПО-УМНИТЕ ОТ НАС КАЗВАТ : - Едно унижение, което не получи подобаващ отговор, става причина за все нови и нови унижения Роналд Рейгън!!!
12
2
 
25
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Куневица да се скрие,добре че я разкараха като евро комисар,щеше да ипотекира цялата държава
11
1
 
32
 
! Отговори
Владимир преди 10 години
Синове и дъщери на световноизвестни доказани масови убийци от ДС и БКП продалжават да искат да са на власт! Тая тяхната наглост граници няма! Маймунева ВЪРВИ СИ !!! Никой те не иска крадло!!!
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
как имаш сура да се показваш *** *** продажна! Що не кажеш за какви пари раб отиш в консорциума ? Как продаде БЪлгария и чия снаха беше??? Писна ми да гледам едни и същи мутри! Ако имаше справедливост щеше да има смъртно наказание за предателите н а Майка Б ългария! Аз лично щех да положа безплатен труд и да Ви думна - за Майка България!!!!
9
2
 
11
 
! Отговори
тъпи Бг-партии преди 10 години
Тъй като ДПС ,отдавна са готови !Бг-партии винаги ги догонват,и никога не ги стигат !
8
1
 
21
 
! Отговори
макето преди 10 години
Що му се ядосвате просто си е девойчето таман за нек става
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая като вече не е лидер на партия, като каква се изказва ?
6
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те се стягат за избори , но Ти, Нейнската, Рамаданчо, Касим Дал /взел/, Корманчо и вся осталая *** ще сънувате Парламента !
5
4
 
38
 
! Отговори
Мартин Марто преди 10 години
Ако еврейката Кунева е забравила - ТОЧНО ТЯ подписа договор с ЕС, при най-неизгодните условия, при които някога да подписвани на страна-кандидатка, които не дават шанс за родното производтсво.
4
1
 
27
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Оф докога ще я излъчвате тая. Хем виждате че народа се дразни като я види хем продължавате да му я тикате в лицето! На вас хубаво ли ще ви е в централата на медиите ви да идва някой *** пък бил той и незначителен и да се натяга за ръководството и да прави безумни подхвърляния и забележки, и то не кога да е а когато положението ви е напечено, и не сте сигурни в утрешния си ден. Не е нужно да си психолог за да сложиш точна диагноза на умственото и състояние само като прочетеш подзаглавието!
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Целулитената крава куна се изказва пак неподготвена.Куно, краво целулитена, не знам колко са швейцарците на опашката, но опашка има и за жалост доста голяма!
2
2
 
41
 
! Отговори
просто човек преди 10 години
Най-противната жена в цяла България!
1
5
 
36
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
А в Унгария1. Земята може да се притежава само от унгарски ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА2. Европейци могат да я наемат и обработват, но... САМО С ЛИЧЕН ТРУД3. Европейци могат по изключение да притежават земя, НО:- Да имат ПОСТОЯНЕН АДРЕС В УНГАРИЯ- Да я обработват С ЛИЧЕН ТРУД!И накрая:- Всяка точка от всеки договор може да се предоговаря- Всяка точка може да се обяви за явно неизгодна (ако е наистина такава, а дори и да не е била, може да стане) и да се отмени едностранно- С Е.С. СМЕ ПОДПИСАЛИ ДОГОВОР, А НЕ ЗАВЕЩАНИЕ!!!.