Ромите - професионални родители или семейно планиране?

Родителите на русата Мария не били роми, а турскоговорящи
27 окт 2013 11:00, Александър Попов
71
Ромите - професионални родители или семейно планиране?
Част от братчетата и сестричетата на Мария. Снимка: Булфото

Родителите на русата Мария, която беше намерена в гръцки катун, не били роми, а турскоговорящи, заяви пред bTV зам.-председателят на Евророма Рая Димитрова.

Тя добави, че от партията не определят семейството като ромска общност и не носят отговорност за него.

"Те са милети. Това е електорат на ДПС", категорична бе Димитрова.

Още по темата

"Това са български граждани, които ползват социални помощи", опонира й Ангел Джамбазки от ВМРО, според когото родителите са цигани по произход.

По думите му системата многодетни ромски семейства да получават социални помощи ги е превърнала в професионални родители, и тази практика трябва да бъде прекратена.

Според Димитрова пък ромите имали много деца, защото това било един вид семейно планиране и било позитивна практика. От Евророма предлагат обаче помощите за деца да са обвързани както с посещаемостта им в училище, така и с оценките им.

Воеводите настояват, че не трябва да се толерират семейства, които едва свързват двата края, но имат много деца, които после оставят в ръцете на държавата.

Според ромите от кв. "Възраждене" в град Николаево, където бяха открити родителите на малката Мария, парите, отпускани от социалните ведомства, не стигат до никъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да им се раздават контресептиви гратис,повярвайте ми друг начин няма
39
2
 
27
 
! Отговори
Bizon16 преди 10 години
Обаче тези малките, я какви са бузести. Добре ги храним. А червеното, колкото снимки и репортажи съм видял, все яде нещо.
38
1
 
42
 
! Отговори
Анони преди 10 години
Не знаех,че *** могат да планират.
37
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
ima6e skoro edin film za Amerika,koga gospodarq se *** s robinqta 4erna kato katran,taka sa se poqvili kreolite,do 3-4 pokolenie ve4e sa po4ti rusi,xa,xa
36
1
 
49
 
! Отговори
планиране... преди 10 години
Планирането е такова - братята *** раждат по 10 деца, а лошите репресиращи ги българи максимум по едно. След някое друго десетилетие ще има Гаджалистан, където белия човек ще липсва. Това се готви и за Християнска Европа от световните стратези-ибрици, измслени псевдоправозащитни организации и изкуствено предизвикани финансови кризи.
35
2
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
mnogo ciganki naro4no se 4ukat sas skandinavci 6toto gena im e silen i izlizat rusi deca te znaqt tova ,posle kato pusnat takova dete da prosi izkarva mnogo pari na 4erno *** nqma koi da dade pari ama na ruso,zamislete se zatova sred *** ima rusi deca ,da im vari prosiqta
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пуснете едно търсене за Арлин Антонов- винаги се сещам за този подвиг, когато видя *** на снимките!
33
0
 
82
 
! Отговори
huqvei преди 10 години
Има много лесен начин да се прекратят помощите за всички видове *** и *** без да могат да могат да обвиняват за дискриминация. Просто се спират майчински и детски за абсолютно всички, и се заменят с данъчни и други облекчения - родители с деца получават правото да си върнат от държавата определен % вече платени от тях данъци и осигуровки. Понеже *** не плащат и стотинка, няма да получат нищо, а нормалните работещи хора ще са ОК, ама крадливата пасмина политици не го искат това
32
0
 
24
 
! Отговори
pantudi преди 10 години
тва височкото сигурно е бабата ?
31
2
 
48
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Кво семейно планиране, бе?! Кви пет лева, бе? Кви пет литра, бе? Директно кастриране след първото или второто дете.
30
1
 
50
 
! Отговори
Ветеринар преди 10 години
Мама му стара, как искам да почна да кастрирам тия ***. Засега само кучета и котета в кабинета ми биват подложени на тази процедура.А са пъти по стойностни като животински видове от тези полуживотни.
29
0
 
4
 
! Отговори
rumi преди 10 години
До Пешоsuper si
28
3
 
63
 
! Отговори
reostat преди 10 години
*** били роми , турците били мохамедани , а кога са извън България всички са българи и срамът които ни лепят е за всички нас като нация . Краино време е малцинствата да бъдат стегнати . Ние Българите нямаме нужда от малцинства те имат нужда от нас да съществуват
27
0
 
40
 
! Отговори
докога ще ги търпим преди 10 години
Всички знаем, че с *** няма оправия. Тези *** съществуват единствено, за да пият от кръвта на приемника си, в случая това сме ние. Всички много добре знаем какво е решението срещу тях, но заради разни толерасти и "европейци" се правим, че не разбираме.
26
1
 
29
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
"Тези на снимката много приличат на турци,руси *** няма "То и руси турци няма, просто с кръвния данък са си облародили малко гена. Иначе и досега щяха да са си черни агаряни от изтока. И в сълзливите турски сериали нямаше да ги има красивите руси жени със славянски черти.
25
0
 
33
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 10 години
СЕга Местан да каже колко турски семейства с 5,10 деца живечт като ***.Орешарски, харесва ли ти "Според ромите от кв. "Възраждене" в град Николаево, където бяха открити родителите на малката Мария, парите, отпускани от социалните ведомства, не стигат до никъде.".И това 24 години СЛЕД "социализма!!!??????????Орешарски, Местан,Сидеров, 240 народни представит., разбирате ли , че ПООЩРИХТЕ *** да се размножават?НЕЗАБАВНО ЗАКОН за РАЖДАЕМОСТТА(раждаш ако можеш да ги храниш, образоваш)
24
1
 
34
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Едното русо та чак бяло,второто черно,третото кафеникаво,четвъртото ръждиво-червено......?!Очаквам 11-тото или N-тото да е лилаво или някакъв непознат до сега цвят,а главата му да се намира на мястото на *** му!
23
0
 
12
 
! Отговори
не е късно преди 10 години
да научиш, че езика определя националността според Евророма. Скоро научих и че еврей не е националност, а вероизповедание, припознато от библията за националност. Също както турчин не е гражданин на Турция, а ислямист, живеещ на територията на бившата Османска империя, който сега се опитват да демократизират в идповядване на европейски ценности. А "сириец" ще се окаже дете на сивите /серьIе по руски/, вервайте. И това в ерата на ДНК геномни изследвания!?! Докога в МВР ще назначават само олиго..?
22
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** са пребили жестоко българско момче за това,че е носил тениска с надпис"България над всичко".Правете сметка,за какво ги храним и дундуркаме, и какво ни чака,ако не ги спрем?Това в "разкрития".
21
5
 
7
 
! Отговори
бай уй преди 10 години
До АНКЕТАНе може да се сравняват ***(***,турци,сирийци) с хора !