Ромите - професионални родители или семейно планиране?

Родителите на русата Мария не били роми, а турскоговорящи
27 окт 2013 11:00, Александър Попов
71
Ромите - професионални родители или семейно планиране?
Част от братчетата и сестричетата на Мария. Снимка: Булфото

Родителите на русата Мария, която беше намерена в гръцки катун, не били роми, а турскоговорящи, заяви пред bTV зам.-председателят на Евророма Рая Димитрова.

Тя добави, че от партията не определят семейството като ромска общност и не носят отговорност за него.

"Те са милети. Това е електорат на ДПС", категорична бе Димитрова.

Още по темата

"Това са български граждани, които ползват социални помощи", опонира й Ангел Джамбазки от ВМРО, според когото родителите са цигани по произход.

По думите му системата многодетни ромски семейства да получават социални помощи ги е превърнала в професионални родители, и тази практика трябва да бъде прекратена.

Според Димитрова пък ромите имали много деца, защото това било един вид семейно планиране и било позитивна практика. От Евророма предлагат обаче помощите за деца да са обвързани както с посещаемостта им в училище, така и с оценките им.

Воеводите настояват, че не трябва да се толерират семейства, които едва свързват двата края, но имат много деца, които после оставят в ръцете на държавата.

Според ромите от кв. "Възраждене" в град Николаево, където бяха открити родителите на малката Мария, парите, отпускани от социалните ведомства, не стигат до никъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези на снимката много приличат на турци,руси *** няма
19
0
 
2
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
До TOTOТова е Демокрацията,ТОТО!
18
1
 
17
 
! Отговори
do MESTAN преди 10 години
Местан отдаван е схванал, че тези руси коси и сини очи са турски! Живея в блок с турци и зная, че половината са руси като шведи.Също има и руси сирийци.КОлкото до деятелката на РОМА Димитрова, ТЯ колко деца има ?9,15? И ако има- как ги гледа?Ако няма деца- да каже КОЛКО деца мисли да роди- 5,10, 15, 2о??Да не ми разправя приказки за БАЛМУРНИЦИ: РБългария има нужда от КАЧЕСТВЕНИ граждани, а не от МРЪСНИ,КЛОШАРИ,***.Да се провежда ПОЛИТИКА от медиите:Българите имат 1-2 деца-чисти,възпитан
17
6
 
17
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Кръстя се с трита пръста и си викам Боже отърви България от мъките и пусни една атомна бомба над нея. Това не е народ вече, а сбирщина от роми, турци и дребнави човечета от български произход. Нямаме място на този свят
16
2
 
38
 
! Отговори
ист преди 10 години
Тези *** неграмотни безработни се размножавот със скороста на ядрен взрив, Тази идиотска социална политика да увеличаваш детските надбавки без никакво условие , само стимулират *** раждаемост и е тежак грях на управляващата тройна коалициа,
15
0
 
66
 
! Отговори
Хелзински ПЕДЕРАСИ преди 10 години
Когато става въпрос за *** се казва роми. Когато става въпрос за *** мечки се казва танцуващи мечки. Като хванат *** в парижкото метро съобщават за българки. Когато кафяв *** изнасили старица в някое село му пишат само първите букви на името. Ако изнасилената е била млада българка, пишат й трите имена и адреса. ДОКОГА ТОВА ПРЕДАТЕЛСТВО?!
14
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Родителите на Мария са турци не ги наричаите *** това ги обижда
13
1
 
65
 
! Отговори
родител преди 10 години
Аз съм родител. На две деца. Не защото не искам да имам повече, а защото толкова мога да отгледам и на толкова да дам бъдеще под формата на здравословна храна, адекватно образование, грижи - за физическо и духовно благополучие и т.н. Защо трябва цялото данъчнозадължено и данъчноплащащо общество да плаща на тези родители, които отглеждат децата си в условия, близки до оборски, за образование не говорим въобще и винаги някой друг е ДЛЪЖЕН да се грижи за тях и за децата им ????81220
12
1
 
56
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Какво семейно планиране при едно дете на 13,което ражда дете!И това било позитивна практика!!!Не виждам нищо позитивно в това,да родиш на 12-13 години,да имаш 7-8 деца,който не можеш да гледаш и да чакаш цял живот на помощи!!!Трябват строги закони,които се спазват и да се спре това...толкова години ги храним!!!
11
2
 
55
 
! Отговори
TOTO преди 10 години
Изобщо не ме интересува тези роми ли са, или турци, или животни!Обрали са паметника на Апостола Васил ЛЕвски, полицията нищо не е направила, хванали *** и после го пуснали!Настоявам да се спрат детските и всякакви социални помощи за всеки, който няма принос към НОИ!Точка по въпроса, а ДПС да си ги вземе да си ги осинови тези и да си го "подпомага", бездруго реват, че нашите помощи не им стигали за нищо!Оставка на Ореха!
10
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Омръзна ми всяка вечер, докато вечерям, във всички централни емисии на новините да ме занимават 5-10 мин. с ***.
9
11
 
9
 
! Отговори
Ром преди 10 години
С волен и цветелин кънчев под крилото на патеоята сме недосегаеми. Вечна слава на бсп.
8
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много сте смешни. След месеци разбрахте че говорят турски помежду си.А този Джамбазки (което на бг значи Търговски) да не се българее.На времето праотците му с удоволствие са се нарекли така.
7
2
 
53
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Това не са хора,тези *** стоят по-долу и от животните.Не им пука за нищо и най-малко за това дали България ще я има утре. Това са живи ***!
6
3
 
29
 
! Отговори
Dr. Hess преди 10 години
Achtung!!! Achtung!!! Juden, Zigeunern!!! Schnell!!!
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е производителите на деца да разберат,че на страната ни са необходими ВИСОКО образовани,културни и квалифицирани млади хора,а това не се постига с 50,100 или дори 250 лв.детски добавки.Да имат деца само интелигентни хора,които знаят как,кога и колко деца могат да възпитат и ОБРАЗОВАТ.Всичко друго е непотребно,държавата ни не може да ги издържа,поне до края на века.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kraino vreme e da se sprat pomo6tite za pove4e ot 3 deca , 6tom imat vazmojnost da izdarjat pove4e ot 3 da se spasqvat i da si pravqt smetkata finansovo !
3
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Покрай тая *** история в Николаево се появиха репортери на водещите световни медии и така лъснаха пред света лъжите на управляващите от десетки години некадърници.
2
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нормална държава в която да се насърчава неграмотност и безработицата.Няма държава която да търпи такива прайсторически общества и отношения.Няма държава в която за търговия с деца въпроса от колко години затвор ,се измества в колко социални получавали.България стана ненормалия с тея *** номера и маи си е време турскоговорящите дето не са *** да си спазват законите и нормите.
1
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това не са родители.нямаш условия не правиш деца-толкоз просто и логично.после викат дайте пари дайте жилище и т.н....това трябва да се спре и най вече малолетни да правят деца-това е престъпление.