Протестен пърформанс на студенти блокира "Раковски"

Студенти от НАТФИЗ се оплакаха от натиск от страна на ректора си
30 окт 2013 09:10,
53
Протестен пърформанс на студенти блокира "Раковски"
Снимка: архив, Булфото

Десетки студенти от НАТФИЗ блокираха столичната улица "Раковски" в знак на съпричастност с колегите си от Алма Матер, които вече шести ден окупират Ректората с искания за оставка на кабинета.

Рано тази сутрин възпитаници от Театралната академия хаотично вървяха по пешеходна пътека, танцуваха и блокираха с пърформанс движението.

Изнервени шофьори на свой ред правеха маневри, за да се измъкнат от тапата, в която са попаднали.

В писмо до медиите протестиращите студенти от НАТФИЗ се оплакаха от натиск от страна на ректора си проф. Любомир Халачев.

"Единственият отговор на проф. Халачев е ултиматумът – ако не напуснем аулата и не прекратим протеста до сутринта на 30 октомври, Академията ще бъде запечатана", пишат студентите.

"Заплахи получаваме и от други преподаватели, но заявяваме, че няма да напуснем аулата, и че не възпрепятстваме учебния процес. Императивът на проф. Халачев да напуснем аулата е неприемлив", декларират възпитаниците на Академията.

Още по темата

В писмото си те допълват, че остават отворени за диалог с ръководните органи, ако те проявят желание за такъв.

"Апелираме към преподавателския и ръководния колектив на НАТФИЗ за разбиране и единомислие. Желаем нашето право за свободно изразяване на мнение да бъде уважено. Подкрепяме протеста и сме солидарни с колегите от другите университети в страната. Насърчаваме нашите колеги от други университети и академии да се присъединят към студентските протести. Този акт на съпротива цели да покаже нашата нетърпимост към управляващите. Ние чувстваме Академията като наш дом, място където се ражда изкуството, а с него истината и свободата", завършват студентите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
32
 
30
 
! Отговори
а преди 10 години
Какви студенти, какви пет лева, бе? Истинските български студенти са зад граница. Отдавна. Това тук са чалгаджии, а понеже са глупави и мързеливи, са и лесно манипулируеми от герберастите.
7
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боковчета.
6
6
 
14
 
! Отговори
Цецо - до № 4 преди 10 години
До ЧИКОНе е ли време да си пиеш хапчетата, моето момче? :)
5
3
 
37
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Десетки стюдънтс от НАТФИЗ блокираха капитал стрийт "Раковски" в знак на инволвмънт с колегите си от Алма Матер.
4
28
 
30
 
! Отговори
ЧИКО преди 10 години
*** ДВОЙКАДЖИИ, ОСТАВЕТЕ СТУДЕНТИТЕ ДА СИ УЧАТ, А ВИЕ СИ ПИЙТЕ ПИЕНЕТО НЯКЪДЕ В КРЪЧМИТЕ! НЕ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ!
3
25
 
23
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Кратка справка:Любомир Тодоров Халачев е български сценарист и режисьор. Роден е в град София на 14 февруари 1950 г. Завършва през 1973 г. ВГИК, Москва със специалност операторско майсторство.Край на справката.Докато не изметен всички хрантутници, получили титли по комсомолско-съветска линия, и нагласили се на топли местенца по университетите и в държавата като цяло, нищо добро няма да се случи в тази държава. Аман от съветски възпитаници, агенти от ДС, и 80 дядовци-комунисти, които ни упрaвляват. Аман!!!
2
22
 
34
 
! Отговори
Der преди 10 години
Аз предлагам нова форма на протест.Вместо да се блокират университетите и да се пречи на всички, защо просто протестиращите студенти не спрат да посещават занятия и така да бойкотират обучението си?Който иска да учи ще може да се учи, който иска да протестира няма да учи и ще протестира, така всеки ще получи това което иска.
1
3
 
48
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Пърформанс, една голЕма бъларска дума.

Спонсорирани публикации