Жители на Телиш блокираха главния път София-Плевен

Протестът е срещу настаняване на бежанци в поделението край селото
17 ное 2013 12:54, Елка Василева
33
Жители на Телиш блокираха главния път София-Плевен
Снимка: архив, БТА

Главният път София-Плевен днес бе затворен за около 30 минути от протестиращи жители на плевенското село Телиш. Това съобщи за БТА регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Автомобилният трафик е бил преустановен между 10.50 ч. и 11.20  ч., уточни тя. Имало е засилено полицейско присъствие. Протестът е преминал без инциденти.

Още по темата

Председателят на инициативния комитет за протестите в селото Марин Шкодров заяви, че на шосето са излезли между 150-250 души, които продължават да настояват оборудването за бежански лагер, докарано в бившето военно поделение, да бъде изнесено извън поделението.

Шкодров посочи, че жителите да селото не са получили отговор на въпросите си, които са отправили към правителството. Според Шкодров хората са притеснени, че в поделението край селото ще бъдат настанени в лагер от закрит тип 4000 души. Ние не сме против бежанците, но смятаме, че подобни лагери трябва да бъдат извън населени места, а бежанците в тях трябва да бъдат в по-малки групи, бе категоричен Шкодров. Опасно е да бъдат толкова хиляди на едно място, може сред тях да има опасни елементи, заяви Шкодров.

По думите му протестиращите от село Телиш ще очакват отговор от правителството до 20 ноември /сряда/, след което ще решават какви ще бъдат следващите им действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: бежанциТелиш
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
от Софиянец преди 10 години
до Софиянец (24)някакси на лалугер ми идваш. Срещу слабите бежанци надуваш бузите! Ако не беше кротък, нямаше България да е на първо място в ЕС по бедност и то години наред. 1989 средната заплата в България беше с 30 процента над средната заплата в Унгария. Ти нямаш дух защото затова трябва мозък (24) много добре е разбрал нещата. Успешна мозъ4на ампутация - браво!
24
1
 
3
 
! Отговори
asan преди 10 години
bravo na telish ivan carq ne se shguva nqma lesno da gi vcarat
23
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 10 години
БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ. ТЕЛИШ ИДВАМЕ, ДРЪЖТЕ СЕ.
22
17
 
2
 
! Отговори
Нека Сме Добри преди 10 години
Хора осъзнайте се в нашата красива и европейска столица има място за тези онеправдани души . Нека бъдем добри и смирени след време всичко добро ще ни се върне.Тези хора ще се интегрират в нашият град и София ще заблести с многонационалното си население.Колко сгради има незаети ето сега е момента да покажем пред европа че сме състрадателни.Да прегърнем идеята "София многонационален и космополитен град".
21
1
 
16
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Да не говорим, че като минавах покрай Халите и по Мария Луиза преди няколко седмици се съберат на големи групи *** и араби и гледат супер арогантно и злобно. Абсолютно никой от тях не изглежда като бежанец, а като нагли престъпни банди. Въпрос на време беше да почнат да колят. Нормално хората в Телиш да не ги искат тези.
20
1
 
15
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Значи по една случайност ми се наложи да говоря с доста имигранти / *** и араби / Значи в огромната си част са необразовани или слабограмотни, не са работили почти нищо в родните си страни, а и нямат намерение да работят. В огромната си част са дребни престъпници. Да не говорим, че има много от Алжир и Мали, а не от Сирия. Това е истината, а това, че са интервюирали 1-2 семейства със свестни хора от Сирия и са ги пуснали по телевизията не променя факта, че повечето от тях са ***.
19
1
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 10 години
Ще се лее арабско-нергоидно-политическа-полицейска кръв.Така да се гаврят с Родината,културата,религията,ценностите,родители и децата ни...е не сте познали...мислете,че сме кротки,тихи,спокойни И ТОЛЕРАНТНИ!Ще ви изненадаме и никаква полиция няма да ви спаси,защото и тя ще го отнесе.***,чиито семейства храним и обличаме ни бият и ВИНАГИ са работели против нас,но ние няма да простим.Измислените арабско-негроидни *** ще разберат какво значи български дух когато браним Родина и семейство!
18
2
 
17
 
! Отговори
бегом в Азия преди 10 години
До глупаците с робско мислене. Престанете да сравнявате българските емигранти с *** и с прииждащата орда от азия. Ние сме си платили да бъдем емигранти в ЕС. Закрихме заводи, станахме пазар на западна боклуческа стока. Много от нас загубиха родителите си рано. Защотото те бяха жертвани, оставиха ги без бъдеще и в мизерия. Продължаваме да плащаме прескъпо на ЕС.Единствената ни изгода е да отидем да работим там за достойно заплащане и нормален живот без мутри и чалга. Тия арабуги да се махат
17
2
 
14
 
! Отговори
писна миот предатели преди 10 години
4000 чошека,ч това е цял полк ислям, ДОри рез турско не е имало такаша концентрация на ислям по тия места. Егати предателите. Нека закона на Дякона Левски за предателите влезе в сила.
16
3
 
14
 
! Отговори
do 19 преди 10 години
Поредният червен *** без мозък, който знае само една песен.Тук не говорим за тикви и *** като теб, а за предателството на любимото ти червено-боклучаво правителство,което напълни страната с ислямисти-престъпници, които никой в ЕС не иска. ЕС постави квоти, Холандия отказа да приеме 500, а Австрия ще приеме само християните. Ама си червен ***, така че надали ще схванеш. И ходи си лекувай фобията от тикви
15
11
 
8
 
! Отговори
учуден преди 10 години
Дреме ми за какво протестират жителите на Телиш?Докато Цеца Чачева беше Шеф на Парламента.,всички тези бежанци минава транзит границата. Когато комунистите започнаха да строят заграждения,сега пък защо са тук.Мутрата нали ходи из тези страни. Нали обещаваше бум на арабските инввестиции.Е, явно с това започват инвестициите. България отваря път за арабският капитал към Европа.Защо им се сърдите?След тях идват милиярдите на емирите.Според Тиквата......
14
4
 
8
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Такъв протест и аз подкрепям.А пикльовците от Университета са на път да дискредитират едно иначе много мощно средство за оказване на натиск.Така става когато копираш без да имаш ясни идеи и справедливи искания, а просто да изкараш някой лев. Но мутрата го интересува само сега той да е.... Е, не става!
13
2
 
5
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Такъв протест и аз подкрепям.А пикльовците от Университета са на път да дискредитират едно иначе много мощно средство за оказване на натиск.Така става когато копираш без да имаш ясни идеи и справедливи искания, а просто да изкараш някой лев. Но мутрата го интересува само сега той да е.... Е, не става!
12
2
 
19
 
! Отговори
do 5 преди 10 години
Адски си ***, ама честно. Никой българин не е незаконно в ЕС, защото сме член на ЕС.Разбра ли или в анадола новините стигат с вековни закъснения. Това са нелегални имигранти, пресекли границата незаконно, а не през КПП и с документи,както го правят всички европейски граждани и ние. И "ще ги приемете" ще пишеш на майка си- тя да ги приеме. И другият път си сложи чалмата като пишеш. *** цървулската ***
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА Е ПРОТЕСТ А НЕ ОНЕЗИ СОФИИСКИ ***-СОРОСЧЕТА!!!!!
10
22
 
4
 
! Отговори
Справедливост преди 10 години
Бежанците трябва да се настаняват в столицата за да са под окото на правителството. Има много изоставени сгради и поделения в и около софия . Нека да предоставим на тези бедни хора най-добрите условия за живот и работа и нека да се интегрират в обществото ни .
9
1
 
27
 
! Отговори
до анонимен преди 10 години
Прочетете първо кои лица според законите и конвенциите се наричат "бежанци" и имат право на такъв статут и след това коментирайте ,че вече сте СМЕШНИ в България има незаконно влезли през държавна граница и това се наказва със съд и депортация , а не с правото да се разхождат свободно и да ги издържаме,когато нарушиш какъвто и да е закон на държавата нямаш право на статут нито при нас нито в Европа ,ако е имало такива те минават с ДОКУМЕНТИТЕ СИ ПРЕЗ КПП ,такива няма и престанете да обиждате бъл
8
1
 
24
 
! Отговори
АТАКА В АТАКА преди 10 години
ОТ СТРАНИЦИТЕ НА В. ТРУД НЯКОЙ СИ ЯНГ БАРИ СПОРЕД СОБСТВЕНИТЕ МУ ДУМИ РАВИН 3-ТО ПОКОЛЕНИЕ КОЙТО Е НА ПОСЕщЕНИЕ У НАС ЗАРАДИ БЕЖАНЦИТЕ ,СЪЩИЯ ЩЯЛ ДА СТРИОИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ БУТИКОВИ ХОТЕЛИ ,И ,ЧЕ ДА СМЕ СЕ ПОДГОТВИЛИ ЗА 500 000 ХИЛ.ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 2 Г. НА ФОНА НА ТОВА ИНТЕРВЮ И НА ВНЕЗАПНИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ НА СТАНИШЕВ И НА МИН.НА МВР ЙОВЧЕВ В ИЗРАЕЛ НАСКОРО,РАБОТАТА ЗАПОЧВА ДА СЕ ИЗЯСНЯВА ЦИОНИСТИТЕ СТОЯТ ЗАД ТАЗИ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И ЧРЕЗ *** ПАРТИИ И БЕЖАНЦИТЕ НИ ТИКАТ КЪМ ГРАЖДАНСКА В
7
1
 
21
 
! Отговори
Телиш преди 10 години
На днешният протест полицията арестува 10-на човека за гражданско неподчинение, и заплаши неофициално че всяка влизаща или излизаща кола в селото ще бъде проверявана !
6
2
 
28
 
! Отговори
н преди 10 години
юдейски план за циганизиране на бг