Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"

Ръководството на ВУЗ-а "скочи" и на Ранобудните студенти
Обновена: 29 ное 2013 16:34 | 29 ное 2013 14:35, Александър Попов
162
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"
Снимка: Булфото

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Още по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
5
 
16
 
! Отговори
Не е морално преди 10 години
Не е морално да правиш тайни записи на когото и да е било, с цел да го компрометираш и да се гавриш с него! "Моралът" на "ранобудните" по нищо не се различава от морала на доносниците от ДС!
127
6
 
9
 
! Отговори
моляяя преди 10 години
След изказването на ректора на УНСС си мислех , че не може друг ректор да се изложи така , но ето , че този на Софийския го задмина.Той упреква студентите , че сезират за грубо нарушаване на правилника в университета , затова ако видите някаква нередност си мълчете , защото ще ви изкарат вас виновни .Все едно да отидете в полицията и да кажете , че сте видели Иванчо примерно да обира Марийка и от там да ви кажат , че са възмутени от Вас , защо сте издали ИванчоНямам думи.
126
0
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
*** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
samo s bela brada profesor se ne stava.piy si v ki6ti,stiga sutrin da si na rabotnoto mesto
124
7
 
8
 
! Отговори
Този още ли е профес преди 10 години
Този още ли е професор. СУ се опитват да му изтрият *ания *** ли или какво. Пращайте го в СССР където му е мястото.
123
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма излагация и падение на "ранобудните студенти". Авторитетът ва тези преподаватели не се гради на това, че са седнали да изпитя по повод няколко питиета не в скъпарските заведения на властимащите, а в някакви скапани стаички. Или с други думи тези хора не надигаха марковото уиски като Рашидов в зимата на 97г. в тузирски заведения. Всяко предприятие от години си празнува поводи на своя територия. Това, че Драганов почерпен в повече се засне е една интрига, а не борба срещу корупцията.
122
2
 
10
 
! Отговори
Москва преди 10 години
Има една руска народна мъдрост, която на български е: Не ги бият, защото пият, а защото ги хващат.Кратко и ясно, нали?
121
1
 
3
 
! Отговори
Tonto преди 10 години
До анонименАз определение за студентите не съм дал! Имам друго мнение за висшето образонавие като цяло .. когато местата за студенти са повече от студентите това говори достатъчно.Това кой ги подкрепя е въпрос на избор и то личен!!! Радвам се, че някой показа какво се случва там. Аз лично съм писал оплакване до ректора, защото декан ми каза през 50 човека, че неговото решение за моя оценка зависи не от знания а от това дали ме харесва или не и дали съм го слушал. Е какво мислиш, че стана
120
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до TontoПрав си, но не бива да се прави трагедия и печели популярност от тази случка. Това говори и за нивото на студентите....
119
0
 
5
 
! Отговори
Tonto преди 10 години
До bgЕми лошото е, че това е държавна институция със заповед, че това не може да се случва! Ако във фирма има такава заповед ти ще се събираш ли? Никай не говори дали е добре или е лошо да се събират .... говори, че нарушават заповеди а трябва те да са примера как се спазват. Но като гледам как си си написал коментара едва ли те интересува на каква почит е институцията УНИВЕРСИТЕТ по света!Няма лошо да се черпат, да пият, да пеят, НО не е там мястото!!!
118
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Авторитет се прави със знание и квалификация! А това, че са се почерпили - не виждам лошо, нали е било в извън работно време, не са били пияни на лекции.... аман от моралисти! На един човек колкото му е яденето и пиенето, толкова му е и работата:).... Колко хора познавам, на които единствено хубаво е, че не пият и не пушат..... смотани "ранобудни студунти". Като не могат по друг начин, търсят поводи да поддържат вниманието към себе си.
117
4
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
tesi koito sa snimali da snimat baschite si i maikite si po dobre sche e tova sa onigofreni intriganti kakvo loscho sled ra botno vreme moje da se sabert koleki v univ.kak se sabirat po bk.po firmite da ne sa krali kato pianizite ot politikata ili mutrite po skapite restr.kato japonskija Panorama restr.palno s alkoh.v.raschidov s.trifanov valka daje i zezo s fam si jadat i pijat tam da gi snimat tjah vijte samo snaemeto jalto s svitata raka tova sa soros i dr.sekti ot USA podkupe
116
13
 
9
 
! Отговори
ВЪН! преди 10 години
ПРОФЕСОРИ-ПИЯНДУРИ!
115
2
 
3
 
! Отговори
ss преди 10 години
ni6to ne gi opravdava tiq piqndeta.ako si imat povodi;imen den rojdenden da si go praznuvat na drugi mesta.ostava6e i prostitutka da si pora4at.*** dolna.tova ne e otklonqvane na vnimanie ,tiq hora trqbva da sa za primer,te sa duhovni voda4i na dne6nata mladej.uvolnete gi vednaga.
114
8
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Е няма що . Представям си какви ученици ще излязат от такива ПРОФЕСОРИ . Вън от Университета . Вън за такива пияници и продажници. Само пари са им в главите и нищо друго .
113
5
 
11
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Никак не завиждам на студентите на точно този професор - а като него има доста. Мнозина от преподавателското тяло на българските унивеститети са на нивото на средностатистически гимназиален учител, че и по-зле / например с правописа/. Някога в / 8-мо училище, когато беше на ул. "Цар Шишман" имах учители на нивото на университетски преподаватели.
112
3
 
11
 
! Отговори
Х преди 10 години
НАЙ ГОЛЯМАТА ТЪПОТИЯ Е ,ЧЕ Е БИЛО НОРМАЛНО.ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ НАПРИМЕР ПРЕЗИДЕНТА ,КОЙТО ИМА 3 ДЕЧИЦА ДА СА МУ ЖИВИ И ЗДРАВИ,НА ВСЯКО НА РОЖДЕНИЯ ДЕН ДА НОСИ ВОДКА В ПРЕЗИДЕНСТВОТО.ИМА ДА СЕ КЛАТЯТ ПРЕГЪРНАТИ С МАРГАРИТА ПОПОВА ИЗ КОРИДОРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНСТВОТО.
111
5
 
3
 
! Отговори
stanick преди 10 години
DOSTA byahte protiv che narichah KLISAROVA PIYANICA ami MAI BYAH PRAAAAAAAAAAAV imal sam vazmojnosta da ya VIDYAAAAAAA nishto novo pod slanceto za SOFIISKIYA to ot krai vreme e taka CHERPISH IZKARVASH ti men ,,YJAVAVASH LI ME" tova e tochnata PAROLA
110
17
 
25
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Ало, ранобудно приспаните, вие не сте ли наясно, че нарушавате закона с вашата окупация. Откъде се ражда подобна наглост у едни все пак млади хора. Цяла България е наясно, че сте употребени от великото предходно мракобесно управление на страната, защото не можа да се примири с факта, че са опозиция и, че настоящото правителство по същество работи добросъвестно и в полза на хората, а не за собствения си джоб.
109
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студентите ,на които симпатизира не трябва да предават своите идеали.Никога в живота не водете битка на всяка цена,нито използвайте мръсни номера за да смачкате или унищожите противника.Истинското достойнство изисква да запазиш достойнството на всеки.