Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"

Ръководството на ВУЗ-а "скочи" и на Ранобудните студенти
Обновена: 29 ное 2013 16:34 | 29 ное 2013 14:35, Александър Попов
162
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"
Снимка: Булфото

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Още по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
9
 
7
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До 123Аз майка ми и баща ми не съм ги виждала пияни а още по-малко на работното място.Това ,че в твоето семейство са пияници не означава,че всички са такива.
67
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С подхвърлянето на компромати, "студентите" уверено се превръщат в доносници от ДС, срещу които уж протестират. Защо не снимаха тези професори преди 2 години например.
66
2
 
5
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До АнонимниятАми защото на теб ти плащат и не разбираш как така някой ще прави нещо без пари....
65
2
 
4
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До АнонимниятАми защото на теб ти плащат и не разбираш как така някой ще прави нещо без пари....
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До койНе бе човек хората не подкрепят преподавателите, да наистина е неморално това което са направили и вероятно ще бъдат санкционирани, хората се дразнят от начина, по който въпросните студенти търсят публичност в медиите.Аз например мразя да се пие на работното място дори и в извън работно време, но 2 пъти повече мразя донсониците, елем пък такива *** с телефони.Хубаво видели са, има си ръковдство отиват и казват, що трябва да подлагат на публичен линч и унижение хора с 20-30 г. стаж
63
7
 
15
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Оня ден се разхождах по центъра и видях следното нещо: залепена лепенка на стълбището на изхода от метростанция Сердика(от към ЦУМ): "Кой предложи пеевски?" и от долу дописано с маркер: "Някой като спонсора ви!"
62
16
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Млади, умни, красиви и интелигентни ли бяха протестиращите ? Аз що продължавам да си мисля че са платени напушени *** без мозък ???
61
0
 
23
 
! Отговори
Gosh преди 10 години
На изпит по анатомия студентите трябва да бръкнат в сак с органи и да познаят какво са хваналиМинава Петърчо: "Сърце!", "Я да видим" - подканил го професора, Пешо изважда и верно - сърце.Иванчо: "Черен дроб!" - познал и той.Марийка: "Шпек салам...", "Колежке, сигурна ли сте, помислете пак!", "Емииии, да - шпек салам.", "Я извадете да видим!"Извадила Марийка органа и... шок - шпек слам"Колега - обърнал се професора към един доцент, изпитващ на съседното бюро - ние с какво мезихме снощи, бе?"
60
3
 
12
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До кой 59В замяна на това в Холандия не е престъпление да се дрогираш където ти скимне ...
59
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си поркаме непрекъснато! Трезвениците и непушачите са и сексомразци или обратни, слагайте ги на въжето. На студентите-окупанти да им се прости, защото те са на работа в "Тиква"ООД.
58
3
 
18
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Айде стига сте кръщавали всеки скандал с окончанието "гейт", стига с тази творческа импотентност. Гейт това, гейт онова, сиктир вече. Ако ви е толкова беден речника сменете си професията.
57
13
 
30
 
! Отговори
123 преди 10 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТЕЗИ "РАНОБУДНИ" ВАШИТЕ БАЩИ НИКОГА ЛИ НЕ СА СЕ НАПИВАЛИ ЧЕ И МАЙКИТЕ ВИ - УТРЕ ВИЕ НЯМА ДА СТЕ ПО РАЗЛИЧНИ И ДАНО ДА ВИ СНИМА НЯКОЙ И ДА ВИ ИЗЛАГА ПО ТЕЛЕВИЗИИ -
56
23
 
15
 
! Отговори
кой преди 10 години
Странно е, че повечето хора подкрепят преподавателите! Уча в холандия и тук това е недопустимо и ако се случи преподавателите, повече няма да преподават дори на деца от занималнята.
55
5
 
19
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До Spiro 39Спиро,Ти си готов за морален стожер в някоя държава с шериат.Ако такива като теб ги оставят да се вихрят, току виж от Нова година студентките да не могат да ходят с панталони и деколта.Не се прави на по-католик от папата.
54
3
 
15
 
! Отговори
Инж. преди 10 години
Най-добре се пие в кабинет или лаборатория с мивка, така няма нужда да се ходи до тоалетната. Пускаш резето на кабинета и си къркаш спокойно, без да те притесняват алкохолизирани студентчета, изпаднали в абстиненция, които си търсят пиене.
53
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми Чърчил си е и пиел и пушил, даже и на заседанията на кабинета, това не му пречи да е един от най-великите британски политици.........То кой си има акъл си го има, кой е *** и злобен доносник обикаля с телефон и се чуди на кой какъв кусур да намери
52
3
 
5
 
! Отговори
жизнерадостен поглед преди 10 години
с половинчат изказ - професор?
51
1
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 50Василев, лекарствата в Гърция са двойно по-скъпи от нашите. За другото си прав.
50
15
 
30
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тези "студенти", които усмърдяха Университета, е крайно време да разберат, че това не им е бащиния, нито общежитие. Разкарайте се бе ***
49
15
 
14
 
! Отговори
Perspective преди 10 години
Ама и Вие какви оправдания им изкарахте. Чудя се ако това се случи на професори в моя университет (престижен, в Лондон), какво ли ще се случи? Дали всички ще ги оправдават и всеки ще вдига ръце? Не сме народ, *** сме.