Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"

Ръководството на ВУЗ-а "скочи" и на Ранобудните студенти
Обновена: 29 ное 2013 16:34 | 29 ное 2013 14:35, Александър Попов
162
Мислят как да накажат професорите от СУ след "Водкагейт"
Снимка: Булфото

Двамата професори от Софийския университет - проф. д-р Костадин Рабаджиев и проф. Драгомир Драганов, са дали своите писмени обяснения, след като бе "осветен" скандален клип от Ранобудните студенти.

Професорите бяха заснети как вдигат наздравица с водка и пушат цигари, поливайки професорски титли, в сградата на университета.

Още по темата
В становището от ректорското ръководство на СУ се казва, че днес деканатът на Историческия факултет ще обсъди показанията и ще направи своите предложения за наказания.

Ректорското ръководство категорично заявява, че няма да прилага двоен стандарт към евентуални нарушения на преподаватели и студенти.

Заедно с това ректорското ръководство иска да изкаже съжаление, че студенти, използвайки този инцидент, падат на нивото на тези, срещу които се борят, се посочва в становището.

Няма да допуснем да ни поучават тези, които не само повече от месец съзнателно нарушават правилника на Университета, но и правата на мнозинството студенти и преподаватели, които не приемат тяхната акция, заявяват от ректорското ръководство на СУ.

По-рано на журналистически въпрос за случая, просветният министър Анелия Клисарова заяви единствено: „Всеки човек отговаря за действията си. Не може министерството или който и да е друг орган да отговаря за това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
29
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Защо, преподавателите не са ли хора? Ами тази разярена ***, какво обикаля в 3ч посред нощ да търси храна и напитки из Алма Матер?
47
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е академично поведение, професорите си пият напоително без да пречат на колегите си, за разлика от "Укопаторите" - доргирани аутсайдерчета, без изгледи за просперитет в живота. Наздраве на професорите, да ви е сладко!
46
23
 
9
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
"Ранобудните студенти" - това е най-бързата еволюция от революционна дружинка до квартален доносник. Значи това е смисълът на новия мор"точно това е смисъла на новия морал, да! Правилно си разбрал! Защото на всички ни омръзна от тези *** с червени ***, които по цял ден ходят пояни по коридорите, и се чудят коя студентка на на*бат. И онези в парламента са същите. Ти предлагаш да си мълчим, че да сне сме доносници ли?! НЕ ти разбирам логиката?! Жие сме държавата на Андрешковците - крадем, хитруваме, пазим се един друг, но после псуваме държавата, че са ни малки заплатите.
45
3
 
5
 
! Отговори
Gosh преди 10 години
никой не обръща внимание на тва .. .ама най-много ме кефи министъра на образованието .. тая женица ако знае за какво е там
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Българите повече няма да допуснат дребна шайка негодници да ги върне 23 години назад и да реставрира фалшивото противопоставяне между сини и червени. Сега имамедобри и лоши студенти и добри и лоши преподаватели.Не знам дали провокаторите съзнават, че когато чашата на търпението прелее, нито една сила в страната няма да бъде в състояние да ги спаси от народния гняв. Нито една. И ще бъде страшно. Разправата ще бъде страшна.
43
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така е щото забраниха да се пуши по кръчмите, та сега се чуди в кой офис или кабинет да седнеме с колегите да пиеме по бира, егаси, а преди си пиехме по кръчми и всичко си беше ОКАре махнете тая *** забрана.А тия студенти са абсолютни ***, като че ли те не пият и не пушат, ми хубаво видели сте ги, отивате и казвате на ръководството, напили се пушили ще ги санкциониреат, ще требва да правите публични доноси и да пълните медиите с Вашите псевдо ценности, като че ли сме в някоя ислямска държа
42
0
 
5
 
! Отговори
мак преди 10 години
ами отидете в ХТМУ там алкохолния градус още от сутринта е силно приповдигнат но мисля че най-алкохолизирания перманентно е доцент Чаушев ХАЙДЕ НАЗДРАВЕ ГОСПОДИН ДОЦЕНТ ДА СТЕ МНОГО ЖИВ И МНОГО ЗДРАВ
41
6
 
23
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Ранобудните студенти" - това е най-бързата еволюция от революционна дружинка до квартален доносник. Значи това е смисълът на новия морал - да ходим да снимаме със скрита камера преподавателите, които са имали наглостта да кажат някоя и друга дума срещу окупацията, а? При това окупатор да се жалва, че някой нарушава правилника на университета е все едно порноактриса да стене, че не й е приятно да я гледат гола.
40
0
 
9
 
! Отговори
ракиджия преди 10 години
пия пия пия сутришна ракияяяяя
39
1
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 40Бра'чед, я кажи на колко водки беше оня със синята горница в кабинета при професорите?Аз казвам поне на 4. Ти?
38
17
 
13
 
! Отговори
художника преди 10 години
На всички, които защитават пияните професорите им пожелавам, ако им се наложи, те такъв професор да ги оперира!Видяхте на протестите момчета с бира и нададохте вой, че били пияници. Както би казал проф. Пегъзи Музовски:- Къде съм аз, къде сте вие бе ....????
37
16
 
22
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До DedoviaПриятел, няма оправдание за пияни и клатушкащи се "професори" и ръководители на катедри по коридорите на най-престижния университет в България! Няма такова оправдание! Не може да си преподавател, професор, шеф на катедра, и да се държиш като последния *** на работното си място. Мен ако питаш недопустимо е дори и извън университета, хора с подобен статут, да се държат като последните пияндурници. Евала на студентите, че показаха на всички за какви тиквеници става въпрос (не че не знаехме). И същите тези ще обучават бъдещото поколение?! Срам и позор!
36
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се в момента, когато се ходи в тоалетната на университета не е ли по-голямо оскверняване, отколкото ако се почерпиш за здраве с една водка или чаша вино? Абе какъв е този нов морал, какви са тези глупости? Разбирам да са изпили по една бутилка на човек, то бива, бива, ама само с папагали се напълни тази държава. Вкарат им една мисъл в главата и започват да я повтарят до втръсване, както и повечето журналисти, което е срамно най-вече за тях.
35
4
 
9
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Абе толкоз престъпници и *** в тая държава вие ...
34
2
 
9
 
! Отговори
Пушачи в СУ преди 10 години
В СУ администрацията е на същото ниво... Тази година ходих в касата на Алма Матер да плащам таксата за един търг. В канцеларията счетоводителките пушеха при затворени прозорци. Когато влязах ме изгледаха виновно и стреснато, след като не виждат свой. Стана им неудобно и ги загасиха, де. Жалки са!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаем колко много кривини имаме!Знаем дори колко много шестици има избутани със слушалки,обаче май на никой не му пука!
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ако се "осветят" хилядите клипове от студенстки град...това ще ви се стори като религиозна притча.
31
4
 
25
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тия професорчета са *** заклетите алкохолици. Само на водчица и количка я карат. Да бяха сложили поне малко мезе като бадемки примерно. Но интересното е че те пиеха водка, а бяха трезвени, за разлика от онова брадясало студентче със синята горница, което се подпираше на масата и фъфлеше към професорите. Толкова се беше нагърмяло горкото. Тия даже един компромат не могат да направят като хората. Толкова са се алкохолизирали!Жалки алкохолизирани нещастници.
30
2
 
5
 
! Отговори
и кво преди 10 години
...въобще не е вярно, че професорите са били пияни, това е камуфлаж, наговори ли се, да се правят на пияни и баламите да ги снимат, много хитър ход, да не би, да са им взели кръвни проби или са духали на дрегер,........евала им......хитреци
29
3
 
14
 
! Отговори
(A)Moral преди 10 години
До АнонименПрав си, нищо "извънредно" не се е случило. Група самопровъзгласили се окупатори раздават правосъдие в най- старото висше учебно заведение в България, докато няколко преподаватели се наливат с алкохол до среднощ. Първото явление е от съвсем скоро, докато второто - от деситилетия. Въпросът е дали аудиторията е място за академичен запой. Защото, вярвайте ми, хората от катедра Археология намират това за съвсем нормално. Падението на Университетът/Държавата няма край.