Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи

Предложението ще бъде внесено до дни в ресорната комисия в парламента
20 яну 2014 15:36,
77
Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи
Папазов провери жп участъка Михайлово - Стара Загора. Снимка: БТА

От две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура ще предложи министърът на транспорта Данаил Папазов.

Папазов обяви това в Стара Загора по време на инспекция на железопътното трасе „Михайлово - Калояновец".

Предложението идва, след като в събота дерайлира товарен влак с 18 вагона между гарите Яна и Мусачево заради кражба на скрепителни елементи. То ще бъде внесено до дни в ресорната комисия в парламента.

Още по темата
В момента се работи по установяването на извършителите на кражбата, съобщи днес министърът.

Според него извършеното в събота е терористичен акт, тъй като, ако е пътувал пътнически влак, щеше да има човешки жертви.

По-рано днес инж. Неделчо Спасов, ръководител на инспекция „Безопасност на превозите" от Националната компания „Железопътна инфраструктура", съобщи, че разходите около дерайлиралия влак между гарите Яна и Мусачево ще възлязат на близо половин милион лева.

Папазов обясни, че кражбите на елементи от инфраструктурата се разкриват все по-трудно, защото извършителите намират начин да ги претопят, преди да предадат материала в пунктовете за вторични суровини.

Генералният директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Милчо Ламбрев допълни, че дори в нощта след инцидента отново са констатирани кражби на скрепителни и други елементи.

В момента чл. 340 от Наказателния кодекс предвижда от 5 до 15 г. лишаване от свобода за този, който повреди подвижен железопътен състав или железен път, въздухоплавателно средство, автомобил, електротранспортно средство и др. и с това създаде опасност за живота на другиго или за значително повреждане на чужд имот.

Още за транспортния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Данаил Папазов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
15
 
! Отговори
Винету преди 10 години
Станишеев, добре че асфалта не се яде и предава за скрап !
44
0
 
24
 
! Отговори
пфф преди 10 години
да де, ама тези пунктове са на мутри, а те са свързани с правителствата. навремето Цветанов като реши да ги закрие пак недоволствахте
43
2
 
22
 
! Отговори
www преди 10 години
АЛООО ПРОБЛЕМА Е В ПУНКТОВЕТЕ ЗА ИЗКУПУВАНЕ НА ЖЕЛЯЗО А НЕ В КРАДЦИТЕ - И 20 Г. ЗАТВОР ДА ИСКАШ КАТО НЯМА ЗАЛОВЕН КРАДЕЦ КВО ПРАВИМ ?????
42
0
 
26
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Тези 500 000 трябва да ги приспаднат с лихвите от социалните помощи на *** част в региона.
41
0
 
21
 
! Отговори
бла бла преди 10 години
най-парадоксалното е , че като бъдат осъдени на колкото и да е години, ще получат хляб и подслон пак за сметка на държавата :)
40
1
 
10
 
! Отговори
Нострадамус преди 10 години
мисля че шанса на България да бъде закрита като държава , а с това да стане срамен прецедент в световната история е да дойде Апокалипсиса.
39
0
 
20
 
! Отговори
КИТАЕЦ преди 10 години
Ако беше в Китай, няколко 7.62... и .
38
0
 
25
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Две години за тези ***!? А загубите за стотици хиляди,а евентуално за отнети човешки животи?...До животна присъда без право на замяна!!!
37
0
 
7
 
! Отговори
миро преди 10 години
ама кой ще ги съди.детските учителки в съда дето само превъзпитават а не съдят
36
1
 
19
 
! Отговори
Булгаристанец преди 10 години
значи това да се крадат жп релси го няма никъде ! В дивия запад навремето индианците са обирали влакове..но релси.. В 21 век когато трябва да имаме високоскоростни влакове...*** предават релсите за скрап. Абе каква държава сме бе ?! Разграден двор в който 30 годишния Пеевски е фактор в управлението, Станишев му лиже ***, а Сидеров яде и пие на държавни разноски защото на него се крепи правителството....
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙ,ВЯРНО БЕ ,ТВА С ГРИФОНИТЕ БЕШЕ ГОЛЯМ МАЙТАП,КАТО НА ПАТРАШКОВА ФЛАШКИТЕ,ОБАДИЛИ МУ СЕ ПА ПОСЛЕ ЕДНИ ТЕЖКИ ПРЕГОВОРИ,ВЗЕЛ ТОРБА С ГРИФОНИ ПА ПОСЛЕ ОНЯ СЕ ШМУГНАЛ В ХРАСТИТЕ,ХАХАХ,ТИЯ ПОЛИТИЦИ САМИ СИ ГО НАБИВАТ,ТВА ИСТОРИЯ ЗА ПРЕД ХОРА ЛИ Е ???КЪДЕ Е ДЪРЖАВНОСТА БЕ ГОСПОДИН МИНИСТЪР?КВИ АВТОГОЛОВЕ СИ БИЧАТ ТЕЗИ В СТРЕМЕЖА СИ ДА СА НАПРАВЯТ ПРЕД ХОРАТА,БАСИ ИЗМИСЛЕНАТА ИСТОРИЯ
34
2
 
14
 
! Отговори
ФБР преди 10 години
По терористи се стреля на месо, Папазов. Въпроса е ще си остреляте ли електората. Ще започнете да виждате проблема ама вече е късно
33
3
 
13
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
"Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи"Значи Папазов действително смята да се отнася към кражбата ЖП елементи като към тежко престъпление, както каза по-рано. Треперете терористи, ако в резултат на вашите действия влак с гориво дерейлира и се взриви, или пък влак с пътници катастрофира с жертви, ще получите умопомрачаващата за България присъда от... 2 до 8 години затвор. Ама това си е по-зле и от доживотен затвор без право на замяна.
32
0
 
19
 
! Отговори
БСПИН преди 10 години
Мога да препоръчам на този на снимката да отива и да откупува релсите от центровете за скрап , както направи културния министър с грифоните от паметника на Левски ... по-абсурдна държава от България няма ! Закривайте !
31
2
 
15
 
! Отговори
Хелзински комитет преди 10 години
долу ръцете от електората на БСП ! Всякакви опити да бъдат осъдени лица от ромски произход ще се счита за дискриминация !
30
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Данаиле, не се надявай, човече!Това средновековно крадливо племе не ги плаши затвор, нито за ток, нито за вода плащат, само на социални осигуровки живеят на НАШ гръб... Важното е, че гласуват за по 5 лева за комуно- турците и те няма да дадат НИКОЙ да ги бутне с пръст!!!ФАКТ!!!
29
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да има затвор не само за тези които крадат жп-релси а и тези които изкупуват релси и елементи.Не може заради пари и алчност да се рискува живота на невинни хора.Ви сте на власт,каквото искате го приемайте.Не правете като Бойко сега както реве за изборният закон,а като имаше пълната власт умишлено не го прие.
28
1
 
11
 
! Отговори
404 преди 10 години
глупости и сега закона е добър но голям контрол на изкупвателният пункт и оптимизация на жп линиите
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе по чл.340 от НК дали има някой *** осъден досега? Тоя измислен министър защо иска да намалява присъдата?
26
7
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
на деца, колко дни можете да гладувате цялото семейство? Понеже нямат образование, както и не могат да намерят работа, не знаят чужди езици, не носят хубави облекла, и т.н. Проблемът е, че имаме мнозинство, което не може да разреши собствените си проблеми, да не говорим за ромите. Даже може да се каже, че имаме общество, което не може да разреши проблемите на кучетата, да не говорим за проблемите на хората. Предложението на министър Папазов показва некомпетентност не само неговата, но и на .....