Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи

Предложението ще бъде внесено до дни в ресорната комисия в парламента
20 яну 2014 15:36,
77
Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи
Папазов провери жп участъка Михайлово - Стара Загора. Снимка: БТА

От две до осем години затвор за кражба на елементи от железопътната инфраструктура ще предложи министърът на транспорта Данаил Папазов.

Папазов обяви това в Стара Загора по време на инспекция на железопътното трасе „Михайлово - Калояновец".

Предложението идва, след като в събота дерайлира товарен влак с 18 вагона между гарите Яна и Мусачево заради кражба на скрепителни елементи. То ще бъде внесено до дни в ресорната комисия в парламента.

Още по темата
В момента се работи по установяването на извършителите на кражбата, съобщи днес министърът.

Според него извършеното в събота е терористичен акт, тъй като, ако е пътувал пътнически влак, щеше да има човешки жертви.

По-рано днес инж. Неделчо Спасов, ръководител на инспекция „Безопасност на превозите" от Националната компания „Железопътна инфраструктура", съобщи, че разходите около дерайлиралия влак между гарите Яна и Мусачево ще възлязат на близо половин милион лева.

Папазов обясни, че кражбите на елементи от инфраструктурата се разкриват все по-трудно, защото извършителите намират начин да ги претопят, преди да предадат материала в пунктовете за вторични суровини.

Генералният директор на Национална компания “Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Милчо Ламбрев допълни, че дори в нощта след инцидента отново са констатирани кражби на скрепителни и други елементи.

В момента чл. 340 от Наказателния кодекс предвижда от 5 до 15 г. лишаване от свобода за този, който повреди подвижен железопътен състав или железен път, въздухоплавателно средство, автомобил, електротранспортно средство и др. и с това създаде опасност за живота на другиго или за значително повреждане на чужд имот.

Още за транспортния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: Данаил Папазов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е грубо посегателство върху свободната *** воля. Нечувано! Европа ще ни осъди. БХК да се намеси веднага. Позор за демокрацията...а сега вече сериозно. Слушайте ме внимателно - тоя министър си отива до месец. подписа си присъдата с тоя закон...*** бдят, държавата трябва да се руши, приятели и приятелки...
24
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А за вас депутати и министри до живот затвор без право на обжалване.
23
4
 
17
 
! Отговори
ОСТАВКА-некадърници преди 10 години
Болшевики ***!!!А колко за инспектиращите безделници жп пътя,колко за изкупвателните вторични суровини,и колко за неплащане на данък на същите,и колко за разследващите полицаи,или най лесно хващаме двама бездомни *** и понеже са *** ги тикаме в затвора,защото по принцип 90% от тях крадът за да живеят.А онези които крадът милиони за да богатеят за тях поздрави и честитки или в краен случай условна присъда,ей аман от вас болшевишките прости кратуни...
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото решение е да пуснат тия с качулките в най-близките ромски гета и бой до смазване. Друга оправия със *** няма. Така и така армията скучае и се чуди от обад до кое дръво да мете... нека свършат полезна работа лъскайки си кубинките в ромски личица :-)
21
8
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 10 години
Нямам никаква реална връзка краденето на релси и наказателната отговорност. Няма да има никакъв ефект върху ромите, които без това не четат закони. Дад оставим ромите. Колко от неромите в България четат законите. Никой не избира къде и в какво семейство да бъде роден. Ако вие сте роден в ромската махала и не е сте получил/а никакво обрование или стартова култура пасваща на нормалното ежедневие в обществотои читайки,че всеки има правото да живее, да се ожени и да създаде семейство, сте баща/майка
20
0
 
16
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Какви 2 какви 8 за тероризъм доживотна
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво
18
1
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
трябва да се въведе убиване с камъни. като се намерят гении дето правят ей такива простотии, да ги вързат на един кол и които иска да ходи да мята камъни. народа да решава дали да живее или не ... *** такива
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не иска, от имащите законодателна инициатива, да острани причината, а тя е безработицата, водеща до глад и мизерия, а глад се не трае...
16
2
 
10
 
! Отговори
Само БиеСиеПие преди 10 години
Ако Другаря Йовчев не беше свалил престъпноста с 1%,сега щяха да са 2 влака........аджеба ,фактП.С " УРАААААААААААА....."
15
0
 
35
 
! Отговори
абориген преди 10 години
"Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи"Уважаеми г-не, то и сега си има присъди за кражба. Кражба е когато откраднат релса или джонт от склада ви. Когато ДЕМОНТИРАТ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ЖП ИНФРАСТРУКТУРА и с това се създават предпоставки за катастрофи и СМЪРТ си е баш саботаж! За саботаж/тероризъм се разстрелва. Опитай те се да отрежете релса в САЩ или да откраднете кабел.:)
14
0
 
28
 
! Отговори
Д-р МЕНГЕЛЕ преди 10 години
Пускайте газовите душегубки!
13
0
 
32
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
*** от парламента ще родят някаква недоделка касаеща БДЖ.След това *** ще откъртят арматура на мост.Ще има закон за мостове.Следва тунел и закон за тунели.После обществена сграда и закон.Така е у нас-все по допирателната,все на парче!Кога най-сетне ще се събудим и ще въведем ред в къщата си?*** от парламента като не могат и не знаят,да го разтурим като институция и да адаптираме към нашите условия немски и английски закони.Ще ни излезе и по-евтино!
12
0
 
31
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи, a за пътни знаци, a за шaxти и счупени крака ?Kражбата на жп релси, пътни знаци, шaxти е терористичен акт !Pазстрел, без съд и присъда !
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мингалите ще се видят в ужас!!Те много обичат да берат болтове по линията!
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво значи от 2 до 8?! Да не би да се третира като кражба по непредпазливист. За такова нещо доживот!
9
2
 
9
 
! Отговори
MAKS преди 10 години
Закони има, но никой не ги изпълнява и спазва!
8
0
 
28
 
! Отговори
varg преди 10 години
От 5 до 15 може но само ако няма човешки жертви.Ако има и един починал да се лежи до живот.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne 2 do 8 godini zatvor, a dozhivoten zatvor triabva plus da varnat monetarnata stoinost na otkradnatoto , zashtoto kogato si izlezhat prisadata, sashtite tsigani otnovo shte otkradnat. Taka, che tova ne e reshenie
6
0
 
17
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
4 - а ти какви помощи искаш да отпуска държавата на терористи, убийци, крадци и педофили? Според мен - на всеки да бъде отпуснато по едно оловно или стоманено хапче или по два метра сезалово въже !!! Всяка нормална държава ще унищожи подобни ***, а няма да ги развъжда !!!!