Далеч от дома

Бежанците в София и Харманли през фотоокото на Reuters
22 яну 2014 14:15, Александър Попов
65

Деца играят в близост до лагера във Враждебна, София. Снимка: Reuters

Новината, че строим ограда по границата с Турция, с която да ограничим бежанската вълна у нас, провокира Reuters да събере част от своите уникални снимки от лагерите в София и Харманли. Кадрите наблягат не толкова на обстановката, а на чисто човешки моменти от престоя на сирийците у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Вижте ги и ми кажете, че тези 1100 лв, за които говореха, наистина стигат до тях. Крадливи свраки/ депутати. :-)
44
1
 
1
 
! Отговори
до 51 преди 10 години
Трябваше и да си останеш там.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименМразиш араби но си бил 2 пъти в арабска страна. Нещо не ти се връзват приказките. Оф, колко си смешеееееен
42
3
 
4
 
! Отговори
до 50 преди 10 години
Отново греда. Много сирийци имат съвсем бяла кожа + черна коса. Като ние българите. За разлика от теб съм пътувал извън Тутракан и знам.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименОт къде знаеш дали е имало сириец в църква или не? Ходил си да питаш всеки какъв е? Малко си смешничък. Не се прави на християнин като ценностната ти система се ръководи от битова селска омраза.
40
1
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 10 години
Точно! и Ясно!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Толкова са ми смешни тия пишман националисти които лаят по цял ден в нета срещу някакви си деча. Защо ви няма никакви пред двореца на Митака Очите който заедно с граничната полиция РЪКОВОДИ нелегалната имиграция в България? Защо не псувате там, а? Защото само да излезе един от мутрите му ще бягате с н*срани *** и то далеч! Сладурковци. Ама иначе сте големи мъжкари (но само ако сте по 20 срещу един). Най-жалката ***. Дрогирани смешници.
38
3
 
1
 
! Отговори
до валентин преди 10 години
Ако се наложи ще замина за Англия,разбира се..11 години живях там. Но мисълта ми беше друга. Те не идват за работа или за високия стандарт, а за да избягат...Ние вярно,че сме бедна държава и не може да има предоставим комфорт,ама ме дразни да гледам такива снимки с ,което показваме на света как се отнасяме с невинни хора(държим ги като животни)..Жертви на война...срамно е
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименда, 1%. Не съм видял сириец в цървка (често ходя за разлика от теб, сигурно само на Великден), а всички висят пред джамията (живея там). Пак ти казвам, не ми давай акъл!!!
36
0
 
2
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
До ПолитицитеСравняваш ябълки и портокали. С Англия сме в ЕС, т.е. подписан договор с определени задължения и преимущества. Пред Сирия отговорности нямаме както и те пред нас. Освен това ти за Сирия ли ще имигрираш или за Англия ако се наложи?
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До gtfДа, по същата логика в Европа не ни искат и нас. Западните държави не искат да хранят източноевропейските ***.
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 40Част от сирийците в бежанските центрове в София са сирийски християни.
33
0
 
3
 
! Отговори
gtf преди 10 години
как пък не дойдоха инженери, лекари, образовани хора а ? необразована *** си имаме пре достатъчно, дето да храним. За тва съм против приемането на *** от където и да било.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 36Да, ама в християнската вяра и в Библията никъде не пише, че ще има следващ пророк - Мохамед. Ако някой ми покаже, едно предсказание(цитат в Библията), да ми го покаже. Ако бяха християни и с манталитет на свестни хора - добре дошли. Нямам нищо против да дойдат хиляди сирийци християни или арменци.
31
2
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
аз не ти казвам какво да правиш...:)виждал си ти *** манталитет...мн ми е интересно ако ти си в тая ситуация да не дава господ...да няма къде да спиш и какво да ядеш какъв манталитет ще имаш :)
30
2
 
3
 
! Отговори
do 34 преди 10 години
От къде знаеш какъв манталитет имат? По-малко се друсай.
29
2
 
3
 
! Отговори
Политиците преди 10 години
Не ги храня...просто казвам,че ние се оплакваме примерно,че не ни искат в Англия...и не ни дават дотъп до Соц Система...а ние чужди хора хора ги гледаме като животни..ясно е,че са бежанци..но според мен е срамно да ги гледаме така и да викаме.те са ***,те са такива,онакива :)
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 31Православната вяра е против всякакъв вид етническа дискриминация. Тоест не може да си православен християнин. Най-вероятно си мюсле.
27
2
 
0
 
! Отговори
Комфорт? преди 10 години
какъв комфорт..те живеят в палатки и по улиците? не беше ли преди 2 месеца когато по новините даваха как хора им носят одеяла,храна....Аз това и казах,жалко е че държавата така реагира по такъв начин..защото тези хора не идват тук заради работа,а бягат от война...
26
3
 
1
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
До Анонимен 30 Бягат от война. Толкова ли им завидя бе, все едно ти ги храниш, а политиците не храниш ли бе мишок? Що не ходиш да си поискаш от тях парите.