Далеч от дома

Бежанците в София и Харманли през фотоокото на Reuters
22 яну 2014 14:15, Александър Попов
65

Деца играят в близост до лагера във Враждебна, София. Снимка: Reuters

Новината, че строим ограда по границата с Турция, с която да ограничим бежанската вълна у нас, провокира Reuters да събере част от своите уникални снимки от лагерите в София и Харманли. Кадрите наблягат не толкова на обстановката, а на чисто човешки моменти от престоя на сирийците у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На всички трябва да им е ясно, че това са бежанци. Няма как да имат същия комфорт като местното население.
24
4
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 10 години
Че какво са виновни децата..и ако бяха немци или англичани пак ли щяха да са ***!? или само заради цвета на кожата??...Жалко,е че мн хора реагират така....добре,че в другите държави живеят хора,а не варвари :)
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ИзненаданВЗЕМИ СИ ГИ У ВАС ДА СИ ГИ ГЛЕДАШ, ЗАЩОТО АЗ НЕ ЩА С МОИ ПАРИ ДА ХРАНЯ ***. АРЕ ОТИВАЙ ДА ГИ ВИКАШ У ВАС!!!
22
2
 
5
 
! Отговори
Изненадан преди 10 години
Жалка картина...не сме подготвени за нищо в тая ***....Заради всичките управляващи..ужас направо.това са деца..нямам думи...дано да не стане някое бедствие в тая държава,че не знам как ще се оправим...Срамота..като животни в обора са тези хора..
21
1
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Дърво без корен , винаги е лошо да си дале от дома , не знам дали гледахте българския филм за бягството на едно българско семейство от Социалистическия рай през 80-те , правен е преди няколко години , все едно е правен за днешните бежанци и емигранти в България , само че се развиваше действието в лагерав Триест в Италия , много неща се промениха щома кто днес България може да бъде платцдарм за бежанците от Близкия изток и Африка .
20
2
 
18
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
А Reuters защо на направи снимки как живеят нашите пенсионери ? На тия така наречени бежанци им осигуряват всичко, и отопление и храна и лекарства и денонощна медицинска помощ. Защо нашите пенсионери няма достъп до всичко това ? Ройтерс да снима как повечето наши пенсионери не включват печка зимата а се намятат с палта и одеяла, понеже не им стигат парите за храна, камо ли за ток !Тия бежанци как така са пресекли цяла Турция и се насадиха тук ? Защо не си останаха в братската им страна ?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
nishto osobeno te i u tiah jiveiat taka, a i po-losho.
18
1
 
9
 
! Отговори
НЕ СА БЕЖАНЦИ! преди 10 години
Тия *** идват от лагерите в страната Пуйка(турция)!!!
17
0
 
5
 
! Отговори
крокодилски сълзи преди 10 години
Децата-невинни жертви през призмата на пропагандата за политика,която може да наводни България с имигранти и заличи нацията.Главна роля според партия Атака играе Бълг.Хелзински комитет,който иска промяна в наказателния кодекс на страната засягащо нелегалното преминаване на границата ,улесняващa това цунами.ATAKA'BHC wants Bulgaria to be up for grabs,the goal is obliteration of the nation'.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато ДПС се премахне от властта тогава България ще се оправи ,те имат вина за прешълците араби
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Опитват се да ни обяснят колко сме зле. Колко сме нехуманни. Как не сме съпричастни със сирийците. Как не си интегрираме ***. Колко сме смотани, че чак бягаме от тук за да чистим тоалетни в Англия. Как сме длъжни да говорим на Английски, Немски и Руски и да раболепничим пред всемогъщия турист. Колко сме корумпирани и колко зле изпълняваме заръките на САЩ, ЕС, НАТО, Израел и въобще на всеки, който иска да ни заръчва нещо. Абе направо тая територия да се дава на Турция и наз да ни няма, а?
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!Мерси, имаме си достатъчно, та чак е страшно! Не ни трябва още.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Далеч от дома"далеч далеч колко да е далеч? И къде е дома? Това сигурно е Харманли с месните обитатели сред градска обстановка нищо чудно да се обиждат на българи.А моя дом трябва ли да е от влашко до срПско? Моя дом е от гринуич до пасифика и там където успявам,там където сбъдвам мечтите си и създавам нови, там където мога да постигам! Така че ако те са успяли значи са си у домаПоздрави от Сидни Ав$тралия напишете в ютуба пирамиди фараони 2 днес.бг ново клипче има за вас
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вън от България всички нелегални имигранти.България чиста
11
6
 
6
 
! Отговори
7205 преди 10 години
според мен снимките са хубави.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите деца растат без родители ,защото родителите са в чужбина да ги издържат ,а те са със семейството си .Европа ако ни обиждат на българи то ни завиждат ,защото сме по способни от тях
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Далеч от домаБежанците в София и Харманли през фотоокото на Reuters"Много добре драги европейци. Радвам се 4е гледате на това като на хуманитарен проблем, а не както сте го гледали преди това. На икономи4еско-такти4ески.И да знаете 4е фразата "Далеч от дома" си остава в моя мозък. Свързана със темата по въпроса за вашата хуманитарност.Не "фотоокото" на Ройтерс както сте го нарекли да се завърти наляво или надясно. Защото Господ е някъде там и ви гледа.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Европа хората се обиждат на българи.
7
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давам си сметка до какво ниво на елементарна селска комплексарщина сме стигнални като народ щом сме способни да мразим снимки на 3-годишни деца които едва ли са решили целенасочено на "окупират" България. Но щом тази омраза ви прави по-щастливи и животът ви по-пълноценен - давайте. Направо ходете ги бийте в групи от по 200. Тези деца са ни виновни за панелната мизерия и корупция. Специално тези деца на снимката създадоха мутрите в България. Тези деца са виновни, че хрърлим *** от терасата.
6
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пак снимки с деца. Покажете онези с брадите и ***.