"Ал Кайда" набирала бойци за Сирия сред ромите в Пазарджик

ДАНС е била предупредена за подготвяната мисия
Обновена: 29 яну 2014 07:45 | 29 яну 2014 07:12, Петя Славова
141
"Ал Кайда" набирала бойци за Сирия сред ромите в Пазарджик
Снимка: Булфото

Емисари на "Ал Кайда" са набирали бойци за войната в Сирия сред мюсюлманите в ромския кв. "Изток" на Пазарджик, алармира "24 часа".

Информацията бе потвърдена от няколко източника. За подготвяната мисия на терористичната организация у нас ДАНС е била предупредена от голяма разузнавателна централа на приятелска страна. В края на миналата година в Пазарджик пристигнал френски гражданин от босненски произход.

Той е бил пратеник на една от групировките, които се сражават срещу режима в Сирия. В кв. "Изток" босненецът се срещнал с неформалния лидер на ромите мюсюлмани Ахмед М., който е сред основните подсъдими по делото за проповядване на радикален ислям, потвърждават източниците.

Основната задача на емисаря е била да провери възможностите за набиране на бойци за Сирия, които да се бият на страната на бунтовниците. На този етап обаче мисията му се оказала неуспешна, защото не успял да намери нито един доброволец, който да пролива кръвта си в името на вярата в далечната страна.

Малко след като босненецът напуснал Пазарджик, в ромския квартал пристигнали и 3-ма сърби мюсюлмани с подобна мисия. Те също не успели да зарибят наемници сред местните.

Експанзията се финансира от ислямски фондации, които са пуснали пипалата си в цяла Европа, обяснява изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
взимайте ги всичките!
109
1
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
POGLEDNETE SAMO SLAVYANSKITE DARJAVI I MUSULMANSKITE DARJAVI SA NA EDIN HAL . SLAVYANIN I MUSULMANIN NIKOGA NYAMA DA MOGAT DA RAZBERAT DUMATA DEMOKRACIA KAKVO ZNA4I PORADI PROSTATA PRI4INA 4E DUMATA DEMOKRACIA E OT EZIKA ROMANES .
108
14
 
2
 
! Отговори
муспи преди 10 години
***, марш от свещенната земя Ромелия! Направете си държавица отатък Стара планина със столица Търново, - впрочем и това ви е много.
107
1
 
12
 
! Отговори
ко? не! преди 10 години
*** да пролива собствената си кръв - ПЪЛЕН АБСУРД!!!Те са родени КРЪВОПИЙЦИ!!! Могат да ги вземат за статисти във филм за вампири. Там ще са най на място!
106
0
 
10
 
! Отговори
Пеци преди 10 години
Муаааахахахаха! *** - боец! Само си представям как пазарджишки *** с калаш в ръка и вик "Алахуакбар!" полита самопожертвувателно срещу БМП-тата на командосите на Башар!По-вероятно е да ги обучават в отделен спецназ за нощни диверсии с цел разглобяване на ж.п. инфраструктурата на режима и крадене на всякакви метални компоненти от бойните активи на противника...
105
0
 
5
 
! Отговори
Who Cares преди 10 години
"Ал Кайда" набирала бойци за Сирия сред ромите в Пазарджик***No pazardzhishkite imami - nevinni!? Iskat im uslovna prisyda. Mnogo ni e slaba durzhavicata. Dali sydiite i prokurorite sa obrecheni ili samo korumpirani? No nali Briuksel - daleko, shtatite - visoko.
104
0
 
7
 
! Отговори
КАУЗА ПЕРДУТА преди 10 години
ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ВЗИМАТ БЕЗ ДА СИ МЪРДАТ ПРЪСТА ЗА КАКВОТО И ДА Е, ТИЯ ЩЕ ГИ КАРАЛИ ДА СЕ ГЪРМЯТ, ТЕ СА ХИТРИ, ДА НЕ СА ПРОСТИ, ТИ НА РАБОТА НЕ МОЖ ГИ НАКАРА, КАМО ЛИ ДА ПРИПКАТ В ПУСТИНЯТА И ДА ГИ ГЪРМЯТМАКАР ЧЕ, ТОЗИ ВЪПРОС ИМА ДВЕ СТРАНИ - ОТ ЕДНА СТРАНА НЕ Е ДОБРЕ ЗАЩОТО КАТО УСВОЯТ ТЕХНИКИТЕ ТАМ НА ВОДЕНЕ НА БОЙ ЩЕ ГИ ПРИЛАГАТ РАНО ИЛИ КЪСНО ТУК - КОЕТО САМО ТОВА НИ ТРЯБВА И АДМИРАЦИИ НА ДАНС ЗА ТОВАДРУГОТО СИ ГО ЗНАЕМЕ
103
1
 
8
 
! Отговори
бат Коля преди 10 години
Бравооо ще почерпя ,що не ми се обади ал кайда ,щях да им платя ,билетите и оръжията на *** :), най хубаво е да набират самоубийци от ***!!
102
0
 
9
 
! Отговори
иван преди 10 години
Досега тези от арабистан даваха пари на *** от Пазарджик да ходят с бради, а жените с фереджета така както се обличат в пустините.Стига вече. Ако приемат ценостите на радикалния ислям трябва да се бият за славата на Аллах и по заповедите на командирите,които дават пари.
101
0
 
14
 
! Отговори
манго преди 10 години
*** ,ал кайда ,аре стига, плача от смях,даваме ги всичките шопари и шопарки без проблеми.
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До asdpodkrepqm
99
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аре стига бе, *** е вярващ, докато има далавера
98
1
 
20
 
! Отговори
Сиганин пз преди 10 години
Бате Алкайда много грешка. Ние може взема мангис, може кланя Мохмед, може кланя бате Бойко - нема проблем. Дава мангис добре! Ама не може бие бате Сирия. Много стращно. Ние може бие *** и чаавета. Да е жив и здрав бате Мохмед, да дава мангис! И бате Алах да е жив и здрав, и бате Бойко! Дава мангис добре!
97
1
 
12
 
! Отговори
ime преди 10 години
smiaah, te na rabota ne mogat da gi nakarat da idat, sdhte vyrviat na fronta :)
96
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това се отнася за цяла Европа....Какви "бунтовници " в Сирия ????
95
0
 
22
 
! Отговори
dim преди 10 години
отговряли са ко-нее
94
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ромляне- правоверни мюсюлмани и чисти харабе, ако ви е писнало от тези бедни българи, дето и да го утрепеш повече от 5 лева няма да му вземеш щото НЯМА, ако ви е омръзнало от този АД наричаш се ЕС, дето никой не ви иска, щото ще трябва да ви храни арам, идете в Сирия! Там гвардията на Асад ще ви прати директно в Рая и ще си отживеете..., но аз знам, че вие от милосърдие и чист патриотизъм ще останете тук за да браните скъпоценното ни Отечество от българите, готови да го продадът я на Русия, я на Турция или Германия!)п.п. Това не се отнася за ромите християни!
93
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво са им обещали? Бакър ли?
92
2
 
11
 
! Отговори
Хасвалт преди 10 години
ЦРУ си знае работата ;)
91
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако може всичкото *** да вземат, най-добре... и тлъстите манГасарянки да вземат та да имат и женски циганталибанки :) аз първи ша дам курбан 3 коча на центъра на Пазарджикъ аааа и да не забравят да минат и през столюпиново...