"Ал Кайда" набирала бойци за Сирия сред ромите в Пазарджик

ДАНС е била предупредена за подготвяната мисия
Обновена: 29 яну 2014 07:45 | 29 яну 2014 07:12, Петя Славова
141
"Ал Кайда" набирала бойци за Сирия сред ромите в Пазарджик
Снимка: Булфото

Емисари на "Ал Кайда" са набирали бойци за войната в Сирия сред мюсюлманите в ромския кв. "Изток" на Пазарджик, алармира "24 часа".

Информацията бе потвърдена от няколко източника. За подготвяната мисия на терористичната организация у нас ДАНС е била предупредена от голяма разузнавателна централа на приятелска страна. В края на миналата година в Пазарджик пристигнал френски гражданин от босненски произход.

Той е бил пратеник на една от групировките, които се сражават срещу режима в Сирия. В кв. "Изток" босненецът се срещнал с неформалния лидер на ромите мюсюлмани Ахмед М., който е сред основните подсъдими по делото за проповядване на радикален ислям, потвърждават източниците.

Основната задача на емисаря е била да провери възможностите за набиране на бойци за Сирия, които да се бият на страната на бунтовниците. На този етап обаче мисията му се оказала неуспешна, защото не успял да намери нито един доброволец, който да пролива кръвта си в името на вярата в далечната страна.

Малко след като босненецът напуснал Пазарджик, в ромския квартал пристигнали и 3-ма сърби мюсюлмани с подобна мисия. Те също не успели да зарибят наемници сред местните.

Експанзията се финансира от ислямски фондации, които са пуснали пипалата си в цяла Европа, обяснява изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
28
 
! Отговори
едно време преди 10 години
има ли държава , имали закони , кой разрешава на всеки един турски *** да правят каквото искат и когато искат, и където искат , защо въобще са влезли в българия , някакъв ужас с тия червени предатели -***
69
0
 
20
 
! Отговори
Кикс преди 10 години
До бобоИ като са ги светнали, нашите корифеи да не би да се притесниха нещо? Като ги знаят кои са и какви са: 1. Защо са ги пуснали в страната - да видят дали няма да гръмнат пак някой автобус? И после да ги издирват 2 години за отчитане на дейност.2. Ако са разбрали след като емисарите вече са се намърдали в България, защо не са ги окошарили?Или са разбрали за тях от сутрешните вестници докато са си сърбали кафето...
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До варнаморeто ...трябвало е да им обещаят кинти, гражданство, 5 вида соц.помощи, 6 вида пенсии, да крадат бакър на спокойствие, да не плащат сметки ********* Che te tova i v Balgaria si go imat bez da voiuvat. ZZa dopalnitelnite pari koito poluchavat ot Al Kaida shte stanat qataco na teroristite.
67
0
 
26
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Тез от Ал Кайда са много прости значиии...трябвало е да им обещаят кинти, гражданство, 5 вида соц.помощи, 6 вида пенсии, да крадат бакър на спокойствие, да не плащат сметки и можеше да намерят поне един напушен *** доброволец..повече няма как - то тука всичко си имат :) Тръгнали за някаква вяра да занимават нашто ром ..бива ли ? :)))
66
0
 
37
 
! Отговори
Бай Мангал преди 10 години
През 1989 ромите в Пазарджик бяха чисти ***;От 1990 до 2005, след като започнах ада ходят по Турция за дрехи, станаха турци!От 2005 до 201?, след като има дават пари за забрадки и бради, вече са АРАБИ!
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mnogo zavisi kolko pari sa im dali!!!
64
0
 
34
 
! Отговори
ники преди 10 години
Тия пък оптимисти! Тръгнали зимата да карат ***, да върши нещо! :)))
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От както Башар започна да плаща по 3000 евра за убит чужденец талибанин, на т.н. бунтовници им стана бая нанагорно!)))
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До йованчойованчо, Ал Кайдата nikoga ne sa imali voiska. tiahnata voina e teror, tova koeto *** go umeiat nai dobre.*** sa qtaci na Ал Кайдата. Tova ne e li dostatachno. Prosto zaglavieto e sgresheno. Tuk ne stava duma za boici a za teroristi
61
0
 
25
 
! Отговори
варнаморето преди 10 години
Аааа нашто *** е мюсли ако има далавера..къде са тръгнали тез с глупости да ги занимават ? Виж нещо жица ако има за изнасяне, нещо за крадване може ...ама доброволци да се бият ??? Ай сега ще се обиждаме !!! :)))
60
1
 
36
 
! Отговори
Много жалко! преди 10 години
Ха ха представям си да бяха отишли 10 000 нашенски талибани да се бият от страната на бунтовниците, ще стана доброволец от страната на режима да трепам законно *** без да ме търсят от Женева после :-)
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ROMITE SA TARIKATI
58
0
 
34
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
В казармата се нагледах на *** ситуации от рода на *** с автомат и *** с граната. Накрая ротния за оръжие им даваше само лопати. Ал Кайдата са се пообъркали. Ако им трябва да се мародерства и краде - цялата махала ще тръгне заедно с бебетата и бременните в 9-тия месец. Ама за война бай *** не става.
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъшност МЕГА ДЕНС е пълен със връзкари взимащи тлъсти заплати за нищоправене и ако не са мосадските катси да им подхвърлят по някоя троха са пълни трагедии.
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добрият ром е студеният.
55
1
 
36
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Хахахаха! Успех на печелившите! Много са я закъсали с мозъка, ако си мислят, че и един "ром" ще могат да убедят да свърши каквото и да било!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте, ДАНС нямат вина, че талибаните не ползват фейсбук и мтел! Аз съм обиколил доста ромски гета и ви казвам, че е нужен доста кураж!
53
0
 
35
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Бойци не знам, но ***, ако им трябват имаме много.
52
1
 
34
 
! Отговори
er преди 10 години
Най-важното е ,че ще им дадат шанс за реализация и развитие в професия войник, само ще помоля НОИ да не забрави да регистрира Алкайда ,като работодател клас А1 и да стимулира с подходящите програми нарастване на желаещите военната служба - дори на сила да ги записват и изпращат на бойното поле да славят родината си и да научат сирииците как да хващат снаряда във въздуха -преди да се взриви и да се предава за скраб или на битака - втора ръка
51
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак ли чужди служби ни предупреждават? Мега агенцията ДАНС - БОП кво прави? - гледа телевизия или интернет.