"Хващат" депутати на въдица, мятат компютърни мишки по НС

Протестиращи подкрепиха електронното гласуване
74

Снимка: БТА

Протестиращи замеряха днес с компютърни мишки сградата на парламента, за да изразят подкрепата си за електронното гласуване.

Хората носеха и плакати, с които изразяваха възмущението си от депутатските заплати. Един от тях беше направил своеобразна въдица от пръчка и завързана на нея компютърна мишка, предаде БТА.

Той обясни, че идеята е да "хванат" депутатите на мишката и да се разреши електронното гласуване, а не да се осигуряват избиратели с автобуси.

"Хвърли мишки по мишките" беше основният лозунг на протеста, макар че събралите се скандираха и "Оставка".

Движението по "Цар Освободител" беше затворено само за кратко. След акцията протестиращите направиха обиколка на Народното събрание и завързаха на огражденията клавиатура и компютърна мишка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Поредните платени преди 10 години
Старият филм с нови актьори!!! Повече няма какво да коментираме , че се радват ,че им обръщаме внимание!!!
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Едва ли не всеки умен, интелигентен, красив човек трябва да крещи "Оставка" и ако не крещи "Оставка", това моментално го прави грозен, ***, отвратителен и гаден"
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До до 47Аууууу, разтрепериха ми се шалварите.....
47
7
 
5
 
! Отговори
морски преди 10 години
ОСТАВКА за протестиращите алкохолици пред парламента.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И когато изглежда, че няма как да измислят някаква по-голяма глупост... те успяват :Д
45
4
 
7
 
! Отговори
до АНОНИМНИЯ преди 10 години
Абе,ти пак ли си на смяна?Не ти ли омръзна да ръсиш *** простотии?Не случайно сте *** на *** и потури.Кажи на кака ти Монка и на Кутьев,че в България има още много качествени българи и скоро ще ни усетите гнева?И последствията за вас ще бъдат жестоки.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе хора - кой ще пише софтуера за електронното гласуване и каква е гаранцията че няма да има машинации? Как хем ще се гарантира че гласуваш анонимно, хем ще се гарантира че не можеш да гласуваш повече от веднъж? SMS гласуването в разни игри е на същия (почти) принцип... И шашмалогии винаги има! Задължително гласуване - ОК, ще отиде човека и ще гласува.. ама за кого? Ако пусне празна или недействителна бюлетина - какво променя това? - дедовия....
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
САМО да не се объркате и пак да Окупирате Университета, че този път ще дойдем и с камъни ще ви пребием. Промити, спихнати мозъци. Каквито Лидерите, такава и паплачта, която командорят
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Десет студента подскачат, като гумени топчета Цялата работа е шантаж. Тези хора се опитват да имитират Украйна.Те всъщност и организаторите на нашите и техните протести са едни и същи.....и сценария ни е до болка познат!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Много си личеше до преди няколко седмици, кой стои зад окупацията перушани като Янакиев. И сега си личи много простаци като Боко и Цецо
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Платени са,целта е оставка,независимо дали ще се върне *** или ще дойде Кривата уста,за тях е важно това правителство да падне,тогава освен дневните си надници,ще получат и хубави бонуси.Жалко е.Шепа хора се продават на изедниците и говорят за национализъм и патриотизъм.Това е като канибал да обяснява предимствата на вегетарианството.
39
1
 
3
 
! Отговори
До Расъл у саксия преди 10 години
То мисъл ли е, да го разбереш, думи нямам! Смесваш 5 различни неща.Ел. правителство цели да се премахнат лелките по гишетата и всички документи да се получават/пращат по ел. път. Това не знам как го свързваш с чипове (?!?).Ел. гласуване няма непременно нищо общо нито със задължително гласуване, нито с ел. правителството. Такова гласуване ще позволи на български студенти и граждани в чужбина да гласуват по-лесно.Или нещата са ти много объркани, или не се изразяваш като хората.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Помня Оная ранобудка Монова, дет беше заседнала окупационно не й дадоха да апне коледна питка. Чак след новогодишната нощ успя да са подмий женицата. Че беше заприличала на късната Цола Драгойчева от таз многомесечна окупация беше кирлясала така че чак са беше вмирисала на рокфор горката. Ония другите софийски ранобудки пък са бяха омазали и олекявили с лютеница от таз жестока партизанска борба у аулата, дето я бяха обърнали на землянка.
37
1
 
1
 
! Отговори
kocek Refetendum преди 10 години
hahaha...originalno e!
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Група хейтърчета, гъзораслячета решиха, след като са се успали да станат и те медийни звезди.Декларацията им е компилаж от клишета чути или прочетени вече в медиите.Не могат ли да измислят нещо по-различно, след като смятат че са цветът на нацията
35
1
 
5
 
! Отговори
БУДА-ла преди 10 години
Тука чувам няк"ви съчетания на "електронно" и "задължително". Струва ми се, че най-разумното съчетание е:Задължително да се направи Гласуването да бъде електронно, а че вече не може да има Задължително гласуване, това е Ясно!Ако питате мен, Въобще не трябва да има Партии и избори, а Конкурси с Тестове за Интелигентност и Съобразителност и Индивидуално да се кандидатства за работа в Парламента, а не групово и Анонимно намъкване у Парламенто, под Сянката на Вожда!?Партиите са Капан за Наивници!
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пОЛИЦИЯТА САМО ЧАКА ДА ПОЧНАТ ДА ГИ УДРЯТ С МИШКИТЕ И КЛАВИАТУРИТЕ ТА ДА ГИ ИЗПОАРЕСТУВАТ И ПОЧУПЯТ ОТ БОЙ В РАЙОННОТО :D
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБЕРАСТКИ ПРОСТАЩИНИ ПОРЪЧАНИ ОТ БУДА-БОРИСОВ!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МОРСКИ ставаш досаден
31
3
 
5
 
! Отговори
g преди 10 години
Докато млади момчета от цялата страна протестираха в Пловдив против задаващото се ново османско робство, *** и лесбиики мятаха компютърна техника по НС ! Страхотно ! *** глупавия народ ! Ето с тези *** ни занимавате, а хората, които протестират в Пловдив са футболни хулигани, качулки и какво ли още не... Айде стига !!!