"Хващат" депутати на въдица, мятат компютърни мишки по НС

Протестиращи подкрепиха електронното гласуване
74

Снимка: БТА

Протестиращи замеряха днес с компютърни мишки сградата на парламента, за да изразят подкрепата си за електронното гласуване.

Хората носеха и плакати, с които изразяваха възмущението си от депутатските заплати. Един от тях беше направил своеобразна въдица от пръчка и завързана на нея компютърна мишка, предаде БТА.

Той обясни, че идеята е да "хванат" депутатите на мишката и да се разреши електронното гласуване, а не да се осигуряват избиратели с автобуси.

"Хвърли мишки по мишките" беше основният лозунг на протеста, макар че събралите се скандираха и "Оставка".

Движението по "Цар Освободител" беше затворено само за кратко. След акцията протестиращите направиха обиколка на Народното събрание и завързаха на огражденията клавиатура и компютърна мишка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
5
 
! Отговори
Всички протести след преди 10 години
месец май 2013 г. до момента са организирани и платени от Бойко Борисов и Цветан Цветанов!Лично аз ще се включа активно и ще протестирам за незабавно сваляне на сегашното правителство, само след като ББ и ЦвъЦвъ са вкарани за дълго в затвора!
29
5
 
5
 
! Отговори
морски преди 10 години
Как може десетина алкохолици ревящи пред парламента да се олицетворяват с целия български народ,народа НЕ ИСКА оставката на това правителство,ако го искаше до сега то да е свалено,десетината протестиращи *** отдавна да са в затвора ако полицията си вършеше работата.
28
3
 
8
 
! Отговори
Ерата на IT технолог преди 10 години
Всички в НС работят с таблети и смартфони,но силно се страхуват да допуснат народа да гласува с смартфони и таблети,защото не могат да контролират тези гласоподаватели,просто и ясно,но инак са за повече възможности за гласуване и увеличаване на избирателната активност,е на това му се казва ***.Друго си е 1.60см.бюлетина че и номерирана и овците под строй до урните...
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прочетете другата новина -цялото ръководство на бсп в монтана е подало оставка
26
4
 
4
 
! Отговори
Расъл у саксия преди 10 години
За неграмотните в този форум, завършили след 2005 обяснявам думата "шунтира", означава прескача или заобикаля! Ай със здраве *** гласувайте си електронно, а аз ще си пия кафето където си искам по света защото медиите не ме водят за носа, не работя в България и не вярвам на масонските брътвежи и промиване на мозъци!
25
5
 
2
 
! Отговори
Unknown преди 10 години
Смешно е след като депутатие са си тръгнали, да задръстват София и да спират движението заради тях. Не подкрепям нито това правителство нито на Бойко. Но някак си да гледам как бият тъпан, пред празна сграда е просто без коментар. А това да хвърляш техника ( предполагам здрава) е още по смешно цинично и хулиганство. А което и правителсво да дойде, няма да се оправят нещата защото пред нас Бойко и Серго секарат, но тайно си стискат ръцете с всички в този кюп наречен цирк. Избор просто няма
24
4
 
2
 
! Отговори
Расъл у саксия преди 10 години
Ало 22-ри, а бе престанете да се правите на умни такива като тебе завършили след 2005 по новата "демократична" система бе. Кога на избори е имало държавна администрация и кога си се редил пред секцията по 5 часа алоо.?!?! А бе на вас не са ви ясни термините, а се опитвате да говорите "умно"! На избори има комисии формирани от партиите, които взаимно се дебнат за измами, а с въвеждането на електронно гласуване, вече се "шунтират" комисиите и едно или две момченца през "backdoor-a" ще нагласят вот
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО морски--------------МОРСКИ не пречи на хората да си решат проблемите
22
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако има електронно гласуване Мая Манолова ще остане без работа
21
19
 
6
 
! Отговори
морски преди 10 години
На тия десетина алкохолици не им ли омръзна да реват пред парламента.Заради тях България стана за срам пред света.
20
2
 
17
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Какво общо има електронното правителство със задължителното гласуване? Цитираш опорни точки някакви?Аз лично предпочитам да ми се предоставят електронни услуги вместо да разчитам на неграмотна и безкрайно бавна и корумпирана държавна администрация която харчи данъците ни неефективно и неправомерно.А ти? Предпочиташ да се редиш на опашки на 5 места и да корумпираш *** тлъсти лелки и чичковци за да "видят какво може да се направи"?
19
3
 
1
 
! Отговори
* преди 10 години
Вашият ден на благодарността явно е 1 април, а денят, в който взимате заплати - 2 февруари. А денят на заплатата за тези, на които сте длъжници, пак е 1-ви април! Що така бе, ***?Да не казвам какъв е денят на здравеопазването.
18
7
 
23
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
До ПичТия костинбродски бюлетини бяха използвани само от Манолова и Бареков
17
11
 
15
 
! Отговори
Един човек преди 10 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Ама не може по почти всички телевизии да дават репортажи и скрити камери, как другарите плащат на ромските босове по изборите, не може във всички ромски секции БСП да са с 90% мнозинство, и после да има *** като теб, които да тъврдят обратното! Не може да сте толкова прости бе! Предпочитам да врвам, че ви се плаща да пълните форумите с глупости, отколкото, че има толкова прости хора. Честно ти казвам!
16
1
 
3
 
! Отговори
до # преди 10 години
Ето, че някой ме разбра.
15
1
 
5
 
! Отговори
# преди 10 години
До 16Няма да го приемат. Но е редно да ги изчакаме да си признаят.
14
1
 
7
 
! Отговори
до пич преди 10 години
Много кухо парче си, подкрепям искането бе ***! Чел-недочел и вече ми вика червен. Ако свалят правителството сега ще чакаш месеци докато дойде някой който да приеме закона, ***! Четеш ли какво съм казал- ако се възпротивят, тогава ще крещите оставка.
13
4
 
7
 
! Отговори
Ганка Коева преди 10 години
По конкретно искане от Оставка и Избори няма. А Олигарски не е човекът, който е начело на държавата. Той само изпълнява поръчки - на ДПС, на БСП, а сигурно и на Атака. Нали благодарение на Сидеров стана премиер.
12
12
 
6
 
! Отговори
Пич преди 10 години
"онеже не успяха да фалшифицират изборите с костинбродските бюлетини, днес ГЕРБ искат да ги фалшифицират чрез електронното гласуване.Вече няма да се купуват *** гласове. Вече ще се купуват хакерски гласове ... :)"Ихааааа, значи от ГЕРБ купуват *** гласове?:)))) Еххх бреееее, тази опорна точка не я бах чувал. Ама много сте нагли бе, много бе!
11
4
 
7
 
! Отговори
До ХА-ХА-ХА ... !!! преди 10 години
На такива откачени, които не разбират смисъла от електронно гласуване и правителство, може и да им трябват чипове, за да ги държат в лудници. Ама ненормална работа.