Четирима българи арестувани за трафик на деца в Гърция

Новородените били от България
21 фев 2014 08:11,
45
Четирима българи арестувани за трафик на деца в Гърция
Снимка: архив, Reuters

Четирима българи - две жени на 40 и 54 години и двама мъже на 38 и 39 години - са били арестувани на 19 февруари в Атина по обвинения, че принадлежат към мрежа за трафик на деца, съобщи гръцкият сайт Greekreporter.
31-годишна жена също се издирва от гръцката полиция по подозрения, че е била техен съучастник.

В началото на февруари 40-годишната жена се грижела за 15-дневното дете на 38-годишна жена от България. Когато майката отишла до българското консулство в Солун да уреди документите за пътуване на детето, 40-годишната българка го откраднала и предала на съучастничката си, за да го продаде за 6500 евро.

Няколко дни по-късно двете жени на 54 и 31 години посетили нотариус, където по-младата жена се представила за майка на бебето, за да подпише документ, даващ съгласие за осиновяването му.

Гръцката полиция е открила осиновителите на детето и то ще бъде върнато на биологичната си майка.

Разследването показало също, че десет дни по-рано 31-годишната жена разговаряла с двойка от България, която очаквала дете, като им предложила настаняване и ги питала дали се интересуват от продажба на новороденото.

54-годишната жена многократно довеждала бременни българки в Гърция, за да продаде децата им след раждането. Двамата мъже имали задачата да защитават мрежата, като ролята им била основно да заплашват родителите, за да не се оплачат или да предприемат някакви законови действия срещу членовете на групата, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: трафик на децаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
BG-REKLAMA преди 10 години
Най ефтини в Гърция са нашите турски уруспета с *** тескерета.
38
0
 
3
 
! Отговори
BG-REKLAMA преди 10 години
Чок *** потурнак, мислиман, ченгенета с *** тескерета. Ай сиктир!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Четирима българи арестувани за трафик на деца в ГърцияНовородените били от България .Аз съм българче, гордея че съм българче.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбиха българска група, крала в различни страни по света . Пресечена е незаконна дейност на българска престъпна група с електронни платежни документи на територията на няколко държави по света, съобщиха от пресцентъра на ДАНС.Групата е била разбита при проведена международна операция на ДАНС, испанските служби, Европол и Евроджъст.Подробности ще бъдат представени на пресконференция в Мадрид утре от 11 ч. (12 ч. българско време).news.ibox.bg/news/id_731009151
35
2
 
9
 
! Отговори
Правилно! преди 10 години
Четирима *** арестувани за трафик на деца в Гърция
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има разлика между българи и български граждани, драги ми некадърни журналистченца! Ако не искате да напишете от какъв етнос са криминалните лица, поне напишете, че са български граждани.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сиганиии братяяя!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До "СВЯТ"- 28. Не само, че не си учил история, ами и нищо друго не си учил. Нали ти виждам правописа. А колко си ограничен. Историята, дето си я учил, сигурно си я писал ти! ***!
31
0
 
1
 
! Отговори
* преди 10 години
Тези, които обаче нямат уговорена продажба, най-често бягат от болницата с бебетата. Отвън са чакани от гърци, които им предлагат суми от 5000 - 6000 евро за момиче и 7000 - 8000 евро - за момче.
30
1
 
4
 
! Отговори
* преди 10 години
Българските *** продават своите деца на гръцки семейства за суми между 5000 и 8000 евро. ***, работещи в Гърция, са бедни, а гръцките бездетни родители се възползват от това и купуват бебетата им още от родилния дом. За да получат акт за раждане, родилките трябва да платят 300 евро за това. Тези, които имат уговорка с "купувачите на жива плът" още преди да се роди детето, са подсигурени финансово да заплатят сумата за акта за раждане.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! Бой и затвор!
28
0
 
5
 
! Отговори
ЯНИ СПИРОС преди 10 години
*** ТРЯБВА ДА БЪДАТ РОБИ НА ВСЕКИ ЕВРОПЕИСКИ НАРОД..ТОВА ПЛЕМЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИ , И ДА НЕ РАЖДАТ *** БЕБЕТА..РАБОТА И ЗВЕРСКИ БОИ НАД ТЯХ - ВСЕКИ ДЕН.
27
0
 
7
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 10 години
Продажба на новородени в Гърция, предвид и започналата акция след случая с русото ***... Елементарно Уотсън, това са ***.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я стига с глупостите! Българи, ама друг път! *** с български документи за самоличност. То заради това не ни ни искат никъде в Европа, щото са си напатили от такива "българи"....
25
4
 
1
 
! Отговори
СВЯТ преди 10 години
До Анонимен20 /// УЧИЛ СЪМ ИСТОРИЯ И МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ ...А ТИ СИ УЧИЛ ФАЛШИВА ИСТОРИЯ ...ИСТИНСКАТА НЕСЕ УЧИ В БЪЛГАРСКИТЕ ..А СЕ УЧИ ОМРАЗА В Б.Г УЧИЛИЩА
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 25 От хан Крум .
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес Софийският апелативен съд ще разгледа жалбата на Евелин Банев, срещу решението да бъде екстрадиран в Румъния.Точно преди един месец Софийски градски съд реши да изпълни европейската заповед за арест и да даде кокаиновия крал" на румънския съд в Букурещ.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до т.нар. Ястреб Хубаво е когато изтъкваш колко пословични били българите с криминални престъпления, да си спомняш колко пословични сте вие с престъпленията си срещу човечеството. Не знам кой трябва повече да подсмърча от срам повече, защото миналото ви е оплискано с кръв. Единственото ти успокоение може да е, че най-вероятно си българин по произход и нямаш отношение към зверствата. Хайде със здраве...
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От кой произход са тези българи.
20
2
 
4
 
! Отговори
край преди 10 години
А може да са и *** които се турчеят.