Как да разбера дали имам нужда от застраховка Живот

Отговорете първо на няколко конкретни въпроса
Обновена: 20 май 2014 16:06 | 24 мар 2014 11:41, Екип на Dnes.bg
Как да разбера дали имам нужда от застраховка Живот
Антон Дуков - Мениджър "Обучение" в MetLife България.

Dnes.bg покани животозастрахователните експерти от MetLife да отговорят на важните въпроси, касаещи защитата на стандарта на живот на всеки един от нас. Професионалните отговори ще намерите в новата рубрика "Защити стандарта си на живот". По първата тема за експертни съвети поканихме Антон Дуков - Мениджър "Обучение" в MetLife България.

Имаме ли нужда от Застраховка Живот? Важно ли е то за нас? За да си отговорите на тези въпроси, първо трябва да отговорите на няколко по-конкретни:

1. Искам ли да подсигуря собствения си стандарт на живот и този на моето семейство в случай на инцидент с мен или с някого от близките ми?

2. Имам ли нужда да си подсигуря комфортен и независим начин на живот в годините на пенсия?

3. Искам ли да предотвратя потенциален негативен  ефект върху финансовото ми състояние в случай на непредвидени разходи за лечение?

4. Подготвен ли съм да посрещна едно тежко заболяване, без да навредя на стандарта на живот на моето семейството?

5. Важно ли е да направя нещо, за да подсигуря образованието и развитието на децата си?

Ако дадете положителен отговор на един или повече от изброените въпроси, то изводът е, че определено Животозастраховането е важно за Вас. Животозастраховането е универсална услуга с широк набор от решения способни да отговорят на всички клиентски нужди и трябва да бъде представено по индивидуален и изключително прецизен начин. В центъра на тази услуга стоят грижата, защитата и дългосрочното мислене.

Мисията на Животозастраховането е да опазва нас и близките ни в критични ситуации.
То представлява решение, което:

  • дава независимост при неочаквана ситуация и премахва нуждата да търсите финансова подкрепа от собственото си семейство, приятелите си или от социалната система.
  • дава спокойствие, че при възникване на критично събитие, Вашите близки и роднини ще бъдат в състояние да поддържат стандарта си на живот, без да се налага да разчитат на Вашата финансова подкрепа.
  • помага да се справите с медицинските разходи  и да се погрижите за здравето си при неочаквани събития като сериозна болест или инцидент. Застраховката Живот ще Ви подкрепи финансово в периода на възстановяване, когато сте нетрудоспособен, и ще Ви помогне да се адаптирате към новите обстоятелства.
  • дава увереност, че ще можете да преследвате своите цели и мечти в бъдеще, преодолявайки появилите се  препятствия.
  • предоставя финансова сигурност по време на пенсия, когато ще можете да се наслаждавате на постигнатото от труда си, да сбъднете своя мечта и да се погрижите за благосъстоянието си в златните години.

За да определите застрахователното решение, което най-добре съответства на Вашите нужди и цели, е важно да потърсите професионален съвет от Животозастрахователен консултант, който вече е „спасявал семейства“  чрез услугите, които предоставя.

Само професионалния и опитен Животозастрахователен консултант може да Ви помогне да откриете решение, което напълно да съответства на начина Ви на живот. Като начало трябва ясно да определите какво искате да подсигурите: своето  здраве, стандарт на живот, семейство, деца, успеха на Вашите планове и мечти, достойния и независим живот в късните години. Така Животозастраховането ще Ви предостави решение и начини да го реализирате.

Посетете и сайта на Metlife

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: животозастраховане
Още от
Спонсорирано съдържание