Не чакаме вълна от бежанци, върнати от ЕС

До момента има само отделни запитвания от Германия и Унгария
22
Не чакаме вълна от бежанци, върнати от ЕС
Снимка: архив, БТА

МВР и Държавната агенция за бежанците не очакват България да бъде залята от вълна имигранти, върнати от държави от Европейския съюз. До момента има отделни запитвания за това от Германия и Унгария.

Заместник-вътрешният министър Пламен Ангелов уточни, че връщането на бежанци у нас от страни от Европейския съюз се извършва по регламента "Дъблин", като става дума за отделни случаи, предаде БНР.

Още по темата
По думите му за цялата 2013-а година общият брой лица, които са върнати от други държави по регламента "Дъблин", е 98.

"Дори бройката да е малко по-различна, тя няма със сигурност да бъде в някакъв вариант, че да застраши системата", убеден е той.

До момента в Държавната агенция за бежанците има запитвания за два-три подобни случая, съобщи заместник-председателят й Васил Върбанов.

Има отделни запитвания за такива бежанци, които са напуснали България и са отишли в другите страни на Европейския съюз. Не очакваме обаче масово да се върнат. Има от различни страни - от Германия, и от Унгария имаме, но са отделни лица, уточни Върбанов.

От Агенцията признаха, че в момента най-големият проблем е с интеграцията на бежанците у нас. Малка част от имигрантите получават визи. Повечето от тях са с хуманитарен статут, което на практика означава, че те остават на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се заблуждавайте, че бежанската вълна намалява. А също и че ще ги спре някаква пиклива мрежа и то сложена на част от границата. И до като политиците се чудят как да откраднат половината пари за нея - сганта напира. До някъде живата полицейска сила удържа фронта, но войната на границата продължава. Медиите крият, но такава е истината! И в момента в България влизат всякакви талибани.
17
0
 
2
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Не чакаме да се върнат обратно в първата приела ги държава. Но да чакаме онези милионите,дето стоят и чакат в Турция и ще ни оправят демографския проблем ? Кога ще е готова ОГРАДАТА ,кога ще навиете телта ,поне малко да се ограничи потока ?Не интеграция ,а изобщо да не бъдат допускани да нахлуват в страната !
16
0
 
2
 
! Отговори
зико преди 10 години
Защо?ще ги връщат нали уж всички сме равноправни в бардака ЕС.
15
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 10 години
Вие може да не чакате нови или стари бежанци, ама те ще дойдат.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
12 до13Моля те, препиши си поста ми и го скрий някъде, когато го намериш след години ще видиш, че съм бил прав и ти казвам, че те разбирам и не се сърдя. Това трябваше да го напиша защото е вярно, а се премълчава.
13
0
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 10 години
Има много, ама много голямо значение- Австрия заяви, че ще приеме само християни и не знам да има негативизъм към китайци, украинци, молдовци и т.н хора, решили да търсят препитание на Запад. С джамиите-в турция.
12
2
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Айде стига глупост- приятели до гроб с тези дето са ни клали 5 века. Луд ли си или какво? Върнали се като османци били. Ти нещо си куку. Нямаме нищо общо с тези прокълнатите, нито души, нищо. Ти ако си *** е друга работа.Братя само с едноверци,никога с ***- Ванга го е казала,чети нея, а не сектанта Дънов.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме пропаднали в сравнение с Турция и нека тези хора да си седят там, в ЕС не ги искат, имат ги за терористи и те така. Свети цар Борис покръсти България и 51 болярски рода на Тенгри бяха пожертвани, цар Борил изби БОГОМИЛИТЕ и Творецът допусна избитите боляри да се върнат като Османци и да въздадът СПРАВЕДЛИВОСТ. Не е случайно, че българи и турци са приятели до гроб, душите ни са едни и същи и вярата не трябва да ни дели, а сабира. Четете беседите на Петър Дънов Учителя и нека бъдем братя!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези, които спомагат за даването на статути и за неохраняване на границата ни , а сега говорят за интегриране на тези навлеци заслужават съд на площада. Продажните ни политици се опитват да правят бизнес с тези тарамбуки на гърба на българския народ и за сметка на националната ни сигурност. Вън на афро-арабите от България. Къде са българските националистическите партии?!!!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
религията няма значение в случая, но бежанците са много и затова не ги искат и на нас са ни много
8
1
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
И им събираха пари, дрехи, които те хвърлиха в дворовете, почнаха да обират и колят хора, да се колят в центъра,в се едно са си в мръсните дупки в родните си държави, ходят с ножове и на тумби. Отврат- ей това са роднините на цървула- турчин 4, затова пълно затваряне на границата с прокълнатата турция
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европа направи от България буфер, който поема арабите, за да им е чистичко на белите хора.
6
1
 
7
 
! Отговори
до чалмата 4 преди 10 години
Отворена *** с бг паспорт ми говори на вие. алооо, това е форум за хора, забранено е за ***
5
0
 
9
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Нали ги посрещахте с отворени обятия като скъпи гости, защото ни гостували само за кратко по пътя към Европа? Ех, Българийо, Българийо, клетнице Българийо!!!!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И защо се дава хуманитарен статут на престъпници, които не идват от конфликтни страни? Да не говорим,че не граничим с тях. Не бива да се допускат да минават границата, ислямистанският мръсен съсед ги оставя да дойдат тук нарочно. Никакъв статут, да си ходят в ислямските гета
3
4
 
1
 
! Отговори
Turchin преди 10 години
Do 1-vi....Spokoino arkadash, nikoi ne se e zasilil da stoi v bulgaristana....kakto vijdate horata doshli ot mizeriq i pustinite ne mojaha da izdyrjat tuka i go namirat kato pykyla na zemata. Da sa vidite kolko pari struvate bulgaristancite.....nishto ne stava ot vas i ot ko4inata v koqto jiveete....mrysotii i pomiq na vsqka stypka i dupki i lunen peizaj...no sami ste si vinovni, poneji mnogo zloba imate vytre!!!
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, ама чакаме бежанска вълна (точното наименование е нашественици-завоеватели) от Афганистан! Е и какво, че нямало върнати бежанци? Евтини на триците, скъпи на брашното!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако от Европа ни ги връщат, ние пък да ги депортираме по родните им места. Не ни трябват ислямистки навлеци в България. Имаме си достатъчно ***, които не можем да интегрираме.