Започна записването на първокласниците в страната

Днес и утре родителите могат да ги запишат
4 юни 2014 12:17, Анисия Иванова
2
Започна записването на първокласниците в страната
Снимка: архив Булфото

Започва записването на първокласниците в цялата страна. Днес и утре са дните, в които родителите могат да запишат децата си в избраните от тях училища, ако са приети.

Вчера училищните директори качиха в сайтовете и разлепиха списъците с приетите деца.

В рамките на два дни с оригиналното удостоверение за завършен подготвителен клас родителите трябва да запишат децата си в училището, за което са класирани, поясни пред БНТ Ваня Кастрева, началник на Столичния инспекторат по образование.

На 6 юни ще бъдат обявени свободните места, които могат да се попълнят от чакащите, но за това е необходимо на 9 и 10 юни те отново да отидат в училище, за да декларират своето желание да бъдат записани. След 11 юни ще бъдат обявени всички свободни места. Процедурата е отворена до 15 септември и дори и след това, увери Кастрева.

Педагогическите съвети на училищата решават по какви критерии ще приемат деца в първи клас, каза още Кастрева.

Тя припомни, че това е определено по закон, но допълни, че в препоръките, които са дадени на училищата, като водещ е критерият по местоживеене, за да се гарантира обхват на децата и позната среда за тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да се замислят, защо в един у-ща наплива е огромен в други има по една паралека с по 15-16 деца при това в София. Записах детето си в у-ще на 2-3 спирки от вкъщи, защото е най-читавото близко таквова. Сега на изборите влязох в училището до блока ни, отврат мизеря, гадно, едни балатуми. В това у-ще от първи до четръдти клас са по една, две паралеки, а са две училища на раз. от 150 м., другото е пак същото.И защо съществувати двете и за това плащаме всички ние.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напишете колко деца първокласници ще има.Напишете и колко ще са абитурентите.Накрая напишете и колко 70 000 места за кандидатстуденти има.

Спонсорирани публикации