Църквата зове: Спрете гей парада!

"Кой има интерес грехът да бъде демонстриран"
17 юни 2014 13:47,
270
Църквата зове: Спрете гей парада!
Снимка: архив Булфото

Българската православна църква се обръща с призив към държавните и общински институции с призив планираният за 21 юни гей парад да бъде анулиран. Това става ясно от изявление на Църквата до медиите.

От Българската патриаршия определят "София прайд 2014" като "поход на възгорделия се грях". 

Освен самият парад от БПЦ настояват и съпътстващите го изложбени и други прояви да бъдат отменени поради тяхната "противоестествена и безнравствена същност".

"Нека всички честно се замислим и си отговорим на следните въпроси. "Трябва ли да бъде изкривявана любовта към Бога и ближните? Полезно ли е празната похот да шества безпрепятствено в нашия живот? Кой има интерес грехът да бъде широко пропагандиран и публично демонстриран?", се пита в изявлението на Светия синод.

В изявлението на Светия синод са използвани и цитати от Светото писание. В един от тях се казва, че жадувайки за вечно спасение, ние трябва да бъдем отговорни и към земния си живот. "Затова Светият синод не може да одобри провеждането на събития в центъра на Града на Божията Премъдрост - София, които са плод на дълбока заблуда, гибелна гордост и пагубно безбожие", категорични са от Църквата.

"Православната ни съвест не може да приеме прояви, които се организират под мотото "Против правилата". Защото те обезобразяват човека, представляват опасност за доброто възпитание на нашите деца, рушат устоите на традиционното семейство и заплашват здравината на цялото ни общество", се посочва в изявлението на Синода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супербойко чете новините в някакъв сайт, че американския посланник ще води гейпарада и казва на Цветанов: Цецо, кво да пра'име... Цветанов хвърлил един поглед в монитора и казал: Шефе, с токчета се ходи трудно, а и перуките, знаеш как запарват, но от друга страна посланника...
172
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, поне гейовете не пожелават жените на ближните си ...
171
6
 
24
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Хомосексуалността е изкривяване на съзнанието.Грях и извратеност на богатите и презадоволените още от древността.В природата случаите са редки докато сред хората набира скорост.Свръхтолерантността и приемането на закони поставящи този грях в позиция на надмощие са антихристиянски и унищожават моралните устои на обществото.
170
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аве Бранник, заведи си детето на гей парада и му се кефете, както явно се кефиш на долните евреи, управляващи Запада, заблуден ***
169
3
 
6
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
А СерГЕЙ, Вигинин и Асен Генов ще присъстват ли? Без тях какъв гей парад е това!
168
23
 
10
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
Дa слушaм кaкво дрънкa " синод" от русофилски милиционери, ознaчaвa дa слушaм сaтaнaтa. Долу тaя псминa от червени ченгетa с рaсо зa пaрлaмa, тия aкъл немa дa дaвaт щото и Небето ще пaдне върху нaс от възмущение и погнусa! Зa ченгесaрите е зaпaзено 6- тото кръгче нa aдa, тaм сa си вкупом в кaзaнa! A гейовете сaми си носят грехa пред Господ, и сaмо той може дa ги Съди!
167
5
 
4
 
! Отговори
pesev преди 9 години
surkvata e edinsvenoto mqsto v koeto polu4avame tova kudeto iskame stiga to da e razumno-taka 4e ne q pluite- ne zabrqvqite koi e suzdal muza i zenata- SAMIQT GOSPOD BOG-MOQT IZVOD E 4E OT NEGO TRQBVA DA SE STRAXUVAME-A NE OT geuovete
166
8
 
6
 
! Отговори
Наблюдатела преди 9 години
Държавата на двойните стандарти.*астите не сме чували да се изказват срещу религията,даже доста свещеннослужители начело с Баба Гуци са такива,но самата църква е срещу тях и техния гей парад.Но същата с нищо не се обевява срещу металистите и техните каварненски паради,даже ги приветства.А всеки поназнайващ английски като прочете текстовете знае че те са 70% сатанински.Т.е. поклонниците на аналната любов са лоши а феновете на дявола са си ОК???
165
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЯ ЦЪРКВАТА НЕМОЖЕ ДА СПРЕ ГЕЙ ПАРАДА АМА ГОСПОД МОЖЕ. ДАЖЕ ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛ НАКАЗАТЕЛНАТА ПРОЦЕДУРА. ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ НАВОДНЕНИЯ ВУЛКАНИ И НАКРАЯТ РЕСТАРТ И ПРЕИНСТАЛ НА КОМПА. ХА ЧЕСТИТО ВИ ПРЕИНСТАЛИРАНЕ.
164
3
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
...и покварено семейство (покварени са не само попове, а най-вече НИЕ), трябва ли да води до деление и всеобщо храчене на един друг? Със смирение, воля и диалог нещата биха се подобрили, стига храчене. Едно провеждане на гей парада описва цялостното ни отстъпление и безразличие към нашата вяра и национални ценности. Мерси за прочита, продължавайте да храчите.
163
2
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Анонимен 205, "Първото публично събиране на нехетеросексуални хора в България е на 17 май 2005 г.по повод Международния ден за борба с хомофобията.Шествието е организирано в София неправителствената организация БГО Джемини участие вземат около 500 души и носи името Поход ЗА равноправие"Гей парад в София.Първото събитие в България,обявено като гей парад,е проведено на 28 юни 2008 г.в София."2005 и 2008 г.Правителствата на Сакскобурготски и Сергей Станишев!НДСВ,БСП и ДПС!
162
3
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
Докато говорите за Църквата в трето лице мн.ч. нещата никога няма да се подобрят. Църквата не е някаква институция, църквата не е сбирщина от единствено покварени попове (щото видите ли познаваме 10 случая и значи всички попове са за въжето), църквата- това са всички покръстени. Призивът не е отправен от някаква си група мошеници в раса, а е отправен от всички нас, заради всичко в което уж би трябвало да вярваме. Това, че БГ църквата е станало едно доста развалено...
161
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо трябва да се парадира с болестта на някой хора, питам аз .Обратните, са хора с увредени мозъци, доказан ФАКТ. Всички желания, действия и емоции идват от мозъка на човека. Разберете най-после, че това, са болни хора с увредени мозъци. Тези извратени паради трябва и ще се забранят със закон, много скоро, като напуснем еврогейската фашистка ***.
160
3
 
19
 
! Отговори
а преди 9 години
Всичката тази простотия е за трупане на популярност, тия извратеняци търсят са като останалите *** които гледат да се обособят в малцинство за да им се дадат права над останалите... вижте САЩ там вече могат да те осъдят защото си погледнал някой *** накриво и те карат да се чувстваш виновен, че си нормален и не можеш да ги понасяш! Тактиката е разделяй и владей правителствата я използват от самото начало... оставете *** на мира и ще видите, че сами ще се изхвърлят от обществото:)
159
10
 
3
 
! Отговори
баба Гуси преди 9 години
До дедо БореАма чакай сега, това нещо, ние си го правим тайно, в манастирите. Ние не навираме сексуалните си забавления в лицата на хората.
158
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как пък точно църквата призовава, та то там е най - големия разврат. Не само в България, а и по целия свят, най - големия възможен разврат. Кой с кого не се знае, каквото има на тезгяха.
157
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва ли ви са европейските ценности ве герберасти???Нали вие сте най големите фенове на тояотвратителен гей клуб - ЕС.
156
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези искат да отнемат и последната радост на др Станишев.Не посягайте на серГЕЙ-парада !!!!!
155
16
 
4
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Църквата най- добре първо да погледне превода на Библията и евангелиетата , от които четат и да проверят дали са от оригинала и чак тогава да се обърнат към Синедриона и да питат защо са наредени не само тези паради , а и смяната на президенти и премиери .........честито президенти на Украйна и Египет --- евреи без конспирация !!!!!!!
154
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Копрофаги и уринолизки ще демонстрират "димукрацията" в България.При това положение,*ба и димукрациьътъ.