Приетите на първото класиране седмокласници се записват от днес

Те ще могат да го направят до 1 юли включително
27 юни 2014 15:36, Красимир Ангелов
0
Приетите на първото класиране седмокласници се записват от днес
Снимка: Булфото, архив

От днес до 1 юли, включително, учениците, завършили седми клас и приети в държавни и в общински училища, трябва да се запишат в съответното училище, в което са класирани, съобщава Министерството на образованието и науката.

Седмокласниците, които не са доволни от резултата си, трябва да заявят желанието си за участие във второто класиране.

Още по темата
Документът се подава в училището, в което са приети. Учениците нямат право да преподреждат желанията си за втория тур. Във втория етап на класирането участват и неприетите в нито едно училище, но те не трябва да подават ново заявление.

До 4 юли, включително, ще бъдат обявени резултатите от втория етап на класирането след седми клас. Записването на приетите е от 7 до 9 юли.

На 10 юли ще бъдат обявени записалите се на втория етап от класирането, както и останалите свободни места, за които може  да се участва в третото класиране.

От 11 до 15 юли, включително, в училищата-гнезда ще се подават документи за третото класиране. Кандидатите могат да подреждат по желан от тях ред училищата, в които има обявени свободни места. До 17 юли, включително, ще излязат списъците с приетите ученици. Те могат да се запишат в съответното училище от 18 до 21 юли, припомнят от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации