Министър искал да фалира НЗОК, твърди Тренчев

Той отказа да посочи име, но информацията му е от два източника
Обновена: 8 юли 2014 16:17 | 8 юли 2014 16:17, Камелия Цветанова
26
Министър искал да фалира НЗОК, твърди Тренчев
Константин Тренчев. Снимка: архив, БТА

Високопоставена личност в изпълнителната власт е искала да се фалира НЗОК, твърди лидерът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев, според когото целта е била да се избегне актуализация на бюджета на Касата.

Той обясни, че информацията му е от два източника. По думите му става дума за министър, но отказа да посочи кой е той.

„Това е станало в Министерския съвет. Бил е подхвърлен вариантът: „Има варианти да фалираме касата, да назначим квестори и да разкараме този Надзорен съвет, защото той не е послушен”. Явно той не се харесва на изпълнителната власт. Имало е такава приказка. Двама души очевидци ми потвърдиха и то на достатъчно високи нива“, заяви д-р Тренчев.

Още по темата
В крайна сметка обаче днес се разбра, че искането на работодатели и синдикати да се актуализира бюджетът на НЗОК ще бъде изпълнено.

Уверението дойде от ГЕРБ, ДПС и БСП.

„Това е поредният пожар, който гасим в здравната система“, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан по време на среща на представители на движението и на БСП с работодатели и синдикати.

Местан обаче добави, че в оставащите дни на този парламент не може да бъде взето нито едно решение без консенсус между политическите сили.

В същото време той призова да бъдат набелязани три-четири приоритета преди изборите, по които да има съгласие.

„Ако бъде постигнато, независимо от разпределението в следващия парламент ние няма да сме опозиция на тези 3-4 приоритета“, увери лидерът на ДПС.

Председателят на парламента Михаил Миков и на тази среща упрекна ГЕРБ и „Атака“ за отсъствието им от парламента, което стана причина да не се приемат важни закони.

„Стига сме говорили за консенсуси, а за отговорност, което винаги е персонален въпрос“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
gg преди 9 години
Глупости на търкалета, нито има кой да потвърди, нито начин да се докаже само нагнетява напрежение.По интересно е кой го прави, човека с елечето несменяем от 1990г. И както почти винаги се случва орговприте са в историята. С какво се е занимавала основно мафията в Италия в определен период от раавитието си?"Рекет", "СИНДИКАТИ", "***".
20
0
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Сега говорите за консенсус до края на парламента, но закона за МВР го приехте без такъв и назначихте оня урунгел.
19
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Мисля , че нещо се е....те.Все пак е мнение на "ДОКТОР"
18
5
 
3
 
! Отговори
Одитора преди 9 години
Стария *** Тренчев !Че тя - НЗОК фалира още когато Дянков и Борисов и отмъкнаха над един милиард бе, пишман докторе!Какво да я фалират повече , вече е на държавни дотации !***!
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един от виновниците на прехода е този да са 300лв заплатите в България
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя от къде взема заплата че нещо ми се не връзва
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако фалира касата от къде ще се точат и крадат пари ти знаеш ли че милиони се точат от болници и обикновени докторчета карат джипове за по 100 000лв и зъболекарите я точат здраво без да са правили нещо
14
1
 
9
 
! Отговори
работник преди 9 години
Този дърт мошеник с монотонното си говорене и успокояващ тембър на гласа заблуди маса народ.Затова и имаме най-ниските заплати.Ако се бореше против БКП-стите и агентите на КГБ отдавна нямаше да е спокоен.Но той е с тях и го използват да успокоява недоволните , а не да пази интересите на недоволните.КУЧЕ!
13
0
 
11
 
! Отговори
вк.СИМЕРА-Гърция преди 9 години
"Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и даги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директивиТехните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро
12
1
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА... преди 9 години
НЕМА ДА ФАЛИРА НЗОК ,БЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....ХА,ХА,ХААААААААИНАЧЕ , НЕМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ КРАДАТ ПАРИ И ДА СЕ ИЗТОЧВА КАСАТААААААААА.....СЕГА СЕ СЪБИРАТ ДА "АКТУАЛИЗИРАТ БЮДЖЕТА"......ЗА ДА ИМА ПОСЛЕ ОТ КЪДЕ ДА СЕ КРАДЕ И ИЗТОЧВА ,БЕ...?!!!!ТАКАВА Е ЦЕЛАТА СИСТЕМА НА ...."СОЦ-***":СЪБИРАТ СЕ ПАРИ ОТ НАРОДА --АКТУАЛИЗИРАТ СЕ ....И ПОСЛЕ СЕ ХАРЧАТ ЗА "СВОИ ХОРА"!!!ЗА ДА Е ПО-СИГУРНО---СЛАГАТ "НАШИ ДРУГАРИ " --ЗА ДИРЕКТОРИ ИЛИ В БОРДОВЕТЕ!!!НАВСЕКЪДЕ Е ТАКА !!!!!!!!/по сите министерства/
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И все пак не ми стана ясно,къде отидоха парите около 1 милиард и половина,които Дянков иззе или направо открадна от Здравната каса преди 2 години? Защо никой не говори за това и защо никой официално не задава този въпрос на Боко Тиквата ?
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато трябва да се избере нов управителен съвет и да се назначат наши хора , има кворум....Когато трябва да се източат " едни пари" пак има кворум.....Когато трябва да се изпрати Станишев еврокомисар, има кворум....Когато трябва да се върши работа, кворум няма, виновен е ГЕРБ
9
1
 
3
 
! Отговори
ЕЙ , БЪЛГАРИ... преди 9 години
НИКОЙ НЕМА ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ЗА ВАС , АКО САМИ НЕ СЕ ПОГРИЖИТЕ ЗА СЕБЕ СИ!!!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ И ДА ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ЛЪЖЕТЕ ПО ЧУЖДИ ПРИКАЗКИ!НЗОК Е ....ПУНТА МАРА!!САМО ПАРИ В БАНКА С НАД 50% , ЧУЖДО УЧАСТИЕ!!!!!/..
8
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Приватизацията е проблем в България, особено ръцете, в които би могла да премине здравната каса. Тези, които гравитират около властта са същите, които ще са кандидати за приватизирането.
7
0
 
0
 
! Отговори
Bivsh lekar ot BG преди 9 години
До АнонименBiah!Mahnah se!SPASIH SE!
6
0
 
5
 
! Отговори
новини преди 9 години
Гледайте инспектор Тренчев , в новата серия на инспектора от филма Розовата пантера.
5
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Навсякъде където има бюджет управляващите назначават една или няколко пиявици ,които да изсмукват всичко.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** , ПЛАЩАТ ЛИ НЕЩО КЪМ НЗОК ....ИЛИ САМО ПОЛЗВАТ...??!!!ЗАТОВА ЩЕ ГИ БИЯТ ЛЕКАРИТЕ .....ЗАЩОТО СА ГИ ПРЕВЪРНАЛИ В "РОБИ НА НЗОК"!!!БЕЗ ПРАВА , БЕЗ ЗАКРИЛА , БЕЗ ПАРИ.......БЕЗ ПРАВО НА ПРОТЕСТИ ДОРИ!КОЙТО ИСКА ДА Е БЕЗПРАВЕН РОБ....НЕКА СТАНЕ ЛЕКАР В БЪЛГАРИЯ!
3
0
 
22
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААА.... преди 9 години
АМИ ТО И СЕГА СИ Е ФАЛИРАЛ ТОЯ НЗОК---ЗАТОВА ЦЕЛИЯ НАРОД ГО НОСИ НА ГЪРБА СИ ,КАТО РАНИЦА С ТУХЛИ !ПО-ДОБРЕ Е ДА ФАЛИРА И ДА СТАНЕ ЧАСТЕН , И НАРОДА ДА СВИКНЕ ДА СПЕСТЯВА ЗА "ЧЕРНИ ДНИ"--ОТКОЛКОТО НЗОК --НИЩО ДА НЕ ПРАВИ И САМО ДА ПРИБИРА ВНОСКИТЕ НА ХОРАТА!...И БЕЗ НЕГО СИ ПЛАЩАМЕ В БОЛНИЦИТЕ ЗА ВСИЧКО!!!КЪДЕ Е ЛОГИКАТА НА НЕГОВОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ???!!!!!
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, ти *** брадат, колко предприятия фалира в България.

Спонсорирани публикации