БСП и ДПС готови на ремонт на бюджета, НС ще работи

Местан: Тежкият проблем в здравеопазването трябва да бъде решен
Обновена: 8 юли 2014 14:01 | 8 юли 2014 12:54,
24
БСП и ДПС готови на ремонт на бюджета, НС ще работи
Снимка: архив, БТА

БСП и ДПС са готови да включат в дневния ред на парламента обсъждания за актуализация на бюджета на Здравната каса, както иска ГЕРБ. Това стана ясно по време на преговорите между трите партии за бъдещето на парламента до края на юли, когато трябва да приключи мандатът му.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави условие за ремонт на бюджета на Здравната каса, за да се върне партията му в пленарна зала и да осигури кворум за работа.

Още по темата
„Ако има предложение за актуализация на бюджета в частта му за Здравната каса, ние сме готови да участваме в разискванията“, каза след консултациите, свикани от Михаил Миков, шефът на групата на БСП Атанас Мерджанов. Той обяви, че ако актуализацията на бюджета бъде приета от Министерския съвет в сряда, депутатите от БСП са готови да я подкрепят.

Днес следобед депутати от левицата заедно със зам.-шефа на здравната комисия в парламента Емил Райнов от БСП ще се срещнат с представители на НЗОК и на лекарския съюз, за да уточнят подробностите.

Лидерът на ДПС Лютви Местан също обяви, че партията му ще участва в дебати по ремонта на бюджета на Здравната каса, ако Министерският съвет го предложи. Той уточни, че за целта ще трябва да се направи корекция и в основния бюджет на държавата. „Тежкият проблем в сектора на здравеопазването трябва да бъде решен“, беше категоричен Местан.

Лидерът на ДПС се ангажира, че партията му ще внесе поправки в закона за банките между първо и второ четене, с които окончателно да се разсеят страховете, че с новите текстове се цели ограничаване на свободата на словото. Местан беше категоричен, че такава заплаха няма.

Мерджанов обяви още, че по време на преговорите е уточнено, че парламентът ще работи до края на юли. Следващият вторник ще има нови преговори, на които ще се отчете свършеното през тази седмица и ще се набележат новите приоритети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: ДПСБСПпарламентбюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
обраха здравната кас преди 9 години
Като им спряха южен поток и няма от къде да се краде обраха здравната каса. Сега бюджеета ще подправят и кой от къде е.
16
0
 
5
 
! Отговори
ima li-v bg преди 9 години
ima li oste ostanali normalni -samo edi korsum za manolova i na bunt .be hora-vie razbirate li-kakvo stva v evropa....
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** СЛУГИ НА ЕВРЕИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ =САТАНАТА
14
0
 
15
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Години наред едни и същи хора докарват държавата до това до болка позното състояние.Сега идват същите мракобесници преоблечени като спасители,също познато упражнение.Всъщност става дума за поредния грабеж
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До17 правси щото основателя е от службите и никакви турски интереси не гони
12
2
 
15
 
! Отговори
анти ДПС преди 9 години
ДПС е проклятието на Бългаиря!
11
1
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Вземайте пари на заем,как да ги похарчим знаем.Идвайте пари от запад,политиците да лапат.Бюджета източен, Касата източена, една банка и половина източени...Какво ни оставят Станишев и Орешарски? - само сметки и заеми, които да изплащаме.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До3" Яси затвори смръдливата уста че още неси истрезнял всяка вечер си на маса съа Турци а през деня ги плюеш ти родо любецо със кражбитети изравни родинатаси това го знаят и пигмейските племена
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАЗИ БОЖЕ САМО НЕ КОАЛИЦИЯ ГЕРБ И ДПС ТЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПРОДАДАТ И ЗЕМЯТА .А НИЕ ЩО СА НАРОД СМЕ МИ НЕ ГИ ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ ИЛИ СЕ ПРОТЕСТИРА САМО КОГАТО ИМ СЕ ПЛАТИ ,КЪДЕ Е ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КАКВИ СМЕ БИЛИ В КАКВО СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ПРОДАЖНИ МАТЕРИАЛИСТИ
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Та ремонтират! Не им трябва ГЕРБ! Нали си имат управляващо мнозинство!
7
1
 
22
 
! Отговори
т6ъ6ъ преди 9 години
А Оставка кога?
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Здравейте
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каксте
4
15
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
БСП, ГЕРБ и ДПС явно се споразумяха за квотите кой колко ще открадне при въпросната актуализация. За оставащите 2 седмици червените ще си опапкат дяла, а след изборите вече установената коалиция ДПС+ГЕРБ ще окрадат останалото.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДПС са най-голямото зло което броди из България да ни разделя и унищожава българската нация и България .Дано се осъзнаят нашите политици се осъзнаят ,че те са ДПС =чифутска партия
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЖКИЯ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ индийскотурските *** ги лекуват без пари
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан е умен човек винаги знае кво прави като беше кмет в кърджали стегна пътища градини всичко което е необходимо а наши град дънеше в мизерия