Българинът почива средно по 4 дни в страната за 250 лева

Около 1000 лв. брои семейство с две деца за седмица море
60
Българинът почива средно по 4 дни в страната за 250 лева
Снимка: Булфото, архив

Средно около 1000 лв. брои семейство с две деца за седмица море у нас. Това заяви за  в. "Стандарт" Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма. Според него е трудно да се направи извадка колко точно харчат българите за ваканция, защото са с различни възможности. "За 4-членно семейство минимумът е в рамките на 950 до 1100 лв. за 5 до 7 дни на море. Българите, които си позволяват по-висок клас хотели, заделят от 2000 лв. и нагоре. Някои от тях ги харчат на няколко пъти, през няколко уикенда, които прекарват на морето или на други места", обясни Драганов.

По думите му този уикенд е първият, в който много от хотелите са пълни на 100%, стигат дори до 106-107 на сто, и то поради практиката, че двойните стаи се използват за тройни, а в апартаментите се настаняват по пет човека. "Отсега до 10-12 август ще бъде бумът на пътуванията. Очаква се и след разпускането на парламента вълната от държавната администрация да напълни курортите през втората половина на август и това да продължи до 15 септември. Времето ще бъде хубаво по морето", заяви Драганов.

Според него средният престой за нашенците по българското море е 3,8 дни, за които хората харчат между 255 и 265 лв. В чужбина се бъркат с между 550 и 560 лв. за времето, за което са там. В Гърция средният престой е 2,8 дни, а в Турция - 4,2 дни.

Около 660 хиляди българи ще пътуват до Гърция за периода май - септември, а над 750 хиляди са избрали Турция за лятната си почивка.

През август очакваме около 1 350 000 чужденци да дойдат у нас и почти същото количество българи да бъдат навсякъде в страната. През същия месец към морето у нас ще пътуват уикендово между 280 и 320 хиляди българи. За Гърция цифрата може да стигне през почивните дни на август до 110 хиляди, а в Турция - около 125 000, но за по-дълъг престой.

В момента по морето е пълно с руснаци и германци. Има доста и румънци, словаци, поляци, чехи, унгарци, англичани, австрийци, италианци и сърби. Гърците предпочитат планинските ни курорти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: морепочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Норвегия в момента има над 20000 оферти за почивка в България.Отварям една,за края на август.Несебър,4 звезди,стая за двама,14 дена,закуска,цена със самолетния билет-4297 крони(на човек).Това е приблизително 15-20% от една месечна заплата.
23
0
 
6
 
! Отговори
реалисто преди 9 години
в гърция не е по-евтино, или на някои чукари със сухоежбини от лидъл и салами в багажника и плаж 5 км с кола, или от 15 октомври- бех и видех
22
19
 
10
 
! Отговори
Дил40 преди 9 години
Без подаръци и кола не ми обръщат внимание ученичките, изглеждам на 30 г..Но всичко прави парата .И аз бях фантазьор и си мечтах са стабилно семейство, деца, жена .Жената ме напусна, децата са със нея, намери по-богат турчин . Такива са българските жени .Сега се мъча с ученички .А 2000 лв. получавам, защото толкова съм решил да си давам заплата .Мерцедеса е от годишната печалба от моята фирма .Съвет: яжте, пиете, мачкайте жените, нямайте доверие на никой .Сигурност не съществува .
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И къде това 250лв. за 4 дни- на бостана ли? Нямате срам да пишете такива безобразни глупости. Някой споменава за стая 40лв.-къде има такова нещо-с обща за 5 души тоалетна и баня ли? Само билета до морето е 60лв. в двете посоки, ако не си с кола...........Най-лошото е безсрамните лъжи
20
2
 
11
 
! Отговори
Do Dil40 преди 9 години
Na 42 godini chovek se hvali sas stabilno semeistvo -sapruga , deca ;s prestijna rabota i hubav dom .....kakvi uchenichki , kskvi 5 leva ...
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам такива цени . В момента от Дания за Слънчев Бряг 7 дни със самолетен билет е 500 лв в 3 звезден хотел. Направете си сметка,това за тук е заплата за 1-3 дена.
18
1
 
16
 
! Отговори
ицо преди 9 години
До Дил40Със заплатата от 2000 лв си купи 2 годишен мерцедес?Или за тебе е две годишен ,щото ти го караш от 2 години,аре батка посмали малко и леко с ученичките да не сецнеш нещо китката.....
17
1
 
0
 
! Отговори
11 преди 9 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРЗащо бе, какво е всъщност положението?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 17 Щом все различни, значи те използват.Няма как всички да са влюбени в теб.Използват те като вещ, след което ще бъдеш изритан от женския тарикатлък.Дали го осъзнаваш?Опитай без колата да отидеш на море с някоя от многото ученички (***).Напиши има ли съгласила се ?
15
22
 
6
 
! Отговори
Дил40 преди 9 години
Заплата 2000 лв., 42 г. ,всяка събота и неделя съм на море . Все с различни ученички .Друго си е да си правиш кефа и да не мислиш за нищо . Няма такъв кеф 200 коня, 2 годишен мерцедес по магистралата, да е жив и здрав Бойко и Герб .
14
0
 
6
 
! Отговори
тиква преди 9 години
сумите са в евро.Нормален къмпинг 15 по 4 нощувки по 4 човека по 2 лв курс евро-лев 480 лв без храната в напълно цивилизовен къмпинг в австрия.Тишина спокойствие обикновнено е с река, езеро, басейн.Кемперите и караваните на тамошните къмпингуващи само не знам под наем ли са взети или са собствени, ако е първото в българия това упражнение ми струва толкова че е по-добре да съм в къща за гости, ако са лично техни,ми те са на цена един апартамент .Така че определено живота в българия е скъпо
13
5
 
8
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 17Цените в Гърция са си направо два пъти по-високи от цените в България.Но това е нормално, понеже България е най-бедната държава в Европейския Съюз и стандартът като цяло е много по-нисък. Ако си намерил евтина стая която е на тия цени както в България - това си е чист късмет. Българите си обменяме информация и на мен ми казват къде е евтино, но я *** ей така да търсиш без предварителна информация, резервирай си стая пък после пак пиши...
12
4
 
32
 
! Отговори
попа преди 9 години
Има лека неточност в данните. Средата на юни, стая на о.Лефкада беше 40 лева. Тогава и на Черно море беше тия пари. Така че няма как разходът на българското море да е 255лв, а в Гърция да е 550. Цените са еднакви, но в Гърция морето ти е море, няма тупани да те гледат на кръв и никой не те щави със сметката, докато ти предлага *** и то без касов бон. Никога, ама за нищо на света не бих отишъл на Черно море да пълна гушите на мутри, *** от кол и въже и на простакеси.
11
4
 
3
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 12Един научен въпрос: Някой знае ли случайно колко му е специфичното тегло на силикона?Ако е по-малко от водата, трябва да има добра плаваемост, и съответно трудно да потъва.Няма начин някой аборигенски учен от Австралия да не е установил това. Или най-малкото световно известните учени от Магаданския Научноизследователски Институт...
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия на снимката не почиват, а работят компаньонки на морето. иначе си е така - максимум седмица и парите свършват. а догодина ще е по-зле защото хотелиерите ще надуят цените заради дъждовния сезон тази година.
9
4
 
1
 
! Отговори
до бъмзи преди 9 години
Вземи копирай малко стихотворения от мен че едно и също повтаряш
8
5
 
18
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
"В момента по морето е пълно с руснаци и германци. Има доста и румънци, словаци, поляци, чехи, унгарци, англичани, австрийци, италианци и сърби."Този който е написал това трябва да бъде бит с тояги на голо!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С такава снимка на новината, няма как да я прочета!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А по напредналите, на които некой е светнал, почиват по далеч по-чистото гръцко море. Но там животните са други. Дай прости боже на парите на всеко куче, свиноченге и *** възможността да могат да присъстват на гръцко море, та да са по-малко черни в мераците си.
5
9
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
да но ти не може да говориш май на български като ти чета коментара