Шефката на НЗОК: 225 млн. са малко, но на харизан кон...

Тодорова очаква да се наложи нова актуализация до края на 2014 г.
Обновена: 29 юли 2014 17:53 | 29 юли 2014 17:53,
17
Шефката на НЗОК: 225 млн. са малко, но на харизан кон...
Румяна Тодорова. Снимка: БТА

Управителят на Здравната каса Румяна Тодорова обяви, че отпуснатите допълнително пари в бюджета й не са достатъчни. Тя все пак благодари на депутатите и допълни: „Нали знаете, на харизан кон зъбите не се гледат“.

По-рано народните представители на първо четене единодушно решиха да актуализират парите за здраве за тази година с 225 млн. лв. въпреки поисканите от НЗОК 328 млн. лв.

200 млн. от отпуснатите допълнително пари ще отидат за болниците, а останалите 25 млн. лв. за лекарства за онкоболните.

Още по темата
Според Тодорова заради недостига на средства до края на годината вероятно ще се наложи нова актуализация на парите за Здравната каса. В противен случай, според нея в следващата година ще се влезе с много голям дефицит.

Шефката на Касата призна, че за нея разпределението на средствата е странно. „Въпреки че цяла година се говореше, че болниците точат пари, употребяваха се думи като крадци, изведнъж цялата актуализирана сума се даде на болниците“, каза тя и допълни, че това е парадокс. Тодорова обясни, че в 4 параграфа има дефицит и най-разумното е било актуализираната сума да бъде разпределена реципрочно в тях.

Според управителя на НЗОК най-необходимото в сектора е цялостно преразглеждане на законодателството. „Иначе дефицитът догодина ще е още по-голям, уверявам ви, който и да е начело на Касата“, каза Тодорова.

Тя подкрепи изказване, което чула в последните дни, че не може болницата да прилича на мол. „Една фирма продава атрактивни стоки и печели, а друга не и губи. Не може това да е българската болница“, каза Румяна Тодорова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой кон??? Ааааа, тоя на снимката със самодоволната зъбата усмивка!!!! А народа той е магарето дет все им харисваме и парите и труда и децата и живота си!!! Няма ли най-сетне отърване от тез кръвосмучешти комунистически *** беееее???
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стигааа стее крадналии бее народа го виждаа
12
0
 
3
 
! Отговори
Еди Койси преди 9 години
Болен здрав носи
11
2
 
7
 
! Отговори
ОО преди 9 години
ДОСТА СЕ Е НАЛАПАЛА ТАЗИ ОВЦА КАТО НЯМА КОИ ДА И ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗАЩО НЕНАГЛЕЦИ НЕЩАСТНИ
10
3
 
7
 
! Отговори
акуд преди 9 години
бати и тъпия експерт но таквиз са можещите на бсп и ромите от дпс
9
4
 
5
 
! Отговори
-- преди 9 години
Дянков от Здравната каса взе 1млрд 400 млн лева и ги премести вьв Фискалния резерв,но поради каква причина взе парите за здраве...
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кое му е харизаното на коня *** ***?
7
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 9 години
НС назначи кака Руми ,и е редно 42 НС да я освободи !
6
2
 
14
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Другарката Тодорова нали беше ултра-мега-компетентна? По-важната сестра от другата евро-овца?И ко' стана? Свърши парите ли? Неее... загробиха ги от безхаберие.
5
2
 
19
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Тая овца, сестрата на другата овца трябва да бъде незабавно уволнена веднага щом новото правителство встъпи в длъжност. Както и всички торни, смрадливи бръмбари назначени от режима Опустошарски.
4
3
 
23
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Шефката на НЗОК да си събира куфарите и да отлита. Тя беше партийно назначение но БСП. Преди това отново беше шефка там и беше уволнена заради корупция и превишаване с властови права. И освен това, по една малка случайност, е сестра на Илияна Йотова, евродепутатката от БСП, баш пропагандаторката и генералша на армията от червени *** на БСП. С една дума - да назначим всички наши роднинина властови позиции, да живее шуробаджанащината в партията столетница!
3
1
 
26
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Толкова нагла и алчна ,че не е за коментар.
2
1
 
21
 
! Отговори
Язе преди 9 години
До АнонименЗа тях е точно това. И заемите са им като подарени пари.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЯ НАРЕЧЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ ,ХАРИЗАН КОН,ЛЕЛЕЕ