Ненков сменя хора в бордовете на няколко болници

Върна уволнения от Андреева шеф на Фонда за лечение на деца
Обновена: 15 авг 2014 10:01 | 15 авг 2014 10:01, Камелия Цветанова
33
Ненков сменя хора в бордовете на няколко болници
Снимка: БТА, архив

Предстоят промени в бордовете на 3-4 големи  болници, съобщи по bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

Сред тях той посочи Онкологията в София и болницата в Бургас.

Още по темата
„В правото на министъра на здравеопазването е да назначава там хора, които ще защитават интересите на държавата и на които има доверие. Това са служители на здравното министерство, а не са хора, които продават нещо на Женския пазар“, мотивира се той.

Ненков обясни, че предишният здравен министър Таня Анреева е назначила  в бордовете на болници хора от политически си кабинет, които трябва да си тръгнат с нея.

Служебният министър обаче отказа да каже дали има нарушения във ведомството от страна на Таня Андреева,.

„Текат проверки, следващата седмица ще кажа, не бива да говоря по схемата „една жена каза“, лаконично коментира той.

Ненков призна, че предварителните данни показват, че бюджетът на Фонда за лечение на деца е изчерпан. Заради това днес ще се срещне с финансовия министър, за да поиска средства от него, но отказа да се ангажира с прогноза колко ще даде Румен Порожанов и дали изобщо ще отпусне нещо. 

„Бюджетът на фонда, заложен в началото на годината, е бил 5 милиона лева, сега тече проверка, защото всички пари са похарчени и трябва да се види на кого е помогнато, дали са купувани от фонда консумативи, които се плащат от НОЗК“, разясни Ненков.

Той съобщи, че вчера следобед е върнал начело на Фонда  уволнения от Таня Андреева Павел Александров.

„По време на неговото управление фондът е работил по релси. Той може да оптимизира разходите, ако успея да измоля от финансовия министър пари, отивам с голяма кошница, пък ще видим той какво ще сложи вътре“, коментира здравният министър.

Според него вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда.

„В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин“, съобщи още Ненков.

Той потвърди връщането на работа в Спешната помощ- София на директора Георги Гелев, когото Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.

„Не го връщам аз, просто болничният му изтича и той се връща на работа. Готов е за работа, ще има сили да работим заедно и да измислим умни начини да помогнем на колегите, ще бъде гледан под лупа и той го знае“, коментира служебният министър. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Не се йзказвай неподготвен само,вземи прочети,разчовъркай тоя мозък,мисли!
30
0
 
0
 
! Отговори
Silence преди 9 години
Толкова глупости,написани не само неграмотно,но и негрАмотно,не бях чела ...
29
0
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Ти усети ли се каква простотия си написъл. Как при липса на външна емиграция към страната и намаляване на раждаемостта се овеличава населението? Вак е че са взимани решения за стимулиране на раждаемостта, но това е благодарение на факта че поради решенията на любимияти "елит" от прди 1944 от най многобройна нация на бълканите се превръщаме в догонващи. Идеята е била да се възтанови именно това.
28
0
 
1
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
хахахахахаххахахахахахахаНезависимо от това колко помия ще излееш, се оказва че дори сега народа ни се води на първите места в Европа по притежание на жилище от гражданин на страната близо 95% за разлика от да кажем Франция 42% и Германия 21% в тези проценти естествено се включва и споделената собственост между членове на семейства (братя сестри и т.н) а спри да се мъчиш. Не си попадна на човек който се гордее, че е чел само хороскопа си.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 26,Факт е , че независимо от "грандиозните" успехи на народното стопанство под ръководството на БКП, народа ни е бил най-беден в Европа откакто червената армия е пресякла Дунава.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"""Колкото и да се опитваш да преиначаваш не става до 89 населението нараства."""Населението на НРБ нараства до 1981г, а раждаемостта пада от 1944 до 1989г - като референция може да прочетеш решенията на няколко пленума и конгреси за поощряване на раждаемостта. В началото на 80-те години компартията се сблъсква с проблема за отрицателния прираст на населението - уж развития соц е построен пък хорицата не вярват в светлото бъдеще и не правят деца.
25
1
 
4
 
! Отговори
МЗ преди 9 години
И какво сега махаме техните хора, за да може да си назначим нашите!?! След няколко месеца пак повтаряме упражнението и реформа никаква, просто се източват едни пари от хора на високи постове и само хората се сменят, а практиката си остава...
24
0
 
1
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
хахахахахахКолкото и да се опитваш да преиначаваш не става до 89 населението нараства. Индустриализацията също. До 44 се орало с волове, не че няма трактори, ама чения частен земеделец независимо от завидното богадство цитирано от тебе няма пари за механизация, бе той и ток и канализация няма ама айде да не издребняваме. О боже и до лекарс ка помощ няма достаб не че няма ама далече и много пари. Еххххххххххх години на благодат и просперитет? Както споменават Йовков и Чудомир (не са комунисти)
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то и Германия е участвала в N-национални катастрофи, Наполеон и Сталин са окупирали немските земи, асимилирали са ги, разпокъсвали са ги. Въпреки това днес германците владеят стария континент и без да воюват са постигнали целите си. За бедността и мизерията в които тъне България не са виновни нито войните, нито националните катастрофи от миналия век. Бедняка сам е виновен, че е бедняк.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 22, явно не знаеш историята. До 1944 независимо от катастрофите Царство България е най-развитата държава на Балканите. Населенитето на нараства 4 пъти въпреки емиграцията и асимилацията. След 1944 ставаме бедняци, раждаемостта пада всяка година, като в началото на 80-те години става отрицателна. Комунистите не могат да обединят народа около някаква абстрактна цел като построяването на комунизма. Народа се обезверява и започва да живее ден за ден и залинява.
21
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Кино хрониката е хубаво нещо. Но забравяш едно Възраждането на царската власт простия българин е съпоставял с възраждане на държавата. Духът не е значил нищо илистрирам с историята на Левски и семейството му след освобожедението както и с историята на великите ни воеводи найстина направили нещо за тази страна. Не напразно Вазов е назовал стихосбирката "ЕПОПЕЯ НА ЗАБРАВЕНИТЕ" .Апропо докато Германия и други строят магистрали ние 44та сме имали 3 километра асфалт до царски Евсиновград' бе постижен
20
1
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Може и ни хвърля във войни и дипломатически крахове които довеждат до територялно разграбване нба държавата ни и стартират културното и национално асимилиране (включая насилствено) на българското население извън границите на държавата ни както и до масова емиграция в пределите на държавата. Няма да споменавам клането на 100 000 българи в западна тракия за което пряко отговорен е цитирания ти "елит" с безумнато обезкървяване на армията при Читалджа и започването на мездусаюжническата война.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не че нещо ама политическия елит дето го споменаваш не ни ли вкара в 3 национални катастрофи ...---Преди 1944 народа е бил сплотен около една цел - обединяване на всички БЪЛГАРИ в една държава. Елитът е правил всичко възможно за да се осъществи тази цел. Всичко останало за тесни и широки социалисти, за антифашисти и комунисти е измислица на един файтон хора. След 1944 народа няма цел, няма и елит!!!
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 14, излиза че който разказва вицове не го бива в работата, може ли да си толкова жалък
17
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Не че нещо ама политическия елит дето го споменаваш не ни ли вкара в 3 национални катастрофи и безмалко в четвърта заставайки на страната на германия във втората световна? Абе хипотетично те питам? Елит трябва да си за да го направиш признавам.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 1944 г. умира индустрията, селското стопанство, самолетостроенето. Забранява се частната инициятивност. Интелектуално затъпяваме.Вижте кинохроника от погребението на цар Борис. Вижте как са облечени хората в София, как ходят.Сега няма вече такива хора.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте, България няма добри политици.И то няма от 1944 г., когато политическият елит беше избит и избяга извън страната.Може да си добър специалист в областта си, но това не те прави добър политик.Ние нямаме политици.Не може да се оправи държва, кояо няма политически елит.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само турци и комунисти да не са на власт, но трябва да има конкуренция сред другите партии.А то какво? БКП и ДпС са пак в парламента и евентуално могат да управляват в коалиция с АБВ и ББЦ. Т.е. ома не няколко десни партии, които се борят за власт, а има една политическа слуз от партийни деца на БКП, които уж воюват помебду си, а реално после сключват коалиции.При така създаденият модел кога ще се оправи България?Никога.Злото търпи развитие.
13
2
 
5
 
! Отговори
Мирослав Ненков преди 9 години
Имамме месец да се окопаем, сменяме де що има, с наши хора проверени заклели се пред снимката на вожда. Избори са това, кадрите на ключо ви места са важни, не може да допуснем инако мислещи и безпартиини така да казват на каде да върви държава ми то туй си е безхаберие бе хора. И ква е тая конституция дето се цитира тия за устав ана партията не са ли чували. *** неграмотните юридически ***. Устава на партията и думата на вожда е над конституцията.
12
5
 
7
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
Абе *** , този сега дето уволнява наред до вчера разказваше вицове във сутрешния блок на Дарик радио.Той ще да е най-големия специалист на ГЕРБ .И ако БСП и ДПС спечелят изборите какво правим тогава.Или ти вярваш на тия прлатени телевизии и вестници дето казват ,че народа умира от любов към ГЕРБ.Ще има смях и плач след изборите,потрай още малко