Свикват Съвета за сигурност към Близнашки заради НАТО

България още няма позиция как ще се развива пакта до 2020 г.
23 авг 2014 09:24,
38
Свикват Съвета за сигурност към Близнашки заради НАТО
Снимка: архив Булфото

Спешно заседание на Съвета по сигурност към премиера Георги Близнашки ще има в сряда - 27 август. То е по предложение на военния министър Велизар Шаламанов и трябва да обсъди позицията за срещата на върха на НАТО в началото на септември, пише "24 часа".

Още по темата
България все още няма национална позиция и визия как ще се развива в НАТО до 2020 г., обяснява Шаламанов на последното заседание на правителството. Документът трябва да бъде обсъден и приет на заседанието в сряда с участието на президента Росен Плевнелиев или негов представител.

След това и МС ще трябва да го приеме изключително бързо, за да е готов за срещата в Уелс. На нея освен Плевнелиев, ще присъстват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Велизар Шаламанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: НАТОБлизнашки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
13
 
1
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен--5;Това го правехте вие. От Москва по телефона ви нареждаха.Все със заголени *** ходехте.
13
16
 
1
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен--2;Трябва да сме в НАТО и ЕС, по това 2 мнения няма.Които не иска да заминава за Русия.Сега отделяме за отбрана 1% апреди над20%. Преди армията ни достигаше до 190 000. От полковници не можехме да се разминем. В Армията на САЩ 1 Генерал се пада на 3600 войн.а в руската и българската на 500. В момента Русия е АГРЕСОР ,който нарушава подписани споразумения.
12
1
 
16
 
! Отговори
истината преди 9 години
Преди в СИВ и Варшавския договор бяхме съюзници Тук сме просто роби , без право на мнение , без право на каквото и да е основно задължение - да пазим границата
11
3
 
2
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До галактикаЗа какво поклонение говориш? А, да! За годишнина откакто наш'те опълченци, заедно с англичани, прусаци, френци и храбри балдуинци геройски отблъснаха дивите орди на Соломон Масон при Шипка! Хип-хип-ура за тогавашните бъдещи натовци, барабар с таборите на най-източния член на Алианса!
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв съюз с англия и турция бе,те докато не ни разтуриха не мирясаха,а ние се натискаме в една кошница с тях.Баси и мазохистите сме.
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо се натискаме в съюз в който не сме съюзници
8
16
 
1
 
! Отговори
Бай Григор преди 9 години
Айде бе ,подпуквайте руснаците ,крайно време е да приключите с тях ,ама ха !
7
0
 
7
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Кога ще раздават патроните?
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтоAko go nqmashe NATO sega BOSNA I KOSOVO shtqha da sa potunali ot kruv zaradi agresiyata na srubskite kasapi Miloshevi4,Mladi4 i tem podobni iz4adiya
5
2
 
25
 
! Отговори
Анто преди 9 години
А аз съм пртив факаното НАТО! Това е престъпна организация, пример -войната срещу Югославия през 1999 г. българия трябва час по-скоро да излезе от НАТО, още повече, че е влезла там без допитване на СУВЕРЕНА!
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вън от НАТО ,Ако даже натовска държава нападне България , никой няма да й помогне от НАТО .
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спешно заседание на Съвета за Сигурност , не е спешно , защото са се замислили за сигурността на България ??А защото на НАТО им трябва да се съберат и да им диктуват какво да правят ! Обадили са се на министъра на отбраната , какви документи да подпишат . И Роско какво , ще мисли ли ?- нищо не мисли , каквото му кажат !Интересно Унгария каква позиция има ?Въпреки че има по изгодно географско положение . Бългатия има страхотни южни съседи !
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ужас ! България и сигурност ??Как България ще си защитава границите от Джигадистите и от евентуално нападение от мюсолманска държава ?А те ги събират ,от НАТО - да ги насочват срещу Русия ?Тъпите Англичани си отглеждат враговете от малки в Лондон , тръгнали да диктуват кой как да живее !
1
1
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Близашки и Шалламанов,всичко е...ясно и не се...чудете.До 2020 година,ако сме...още в НАТО,нашата армия трябва да остане с 4-ри...роти кашици,един патрулен катер някъде из морето и 2...изтребителя от които единия да...лети,а другия да...стои за резервни части.Генералите и цивилните...гарги из министерството може да се...запазят;все пак,някой трябва да получава...заплата.