Гражданската отговорност скача с 10% от Нова година

Скок ще има и при Каското
Обновена: 21 сеп 2014 07:31 | 21 сеп 2014 07:30, Красимир Ангелов
80
Гражданската отговорност скача с 10% от Нова година
Снимка: Булфото, архив

Задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" ще поскъпне от Нова година с около 10%, прогнозират от бранша.

Към днешна дата за автомобил среден клас с обем на двигателя до 1700 кубика шофьорите плащаха около 200 лева. Очакванията са отделните застрахователи да вдигнат цените с до 10%, което ще оскъпи сумата с приблизително 20 лева, съобщава Нова телевизия.

Точно краят на годината е пиковото време за подновяването на задължителната застраховка. Очакванията сега са още от ноември цените да тръгнат нагоре.

Според последните данни на Комисията за финансов надзор 86% от шофьорите карат с иначе задължителната застраховка.

Очаква се скок да има и при застраховката „Каско“, допълват от телевизията. Заради огромните щети, които дружествата трябваше да покрият след градушката в столицата в началото на лятото, от бранша прогнозират повишение в цените до 20%. Крайните цени на всички компании ще са ясни до месец, когато започва и активната кампания по преподновяване на полицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
8
 
! Отговори
rrrr преди 9 години
Цитат по спомен казал го е един вели автор напуснал ни наскоро "Мълчи народа *** той има 500 годишен стаж "мисля че така беше цитат ние да си правим извода
56
1
 
8
 
! Отговори
666 преди 9 години
Няма ли да разберете беее, докато няма кръв нищо няма да стане, трябва да има убити политици, трябва да имат страх, трябва да им бъдат опожарени къщите, не разбрахте ли че с добро не става бе стадооооо!!!
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Личи си , че ГЕРБ се готвят за властта. По тяхно време обичано новините започваха така:От днес по високи цени за ..........Днес премират ББ откри нов зайчарник в село .........Днес премиерът прелетя с хеликоптерът и огледа нещо си Отново по-високи цени на горивата..........Горивата пак тръгнаха на горе.Вдигат такса ......Цената на олиото поскъпна за един месец с........... Днес ББ каза, че няма да има увеличение на мин. раб. запл.Днес ББ докато играеше важният си неделен мач.....
54
1
 
3
 
! Отговори
Мая преди 9 години
До АнонименДа,точно това искам да кажа и аз!! Не само тук да си чешаме езиците. Трябва действие..
53
2
 
16
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ми мълчете си беее, мълчете си, и плащайте. И тока, и ГО, и всичко ще ви вдигнат. Утре ще ви сложат километраж на *** и ще ви накарат да плащате затова че ходите по улиците, ясно ли ви е.
52
1
 
4
 
! Отговори
kokkok преди 9 години
Ne e izbit za 500 godini. Kato idvat komunistite na vlast izbivat vsichki gramotni i borbeni. Sega e ostanala samo masata negramotni i oburkani hora.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нужна е революция ,и смърт на изедниците :) ! Но няма истински мъже,то за 500 години борбеният ген е бил изтребен у българско :)
50
4
 
19
 
! Отговори
;))))) преди 9 години
Само робите плащат ;)) Аз не плащам нищо,нито гражданска,нито преглед,нито данъци,нито винетки нито глоби.....нИииищо не давам на тая Вещица *** ,Сивата икономика ме храни обилно и на никой нищо не давам..мога само да взимам ;))) Ха-ха-ха събудете се най-накрая бе овци прости , нали уж сте бели еВропейци , а пък ви го слагат като на магарица ;)) Просто племе роби !!
49
3
 
7
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Преференцията от запалените фарове не смъкнаха цените!!!от пешеходните пътеки с гърбици където забавят линейките и карат болният да подскача вътре явно ефекта е само финансов
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А има ли нещо, което ще тръгне надолу?....Освен стандартът ни на живот! Държава = мафия.
47
7
 
21
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Това е характерно за Боко, при него всичко скача- цени, данъци и такси, рушвети, безработица, фалити на фирми, имиграция, ***, мафиотизация, пфу!
46
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако не не избием всички досегашни политици, те ще ни довършат.Такова овчедушие като българското другаде няма."...Българите не са овчедушни. Българите са злобни, алчни и завистливи, тарикати. Именно това експлоатират политиците, особено алчността и завистта е много ценни за политиците да манипулират.
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не не избием всички досегашни политици, те ще ни довършат.Такова овчедушие като българското другаде няма.Само си лаем в нета и мишкуваме като пръдня в ***.
44
1
 
19
 
! Отговори
Мая преди 9 години
Скок на цените на тока,скок на цените на гражданската,скок на какво ли не.........заплатите да го д..ат!!! Екипа на ДНЕС,моля ви,направете едно интервю на един обикновен българин,нека поговорите за най-наболелия въпрос - заплатите на хората и начина на живот. Не,че не се знае какъв е той,но за всичко друго се пише,само не и за основния проблем. Хайде стига вече!!!!!!!
43
8
 
12
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Ще го търсите Орешарски, ваш'та *** продажна!!!Той си беше ***. но ще го търсите.С ксенонови фенери ще го търсите!
42
1
 
24
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Няма смисъл да създавате индустрия.Надуването на данаци и такси си е достатъчно.Все пак вие сте шепа хора а крадете от няколко мильона души.
41
1
 
21
 
! Отговори
жеко преди 9 години
всичко скача освен заплатите както винаги.. практика от 1989
40
1
 
25
 
! Отговори
До ха пак тролчета преди 9 години
Елементарно Уотсън. Усетиха че сега вече може и всички се юрнаха. Но нали знаеш как се спира тази лакомия. И за това ще дойде време.
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо трябва да плащам 10 лева за гаранционен фонд? Този омбудсман и администрацията му от 50 човека защо мълчат като риби? Това не е ли противозаконно? Откъде на къде ще заплащам за покриване на рискове на 3-ти лица и страни?
38
2
 
35
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 9 години
Щом застрахователите правят каквото си поискат ,то и задължителността на гражданската отговорност да отпадне ! Лично аз шофирам всеки ден и от 20 години /слава богу / съм без инцидент. Разни *** смилат по две коли годишно и за това ще вдигат застраховката на всички! От къде на къде ?!? Да отпадне задължителноста на таиз застраховка и всеки да си носи отговорноста при това положение ! Не ща да плащам заради *** гъзета "шофьори" !!!Още по-малко за селски блондинки шофьорки!