Бойко Борисов блокиран 8 часа на пътя

С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път, каза Борисов
Обновена: 26 окт 2014 07:31 | 26 окт 2014 07:30, Елка Василева
466
Бойко Борисов блокиран 8 часа на пътя
Снимка: Булфото

В зимния капан на пътя попадна и Бойко Борисов, който остана заклещен 8 часа на магистрала „Хемус“, пише „Преса“.

В 7,30 сутринта вчера той тръгнал от София за Ловеч за откриването на приземния храм на новостроящата се катедрала в града. За нея от ГЕРБ дарили средства, а той обещал на Ловчанския владика Гавриил да присъства на светата литургия.

Малко преди Севлиево обаче автомобилът на Борисов попаднал в задръстване, породено от завъртели се на пътя автомобили. „Бързах да стигна навреме, но не успях. Както всички хора, и аз затънах. Спрях 5 снегорина, но какво от това? Те седят с мене, не могат да минат. Ходих на две бензиностанции, та си купувахме кафета, какво да правим. Четири часа чакахме на едно място, изпуснах службата в Ловеч. Обърнахме колата за София, върнахме се чак следобед. С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път“, заяви гневно пред „Преса“ Борисов.

Не можем да твърдим сега, че снегът отново ни изненада, защото този път всички институции предупреждаваха, че идва ураган, каза още Бойко Борисов. От сутрин до вечер медиите призоваваха хората да си сменят летните гуми, да не тръгват на път. Няма разумен човек, който да не е бил наясно със ситуацията, посочи той.

„И какво видях днес - дори и професионалните шофьори на рейсове и тирове тръгнали без вериги и с летни гуми. А като се завъртят на шосето две коли и застанат напряко - всичко приключва, при двупосочен път никой няма шанс. Нито снегорин може да стигне, нито влекач да изтегли закъсал автомобил. А снегът не е голям, на много места бе едва 2 см“, разказа Борисов.

„Гледах сутринта и се отчаях. Слязох от колата, питам го един защо си тръгнал с летни гуми, а той ме гледа и нищо не може да ми отговори. Нормален човек не може да постъпи така лекомислено, а то е масово явление. Просто вдигнах ръце. Такива ли сме българите? Безотговорни! И пак ще обвиняваме държавата. Каква организация да създаде държавата, когато хората не могат собствения си транспорт да организират!“, каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


466
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръгнал за Ловеч, ама "малко преди Севлиево".... алоооо, каква е тази измислена информация! Ако караш по Хемус първо ти е Ловеч, а Севлиево ти е на 50км. сигурно след разклона за Ловеч... какви са тези глупости.
191
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Гумата - зимна или лятна - дрън, дрън. Гумата трябва да има грайфер за да е ефективна през зимата."Не е точно така, приятелче. Не се сърди, но не е така! Лятна гума с грайфер, на сняг и лед просто не спира. Зимната гума и съвсем други характеристики, както вече стана дума, зимната гума е по-мека, изхабява се по-бързо, шарката е различна от тази на летните гуми. И много има значение колко точно са напомпани гумите. С една идея по-меки зимно време е по-добре.
190
0
 
18
 
! Отговори
Do 273 преди 9 години
Ne, ne parichno, a demokratichno, evropiesko, ciwilizacionno. Nemalo pari, boli gi fara vlastwashtite, nali sme veche normalna dyrjawa s liberalen pogled na neshtata.Parite se pochata vyv drugite dyrjawi, pri nas samo se "usvoqvat"
189
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръгнал от София за Ловеч , а закъсал в Севлиево? Никаква логика.
188
6
 
37
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Абе няма да се учудя, ако Цветето е навлязла и в гумаджийския бизнес и от утре ни задължат да караме с нови зимни 4 броя плюс 2 резервни! Пфу!
187
7
 
35
 
! Отговори
страхливец преди 9 години
Типично за другаря Борисов! Вместо да помогне на нещастните закъсали хора да излязат от преспите, той пуска синята лампа и сирената и страхливо бяга към София.
186
2
 
20
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
:)) ili nekoi nekadyren shofjor ot NSO da go obyrne i ostawi taka v blatoto tozi prost dryndolet Tikwun
185
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 броя НОВИ зимни гуми 15 цола струват ПОВЕЧЕ пари от минималната работна заплата!!! Само, че логиката в БГ е друга... А именно- "Като нямаш пари- няма да ТАКОВАШ!!!" Където думата ТАКОВАШ се замества със всичко, което се сетите. Най-накрая се получава така: "Като нямаш ПАРИ-няма да живееш!!!" Почти ежедневно се самоубиват хора, които са се завъртяли в тази спирала, стигнали са дъното и си слагат въжето! Такова ни е мисленето и такова ни е обществото- ПАРИЧНО!!! Който няма- ДА МРЕ!!!
184
2
 
28
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 246Остави го, нали знаеш - на чужд гръб и сто тояги са малко.Какви сме ние, че да го е еня Бойко Борисов за нас?Важното е ТОЙ да е на власт - за да може да вдигне пак ограниченията за скоростта по магистралите, да може да си кара неговото луксозно возило както му е кеф - Такива ли са българите? Така бих го попитал аз, такива ли са - като Бойко Борисов, безотговорни?Моето лично впечатление е, че през лятото стават много повече катастрофи именно от висока скорост по магистралите!
183
4
 
36
 
! Отговори
Елин Пелин преди 9 години
НемА ли вуци из Балкана - да го изЯдат и да се свърши.
182
6
 
33
 
! Отговори
Цвък преди 9 години
Абе Мутро, що не връчиш по една лопата на "интелигентните протестиращи" да изринат снега или шпиц командите на Пашата не са за тая работа!
181
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата е един ревльо, който единствено и само реве !!!Той нищо не може да свърши, работата му се състои само от Лентички и Мачлета !!!Издевателства над народа 4 години и сега му се кара, що нямал пари за зимни гуми !!! Не разбирам защо толкова хора гласуват за този *** !!
180
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Кирил СофийскиПо всичко личи, че говориш пълни простотии.Карам камион от не много отдавна, да го кажем от 10 години. И само да те светна, че ЗИМНИ ГУМИ ЗА КАМИОН... Н Я М А !!!Във Финландия съм виждал с по-широка шарка и по-меки, които са за сняг, но у нас НЕ СЕ ПРОДАВАТ! Също там имат и такива с шипове, които са за лед, но в Европа СА ЗАБРАНЕНИ!Друг път не пиши неподготвен!
179
3
 
41
 
! Отговори
платени реклами преди 9 години
Стига с тези платени рекламни репортажи за пожарникаря!
178
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов стига е критикувал и давал съвети.Стига е изкарвал виновни гражданите.Стига се е оправдавал с климата и международното положение.Да,гражданите имат вина.Но основната вина е в институциите и политиците на безкрайния ни преход и с най-изявените имена от него - Костов,Доган - Местан,Борисов - Станишев.Гражданите нямат никаква вяра на институциите,нямат средства,нямат перспектива.Най-лесно е да се обяви оранжев код и държавата да спре да функционира.И да се върна на Борисов.Нали беше както ни подреди избирателят,а сега топка ли топка топката и се ослушва за нов кабинет.Само иска а нищо не
177
1
 
26
 
! Отговори
#$& преди 9 години
От една страна хората нямат пари и карат с каквото намерят, а от друга пътната помощ в страната е на принципа 'имам един познат', пак по същата причина.. И при тия условия какво точно очакваме да се случи??
176
2
 
33
 
! Отговори
радио Ереван преди 9 години
Питат Радио Ереван: -"Кога ще стана министър-председател? Радио Ереван отговоря: -"Боко, познахме те по гласа! Спри да задаваш този *** въпрос вече за стотен път!"
175
14
 
20
 
! Отговори
vitosha преди 9 години
драгане, магистралата дали я е построил бойко, гойко или бай тошо, няма никакво значение като има СЕЛЯНИ със гуми за "мъгла".Ама "маТриала" найстина е лош и всяка зима страдаме заради тарикати кат вас.
174
2
 
36
 
! Отговори
33333 преди 9 години
А СЛУЧАЙНО ДА БЕШЕ ПОПИТАЛ БЪЛГАРИНА ДАЛИ МИЗЕРНАТА МУ ЗАПЛАТА МУ СТИГА ДА СИ СМЕНЯ И ХУБАВИ ГУМИ ПОНЕ ЗА 500 ЛЕВА КОМПЛЕКТ? И ЗАЩО НЕ ПОПИТА ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ЧИСТИ ПЪТИЩАТА? ЗАЩОТО ТАКИВА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО НЕГО ОГРАБИХА И ПОРОБИХА БЪЛГАРИЯ.
173
1
 
27
 
! Отговори
driv3r преди 9 години
до RADИ още нещо. Цитирам нещо твое: "...Зимните гуми в България са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ в определен интервал от годината, който се определя от наредба на КАТ. В повечето случаи това е след 15.11..."И сега питам: От кога Наредби на КАТ отменят Закона за движение по пътищата и свързаните с него нормативни документи?! На базата на какво?!?Не може и няма как това да се случи! Това са Катаджийско-полицейски измислици за да се изнудват хората да 'снасят кинти' на пътя при спиране за проверка...