Мъжът, вдигнал на крак здравните власти, е болен от малария

Кръвните изследвания категорични: Пациентът няма ебола
Обновена: 21 ное 2014 14:22 | 21 ное 2014 13:55, Красимир Ангелов
33
Мъжът, вдигнал на крак здравните власти, е болен от малария
Снимка: Булфото, архив

Пациентът във ВМА, за когото имаше съмнение за заболяване от ебола, е болен от малария, съобщи bTV, позовавайки се на специалисти от здравното министерство.

Резултатите от кръвните му проби, които излязоха след 10 часа тази сутрин, категорично отхвърлиха хипотезата, че мъжът е заразен с ебола.

Още по темата

Както е известно, наскоро той се е завърнал от Сиера Леоне, която е една от трите най-тежко засегнати от епидемията страни.

57-годишният мъж е вдигнал висока температура и това е накарало здравните власти да предприемат извънредните мерки.

Състоянието на мъжа се е усложнило от някои негови хронични заболявания. По информация на bTV мъжът страда от диабет, има проблеми и със сърцето и бъбреците.

Всичките 25 души, които бяха поставени под карантина заради контакти с пациента, са изписани още през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Габриела преди 9 години
ЕМИ И ТОЙ ИМА ВИНА, ЧЕ И БИЛ ТАМ СЛЕД, КАТО ЗНАЕ, ЧЕ ТАМ Е РИСКОВАНО КАКВО ПРАВИ ТАМ, А ПЪК И ТЕ НАШИТЕ МЕДИИ НАЛИ ГИ ЗНАЕТЕ КАКВИ СА ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА СПЕКУЛИРАТ НЕЩАТА НO ВСЕ ПАК ДА ОЗДРАВЯВА БЪРЗО.:)
21
0
 
0
 
! Отговори
до 14 преди 9 години
абе прав си. ама народа си обача пожарната команда.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маларията емного по коварно заболяване от ебола, Но повечето Европейци си мислят,че щом е овладяна, не е заплаха! Но повечето европейци не знаят,че от малария заболяват повечето африкански държави, и някой Европейски като: Гърция, Италия и някои части на Бг. вюжната й част.Заболяването се казва Таласемия, което значи мутация на кръвтаи да противоборства на вируса и да оцелеесе случва с хилядолетия на мутация , не за 16-20години.....
19
0
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 9 години
"До 18, ами не е толкова опасна като ебола по много параметри..."Да, най-общо казано при еболата смъртността е около 50% от случаите, докато при маларията - само малко над 20%. Но все пак говорим за болести с различен генезис и протичане. Като *** маларията може да дреме с години в човека, преди да излезе от латентната фаза. А това най-вероятно не се отчита от статистиката.
18
1
 
6
 
! Отговори
2013 преди 9 години
До 21 - За малария няма ваксина. Има лекарства обаче, които са горе-долу ефективни, но зависи от много фактори. Но наистина няма опасност да зарази други хора - пренася се само от комари.
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаех си че не е болен от ебола.
16
2
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 9 години
До 18, ами не е толкова опасна като ебола по много параметри.Първо, не се пренася от човек на човек, с изключение на от бременна на дете и то при наранена плацента.После, има ваксина срещу нея.И също така, при по-ранно диагностициране се лекува с хинин, нещо, което са ползвали преди доста години.За по-късно диагностициране не знам как се лекува, но сигурно сега вече има измислени лекарства и за това.Общо взето сравнението с ебола е абослютно некоректно.Достатъчно е да прочетеш малко.
15
1
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
"Сигурен съм, че на този човек никой от нашите джипита не си е мръднал пръста да му обясни за рисковете."Е, колко трябва да си ***, за да се налага джипито да те светне за рисковете, като си тръгнал към Африка! Маларията не е болест, вилнееща там от вчера и е въпрос на обща култура и капка мозък да отидеш да се имунизираш преди пътуването. Друг е въпросът колко трябва да си зле, за да ходиш в Африка, предвид настоящата еболна чума.
14
4
 
6
 
! Отговори
fck преди 9 години
Па тя маларията да не би да е по малко опасна ? Ха...
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз без да съм лекар и да съм го преглеждал, веднага се сетих, че най-вероятно е това. Ама нали сега такава е "модата", всяка настинка е "възможна" ебола
12
4
 
5
 
! Отговори
промит мозък преди 9 години
Малария, и ако този човек не беше получил точната диагноза. Щеше да е мъртвец от резонните за бг.медицината :инфарк или инсулт!!!!!!!
11
0
 
4
 
! Отговори
ебола преди 9 години
хлорен диоксид - ММС = ще се излекува за 4 часа , ако го лекуват със стандартни лекарства , жална му майка :))
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е че отново 'журналистите"сътвориха истерия и паника,'вдигнаха си рейтингите'за което днес са масово псувани и за най-голяма тяхна неприятност обаче новина нЕма,язък,после кой бил главния профанизатор на българското общество,интересно КОЙ прави всекидневно така щото половината българи са буквално психясали по всички показатели а иначе Слава Богу че не ебола
9
2
 
3
 
! Отговори
таласемик преди 9 години
Заради такива, като нас, човешкия вид е оцелял!
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още снощи в едно интервю млад човек каза ,че докторите са говорили за малария. Но явно някой реши да се напъне и да покаже колко е кадърен. Да не дава господ да плъзне тази болест при нас, че при това здравеопазване ще стане страшно.
7
5
 
21
 
! Отговори
Шапшал преди 9 години
Тоя *** като ходи в такива страни що не се ваксинира ,ам ни отваря ядове .Една тояга сега за бързо оздравяване .
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами защо първо не се уточни и тогава да се раздухва по медиите. Или просто на някой така му изнася - да всявя паника и стрес у населението.
5
3
 
15
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Освен това късното диагностициране на малария е ФАТАЛНО!!! Щом човек се връща от тези страни, ПЪРВАТА МИСЪЛ на един лекуващ лекар трябва да е малария.
4
14
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Излседванията стават точно пък за два часа!!! Българските лаборатории се моткат просто. Как в Германия изследванията стават за два часа, а в България ти ги дават след ДНИ и то ГРЕШНИ!
3
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво си мислите, че малария се лекува лесно ли. Маларията е смъртоносна до ден днешен. В нормалните страни личните лекари имат списъци с лекарства и предпазни средства и ги дават на пациентите си, че хора от Европа да отиват подготвени в тези страни! Сигурен съм, че на този човек никой от нашите джипита не си е мръднал пръста да му обясни за рисковете. Стискам палци да оцелее, защото маларията убива НАЙ-МНОГО хора годишно от всяко оръжие или вирус, познати ни до сега!