Костюми срещу ебола пристигнаха в Пловдив и Пазарджик

Част от тях са за местните болници, а другите за Спешна помощ
22 ное 2014 17:01,
13
Костюми срещу ебола пристигнаха в Пловдив и Пазарджик
Снимка: Dnes.bg

Регионалните здравни инспекции в Пловдив и Пазарджик са първите, които получиха защитни облекла, предназначени за медицинския персонал при  евентуален случай на пациент, заразен с ебола. Част от костюмите ще бъдат дадени на местните болници, а друга част ще бъдат зачислени на Спешна помощ.

„Получихме лични предпазни средства за предпазване от ебола”, които са комплект от гащеризон, боти, аспиратор”, заяви пред Dnes.bg д-р Магдалена Станева -  директор на дирекция "Инфекциозни болести" в здравната инспекция в Пазарджик

С по 25 костюма ще разполагат медиците в Пловдив. Още толкова ще са за колегите им от Пазарджик. Снабдяването със специализирани облекла срещу ебола беше една от мерките, които здравният министър Петър Москов обяви, за да не се стигне до разпространение на болестта в случай на зараза.

„10 дадохме в болницата, 10 на спешна помощ и 5 остават при нас”, каза още д-р Станева.

От здравната инспекция в Пазарджик препоръчват на хора да отложат евентуални пътувания до Централна Африка и по-конкретно до Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ПловдивПазарджикЕбола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този защитен костюм е менте 100%!!!! Нема такъв смачкан модел!!
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
иначе в БГ няма опасност,за 2 часа правим тестове...и чернобилската катастрофа тук беше много благоприятна....тъмно,тъмно....та чак затъмнение!
5
0
 
35
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
До Tea_marian***yahooБолни бежанци от Сирия водят почти ежедневно и в Бургаската болница и повечето са точно с температура. Но Близкият Изток все още не се води ендемичен район, епидемия има само в Африка.
4
0
 
36
 
! Отговори
ER_Dr преди 9 години
До тайгатаЗащото, ако се чака първо да дойде болестта, пък след това да се търсят предпазни средства, ще измре един куп народ, включително и бебета с аномалии и без. Противоепидемичните мерки винаги изглеждат прекалени, излишни и ограничаващи, но просто няма друг начин. Тук не коментирам конкретно готовността за ебола в българските болници.
3
0
 
38
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
3.Костюми - На тези болници - по на юг.Нали непрекъснато влизат през Турция " бежанци " и от И.ДА също до Истанбул летят от Африка , и идват в България.Доста сме уязвими , но официално не се дава гласност !
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ги пробват в Столюпеново
1
1
 
36
 
! Отговори
a taka преди 9 години
на всички е известно, че костюмите осигуряват защита само известно време след което трябва да се сменят. Освен това са от специална материя която е много скъпа. Имайки впредвид осигуреното количество май ще стигнат само за да погребат пациента не и за друго. А относно специалните стаи , изолация на пациента с ебола тези с обратната тяга ? Относно лабораторията с ниво на достъп 4 , където се прави изследването на кръвта на пациента? Боже кат гледам как" действат" направо ще са мре.