Планът на ЕС не дава милиарди по таблици, а за смислени проекти!

Плевнелиев обсъди с Кристалина Георгиева ползите за България
25
Планът на ЕС не дава милиарди по таблици, а за смислени проекти!
Снимка: БТА

Планът за инвестиции е сложен инструмент и ние трябва да се научим да работим с него, каза президентът Росен Плевнелиев след срещата си със заместник-председателя на Европейската комисия и комисар за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.

Още по темата
На срещата държавният глава беше запознат с плана за инвестиции и растеж, обявен наскоро от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, предаде БТА.

Планът не дава директни пари веднага, по екселски таблици, на всяка една от държавите, за милиарди. Той ще дава гаранции на смислени проекти, отговарящи на стратегически приоритети и проекти, които са национални, но с европейска значимост, и където може да се привлече и частен капитал, посочи президентът.

Той е обсъдил с Георгиева реалните ползи за България от този план и по думите му са се обединили около разбирането, че трябва да сме активни, трябва да предоставим на ЕК конкретни проекти, които да съответстват на стратегически приоритети.

В близките дни е необходимо да се мобилизираме, правителството е обещало да направи работна група - това е много добре, отбеляза Плевнелиев. Той добави, че предстои много работа. Винаги съм казвал, че България, ако има готови качествени проекти, те ще намерят своята реализация. Крайно време е да ги подготвим и да използваме различните механизми на ЕК по един работещ начин, каза президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
6
 
! Отговори
МАФИЯ преди 9 години
А на фашистите в Украйна ,ЕС раздава милиарди,без таблици,без план.А членката на ЕС,България трябва да изпълни хиляди условия,да бъде винаги надупена на Запад,за да и подхвърлят някой цент,за което нашите ,,политици'' поскачат от радост.
18
0
 
4
 
! Отговори
аа преди 9 години
Сталинка има некакви познания, но тоя до нея... не знам много ми изглежда се едно че е куклата за чембери на бойко, може и да се лъжа.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая може да дава акъл ама ако дойде тук да живее само за месец и повече няма да се върне.мам.....
16
2
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Излиза книга за Плевнелиев и за неговите тъмни години -ще бъде интересно да се прочете -казват ,че ако имал съвест то е трябвало да си подаде оставката -аз не вериум в Оставка на президента ..!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва повече прозрачност по време за конкурсите и няма да бъдe привикване,, определи хора на определени хора,,и само близки да работят
14
0
 
2
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Пуснаха гумата не трябва да се задават неудобни въпроси.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Durjava bez prezident.tryabva da nosite kato pcheli v koshera a ne za lichni nujdi
12
2
 
6
 
! Отговори
Еми преди 9 години
Къш!
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eto pak se pochva
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PO-GOLIAMI *** V MREGATA NE MOGAT DA SE NAMERIAT.
9
5
 
9
 
! Отговори
симона преди 9 години
Тези двамата от снимката са най-смислените хора у нас. Много моля, вЕрвайте им!
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех мечти, мечти... И като захапем парите за санирането, мале, що муфта ще падне. На кой му пука, че простият българин ще се загроби с кредитче? Нали ще е саниран до голо, дори без отопление ще му пари под петичките!
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От борисов и цветанов "реформа" да чакаш, все едно от прасе да си купи четка за зъби
6
2
 
19
 
! Отговори
Я кажи плевне преди 9 години
Вчера бе годишнина от унизителния за България договор. ОБРАЗОВАНИТЕ българи знаят що е " Ньойски догово". Знаят и колко територии откраднаха от родината ни. Ограбиха ни тези, които сега ни настройват срещу Русия. Заради вземане страната на Германия по време на ПЪРВАТА СВЕТОВНА сега сме без: Беломорска Тракия и западните покрайнини. Нали допуснахме простаците и не образованите да ни управляват, нищо чудно Южна България да бъде дадена на Турция.Нищо чудно????????????????????????????
5
0
 
14
 
! Отговори
Воня и смрад ... преди 9 години
При такъв ОТПАДЪЧЕН продукт от храненето на " уж " прочелия Винету, що чакате?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва стратегия за дребния бизнес ,,българския,,,а за нещо което,, я дaли, я дали не,,работни места за ниско образования човек,, 0''това е стратегия за чуждия бизнес откъде да знам дали няма кривнат като останали и да ни заплашват че ще си преместят фирмите чуждите страни за не можем да си търсим правата
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ediniq kradec i sladkodumec darji drugiq kradec i sladkodumec za rakata .+ tova e i dvamata sa nacionalni predateli ot klasa
2
2
 
16
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Много е важно да се снимаш, между портретите на Ботев и Левски!!!!!! Вдъхва сила, кураж и вяра в НАТО и ЕС!!!!:))))))))))))))))))))))))))))))))))) Те наистина ли си мислят, че има толкова много простаци в България които да им вярват???????:))))))))))
1
3
 
9
 
! Отговори
Спас преди 9 години
Гордия поглед на нашия Велик Президент, ме вдъхновява!!! Напред българи, към светли демократични, европейски бъднини!!!!:)))))))))))))))))))))))))))